Моля помогнете ми да избера колело на жена ми!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля помогнете ми да избера колело на жена ми!

Мнениеот Sgromolenko » Сря Фев 08, 2012 12:00 am

Привет на всички,
В заглавието съм описал накратко какъв ми е зора - трябва да избера някакво колело за жена ми, за да може да караме заедно лятото. :love:
Ще се кара на асфалт (градско в Бургас) основно, но и по неасфалтирани черни пътища чат-пат (излети). Тъй като е жена (~55 кг, ~168 см) и е начинаещ (не е карала досега), не очаквам да я товари много двуколката - затова и заложих в бюджета 350 лв. , мисля че е разумно - има огромна вероятност да не и хареса и да се превърне в поредната пречка за колата в гаража.
Ясно ми е, че за тази цена не мога да претендирам за кой-знае какво качество, но пък се надявам да ми дадете съвет кой търговец в Бургас предлага и качествен СЕРВИЗ, щото няма техника, дето да не се чупи а на мен не ми се занимава.
Бях харесал Drag, но от Тобо (единствения им представител за Бургас) не мога да очаквам каквито и да е следпродажбени услуги, тях съм ги изключил от списъка. Други предложения?
Благодаря предварително на всички отзовали се!!!
Sgromolenko

Рейтинг: 1260

Re: Моля помогнете ми да избера колело на жена ми!

Мнениеот pop_rock » Сря Фев 08, 2012 12:18 am

Лятото останах с добро впечатление от обслужването и качеството на работа на магазин ''Велозона''(намира се до училище ''Васил Априлов'' ако не се лъжа)
По-удачно според мен за тези пари е велосипед 2-ръка, който ще е с доста по-добри компоненти.
Друг удачен вариант е това: http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html . Жалко, че си се отказал от драг.
Be free..
Аватар
pop_rock

Рейтинг: 1289

Мнениеот fozzybg » Сря Фев 08, 2012 9:03 am

Можеш да намериш и този велосипед в Бургас , http://www.crosscycle.com/products/view/91/gravita
Мисля че е доста удачен за твоят случай. :beer:
IBIS MOJO HD
fozzybg

Рейтинг: 1208

Мнениеот SenDog » Сря Фев 08, 2012 9:43 am

http://screambikes.eu/bg/velosipedi-uni ... -2011.html Виж този модел, със сигурност на жена ти ще е по удобна такава геометрия.Приятелката ми има такъв и като съм го пробвал винаги съм му се кефил. Честно казано ако карам само в града и Аз бих си взел подобен :))
Аватар
SenDog

Рейтинг: 1365

Мнениеот bikerr_b0yy » Сря Фев 08, 2012 2:52 pm

Виж този модел ще е идеален! http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... g-one.html
Аватар
bikerr_b0yy

Рейтинг: 1118

Мнениеот martinl » Чет Фев 09, 2012 1:19 am

fozzybg написа:Можеш да намериш и този велосипед в Бургас , http://www.crosscycle.com/products/view/91/gravita
Мисля че е доста удачен за твоят случай. :beer:

:agree: Още един глас за "Cross Gravita" ! :)
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Рейтинг: 1203

Мнениеот Sgromolenko » Чет Фев 09, 2012 10:59 pm

Благодаря на всички отзовали се!
От предложените Drag Caprice ми хареса най-много на снимка поне. За съжаление ще трябва да го прескоча, поради единствения им представител за Бургас, който е търговец и не разполага със сервиз.
Cross Gravita също ми хареса, но ме притеснява факта, че е в графа Junior на сайта на Cross, а жена ми хич не е в тази графа... Не е ли много ниско колчето, където се нанизва седалката?
Sgromolenko

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Фев 09, 2012 11:28 pm

Малко неудобен въпрос, но колко е висока дамата?
Велосипедите са като дрехи, имат размери, трябва да се мерят за да са удобни и безопасни. Отиди в магазин, там ще подберат велосипед за теб и съпругата ти.
Част от мненията, които получаваш тук са от 15 годишни хлапета, прочели 10 теми във форума, смятащи се за компетентни. :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Sgromolenko » Пет Фев 10, 2012 5:21 pm

Още веднъж благодаря на всички за съветите!
Днес отидохме заедно до магазина и след като го видя и пробва, жената си избра Cross Gravita. Честно казано и на мен ми харесва - има всичко, което исках - V-brake, нелоши капли, преден амортисьор и да е женско. Сега остава да чакаме да се пооправи времето и да почнем да го пробваме. :eyebrow:
Sgromolenko

Мнениеот martinl » Съб Фев 11, 2012 8:15 pm

Sgromolenko написа:Още веднъж благодаря на всички за съветите!
Днес отидохме заедно до магазина и след като го видя и пробва, жената си избра Cross Gravita. Честно казано и на мен ми харесва - има всичко, което исках - V-brake, нелоши капли, преден амортисьор и да е женско. Сега остава да чакаме да се пооправи времето и да почнем да го пробваме. :eyebrow:

Да и е честито ! :)
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Рейтинг: 1203

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти