Въпрос за съчетаване на гуми.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за съчетаване на гуми.

Мнениеот BeezyJay » Съб Фев 11, 2012 9:38 pm

С каква гума за отзад да съчетая Wet Scream http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=4619 ? :confused:
Мерси предварително.
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Re: Въпрос за съчетаване на гуми.

Мнениеот idaivan » Съб Фев 11, 2012 9:42 pm

Wet Scream + Wet Scream е най-добре :)
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот BeezyJay » Съб Фев 11, 2012 9:45 pm

Мерси, 42а или 60а, че тези Wet Scream-ове ще са ми първи.
Аватар
BeezyJay

Мнениеот SeSSion » Съб Фев 11, 2012 9:46 pm

Ако ще караш в такава кал, че да ти трябва гума за кал, каквато и гума за сухо да сложиш отзад няма значение. Иначе може отпред Dirty Dan, а отзад Wet Scream. Търси гума с висок грайфер, която се самопочиства по- бързо. 42 ще имат повече сцепление, ако има по сухи участъци, докато 60 ще се износва по- бавно, но няма да държи толкова на тези по- сухи участъци.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот BeezyJay » Съб Фев 11, 2012 9:47 pm

SeSSion написа:Ако ще караш в такава кал, че да ти трябва гума за кал, каквато и гума за сухо да сложиш отзад няма значение. Иначе може отпред Dirty Dan, а отзад Wet Scream. Търси гума с висок грайфер, която се самопочиства по- бързо. 42 ще имат повече сцепление, ако има по сухи участъци, докато 60 ще се износва по- бавно, но няма да държи толкова на тези по- сухи участъци.

Мерси за полезният съвет. :bowdown:
Аватар
BeezyJay

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Фев 11, 2012 9:55 pm

В класацията вкарай и Schwalbe Black Shark Mud.
Още един плюс за Dirty Dan!
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот airborneone » Нед Фев 12, 2012 1:16 pm

SeSSion написа:Ако ще караш в такава кал, че да ти трябва гума за кал, каквато и гума за сухо да сложиш отзад няма значение. Иначе може отпред Dirty Dan, а отзад Wet Scream. Търси гума с висок грайфер, която се самопочиства по- бързо. 42 ще имат повече сцепление, ако има по сухи участъци, докато 60 ще се износва по- бавно, но няма да държи толкова на тези по- сухи участъци.

Ако е твърдер сухо за Wet Scream 60a, то по всяка вероятност е време да се сложат гумите за имтермедия, не да се кара с гумите за кал!
По въпроса с двата Wet Scream-a, понякога има смисъл, но е рядко и е предимно по състезания...
Аз лично предпочитам на кално да карам с Michelin Michelin Wild Dig'R Descent Tubeless
По-добро сцепление, по-бързо се чисти, усезаемо по-малко съпротивление.
Минуса е цената.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Stancho » Вто Фев 14, 2012 11:01 pm

Аз лично досега съм карал на дълбока кал и сняг с High Roller отзад и то 60А и съм доста доволен от резултата... С малко по - мек материал дори има шанс да държи повече. Също вариант са и Schwalbe Big Bety или всичко за сух терен, но с по - рядък грайфер... Това обаче за моментите когато не е чак толкова кално или се кара на предимно каменист терен като Витоша. И като цяло аз гума за кал съм слагал само веднъж като карах в реки и когато съм карал на сняг... За нашите трасета, където са предимно камъни и корени Wet Scream не ми се вижда много добре...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот idaivan » Сря Фев 15, 2012 11:09 am

Stancho написа:За нашите трасета, където са предимно камъни и корени Wet Scream не ми се вижда много добре...
Само си представи какво ще се случи с огромното количество пепел, като тази на Боровец и Златица, след един пороен дъжд! :idea:
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот Stancho » Сря Фев 15, 2012 3:13 pm

Няма нужда да си го представям, защото съм го виждал и само тогава става номера и то на Боровец пак на места, предимно в долната част... Горе на всичките корени в началото и да искаш няма какво да хване като хората... :)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд