Magura Thor - мнения за АМ вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Magura Thor - мнения за АМ вилка

Мнениеот Чичка » Пон Ное 28, 2011 12:55 pm

Поразтърсих се из форума, но никъде не видях да има писано за това произведение на Магура. Тор е модел специално за АМ, чието сервизиране обаче е под въпрос.

Аз лично бях тръгнал да купувам такава вилка, поради добрите ревюта в някой западни сайтове, но се отказах заради нещо наречено от немците "Основно годишно сервизиране", спрямо което веднъж годишно е хубаво да опаковаш вилката в кутията с която идва и да я пратиш на дистрибутора за страната (за БГ естествено няма такъв официален), той да извади някакви магически инструменти с който да отвори вилката, която е под налягане, да й бае някви заклинания и да ти я върне сглобена за следващия сезон. Практически дори в немската версия на сайта на Магура е дадено "малко" сервизиране на Магура Тор, което може всеки да го прави, но не е дадено как да отвориш и разбъзикаш цялата вилка.

Поради тази причина си купих RS Reveltion, но въпреки това ще ми е интересно да чуя мнение на някой, който поне е пробвал МАГУРА ТОР, видял е как работи и т.н.

Да добавим и малко снимки за цвят ;)

Първия модел от 2009г.
thor_main_700.jpg
Първата Магура Тор
thor_main_700.jpg (168.24 KiB) Прегледано 1550 пъти

Втория от 2010 или 2011г. (не съм много сигурен)
Magura-Thor.jpg
Втората Магура Тор
Magura-Thor.jpg (127.83 KiB) Прегледано 1481 пъти
Ако мислиш, че всички са срещу теб, поогледай се… може да караш в насрещното.
Аватар
Чичка

Рейтинг: 1360

Re: Magura Thor - мнения за АМ вилка

Мнениеот outfaced » Пон Ное 28, 2011 6:15 pm

В БГ си има оторизиран вносител и сервиз - Байкцентър.
Някъде имах едни картинки на разглобен Тор ... нищо непосилно за кадърен домашен майстор.
Друг е въпроса, че извън ревютата позитивните отзиви не са чак толкова много.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Вто Ное 29, 2011 9:20 am

Изображение
Русенска машина. :) Настроена е като за собственика си, който е близо 20 кила под мен. На мен освен мека ми идва и много бавна. Забелязвам, че въпреки че е настроена за него си, също много я сгъва и изглежда някак бавна при разгъване. Той твърди, че така му харесва и не иска промяна - кара от доста време и е сменил няколко байка, затова знае кво приказва. Явно имаме различни предпочитания с него. Лекичка е, корава е благодарение на двете арки, и системата за смъкване на хода работи много готино, но на него му е излишна, затова е махнал командата за нея - каза, че никога няма да я кара на 100мм ход, затова я е запокитил в някаква кутия. :D Но не си е играл с настройката на платформата - поне засега не му трябва, още не може да й се нарадва на свободното сгъване. Предполагам като се позатопли на пролет и почне да бръмчи и на по-далечко, ще почне да си играе и с тая настройка. :eyebrow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Чичка » Сря Ное 30, 2011 10:19 am

Хитър, много добра машина - направи ми впечатление, че е с един преден венец и гумения пръстен на кола е почти до короната на вилката, което ще рече, че хода се изпълнява на 100%.

Колкото до бавното връщане е малко изнендаващо, но предполагам, че е въпрос на лични настройки. Принципно от това, което четох, се подразбираше, че модела е кръстен на викингския бог с чука :smash: именно защото ребаунда на вилката бил много силен. Разбира се, може да се окаже, че това е литературна интерпретация на пишещия ревюто, но пък ми се иска да я проверя как работи лично. Най ме блазни двойната арка, от която се твърди, че управлението на предницата е много прецизно. Хубаво е, че втора употреба в Германия се намира на прилични цени от около 200 евро.

От другата страна на везната обаче си е проблема с домашното сервизиране...за това и предпочетох RS, пък да видим дали някой ще се похвали във форума с новия модел на Магура Тор.
Ако мислиш, че всички са срещу теб, поогледай се… може да караш в насрещното.
Аватар
Чичка

Рейтинг: 1360

Мнениеот FastBiker » Съб Дек 03, 2011 1:39 pm

Преди два дена видях един байк в Габрово с Магура Тор, на външен вид поне изглежда много добре :agree:
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот outfaced » Вто Яну 31, 2012 10:14 pm

FastBiker написа:Преди два дена видях един байк в Габрово с Магура Тор, на външен вид поне изглежда много добре :agree:

... а ако не се бъркам,въпросния Thor лятото се беше яко сбъгясал. Не знам дали собственика му пише тука, да каже дали е успял да го оправи.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Вто Яну 31, 2012 10:35 pm

В Габрово знам, че има Вотан, ама така и не питах човека как е като работа, а колко ме е яд, че не изкрънках 1 пробно кръгче.... :banghead:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот psixopat » Сря Фев 01, 2012 2:10 pm

И Вотан и Thor има(ше) Вотана си смени собсвеника и си е ОК вилката.В началото имаше проблеми с изпускането на въздух, но след смяна на уплътнения се оправиха.Сегашния и собственик не пише тук, така че адекватно мнение, отсносно работата и едва ли можем да очакваме.
Thor беше сложен на един Turner 5 spot.Иначе човека който го кара, пише тук, така че дано види темата да изкаже мнение.

outfaced написа:
FastBiker написа:Преди два дена видях един байк в Габрово с Магура Тор, на външен вид поне изглежда много добре :agree:

... а ако не се бъркам,въпросния Thor лятото се беше яко сбъгясал. Не знам дали собственика му пише тука, да каже дали е успял да го оправи.

Сигурно си го видял на ПВ5 :agree: Вилката имаше проблеми със хода и работеше доста насечено.След като проблема не се оправи с профилактика, се наложи смяна на семерини-те.Колко е помогнало...пак собственика да каже.. :D
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот pipobg » Пет Фев 03, 2012 4:29 pm

Здравей те,аз съм въпросният собственик на Thor-а.Чесно казано нямах възможност да се насладя на тези невероятна вилка.След като си я закупих от чужбина,вилката работеше много добре,но системата за смаляване на хода нещо не свиваше тези 40мм които бяха оповестени от производителя,имаше и съвсем малък луфт в коловете,който за мен си беше нормален,но моят приятел който ми събра колелото предложи да намери сервиз и да я сервизира.След консултации по телефоните и търсене в нета,той се спря на ''специалистите'' от Screambikes,така го посъветвали ,че могат да сервизират Magura ,вилката беше изпратена за ремонт,той се е състоял от смяна на вътрешните втулки и маслото и цена от 160лв.След ремонта Магурата бе монтирана и готова за ПВ5.С голямо разочарование установих,че вилката ми насича при работа,но си казах че е от новите втулки и с времето ще се оправи,но дори и след ПВ тя си работи все така.Системата за смаляване на хода въобще не работи така че мога с чисто сърце да кажа че тези специалисти ми поразиха вилката.Немога да я върна за отремонтиране за щото вилката беше използвана половин година след като е била в сервиза и тогава е установено че е прицакана.Обмислям да я дам отново се ремонт ,но още проучвам къде,защото това е наистина чудесна вика и единственият преход (до Ботев) който направих с нея преди ремонта ,ме накара да се радвам на работата и. Ако някой има съвет къде да я дам за въстановяване на добрата и работа,моля да сподели. Благодаря
pipobg

Рейтинг: 1198

Мнениеот rarekin » Пет Фев 03, 2012 5:05 pm

Не разбирам защо не си я изпратил за сервиз на оторизирания дилър на Магура за България - Байкцентър (София). Поне преди бяха те, а и на сайта на Магура стои това:

Nikol-Bikecenter
Str.Todor Stoyanov No. 4
1113 Sofia
Phone: 35928878119

В краен случай можеш да я изпратиш на някой от оторизираните дилъри в съседна страна или направо на производителя.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот outfaced » Пет Фев 03, 2012 6:43 pm

Принципно може да им пишеш и директно на Магура в немско. Поне аз като ги спамвах, ми отговаряха на всякакви въпроси :D
И във форума към сайта си отговаряха.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот pipobg » Съб Фев 04, 2012 4:39 am

Първо искам да отбележа за една голяма неточност,грешка или по точно недоразбиране с което съм обидил служителите на Скриймбайкс.ИЗВИНЯВАМ се ,че съм ги намесил в моите неволи с тази вилка,но такава информация ми беше подадена.Още един път се извинявам и оточнявам ,че вилката не е сервизирана в техни сервизи и неправилно съм споменал тяхното име .След като пак се свързах с приятела ми който ми даде вилката за ремонт,се установи ,че не в Скриймбайкс,а в Байкс център е била "отремонтирана" Магурата.След като им написах за моите проблеми,точно те ме информираха,че Торът е бил при тях и точно моят приятел който е известен в МТБ средите и във форумът, им я е изпратил и така разбрах къде е ремонтирана.Утре мисля да проведа разговор с Димитър Колев от Байкс център,за да стигнем до някъкво разбирателство и най-вече да мога да се нарадвам на тази вилка.Надявам се скоро да имам полужителни емоции с Magura Thor и да ги споделя с Вас.
pipobg

Рейтинг: 1198

Мнениеот FastBiker » Съб Апр 28, 2012 3:08 pm

Вмомента се чудя на една Magura Wotan, но тя има следният проблем (два всъщност) :

1 However, when the shop installed by race on the fork they knocked the floodgate adaptor knob off. The damper is set fully open so there is no pedalling platform active.
2 The travel adjust works perfectly but I do not have the handlebar mount anymore (lost it in a move).

Вторият проблем не ме бърка толкова, но се притеснявам за първият. Байкцентър ще могат ли да направят нещо по въпроса? Ето какво ми писа нататък човека:

Magura has offered to replace it at no charge but I have not gotten around to sending it back to them. I can give the contact information and communication string (email) to you so that you can have it replaced if wanted. Because I do not do much uphill it was not an issue for me.

Иначе цената е много привлекателна, колкото за един Талас 36, а си мисля, че тази Магура е по-добра.
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Назад към All Mountain/Ендуро продукти