PRobably написа:Знам че е кофти,ама най-добре посъбери още малко пари и търси нещо на 20 ос.

PRobably написа:Знам че е кофти,ама най-добре посъбери още малко пари и търси нещо на 20 ос.
PRobably написа:PRobably написа:Знам че е кофти,ама най-добре посъбери още малко пари и търси нещо на 20 ос.
Парите за капла не те знам от къде ще ги взимаш,просто ти казвам ако ще е евтина вилка поне да е на 20 ос.Със още 100 лв ще вземеш някаква капла и спокойно ще намериш някое старо Марзочи АМ или дроп офф.
VOLATGE написа:Старите Епикони? Продават се и за 140 - 150лв..
Ozzie написа:Ако вилка с въздушна пружина изпуска въздух, то вероятно проблема е в някое О-уплътнение, което струва стотинки.
EccentricMOTION написа:Далеч си от спускането, за 250лв може да си вземеш само капла за спускане или един от патроните от вилка за спускане...
Ако 'спускането' ти е в парка - работеща вилка с 130-150мм ход ще ти свърши работа.
Ето една възможност за 2ра ръка: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=106762
Разбира се най-добрата оферта остава събиране на парички и закупуване на вилка + капла на 20мм ос. Което означава поне 400лв за начален клас вилка /Duro FR с 160мм ход и ребаунд/ + капла за 150лв. Което е двойно на бюджета ти. Спускането в истинския си смисъл е многоскъп спорт.
denises26 написа:Вилката, която се вписва в бюджета ти е http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=106212 после дебнеш за някаква главина на 20мм ос втора ръка, пренаплиташ каплата и готово.
@ EccentricMOTION винаги са ми били интересни хора, които се опитват да спрат ентусиазма на начинаещите. По твоята логика да събере още към 5000лв щото видиш ли е много далече от истинското спускане.
breaker написа:Горе-долу добра вилка на 10 ос за тези пари е rock shox tora 289 или ако намери 318. Вилката е надеждна и е с 130 мм ход. 289 дори ще е под бюджетът ти-150-200 лв (втора ръка).![]()
denises26 написа:@ EccentricMOTION винаги са ми били интересни хора, които се опитват да спрат ентусиазма на начинаещите.
EccentricMOTION написа:denises26 написа:@ EccentricMOTION винаги са ми били интересни хора, които се опитват да спрат ентусиазма на начинаещите.
Ако имаше кой да ми направи забележката, която аз правя, преди години когато аз започнах, ако в началото бях събирал повечко парички вместо да купувам боклуци 2ра ръка или неподходящи части сега щеше да имам не едно, а две колела за спускане.
Към автора - къде го караш това колело, как го караш, карането ти включва ли качване с лифт или транспорт до мястото на спускане, караш ли на Драгалевци, Боровец, Сопот? Ако тук отговорът ти е 'да' аз също ще ти кажа - да, имаш нужда от повече ход. В противен случай ако караш в Южен парк и в Бояна - карай си дурото и си свиркай. След 2-3 месеца, когато започне сезона ще имаш повече парички за подходяща за теб вилка. Стреми се към закупуване на нови компоненти или такива от 1ви собственик в добро състояние.
EccentricMOTION написа:denises26 написа:@ EccentricMOTION винаги са ми били интересни хора, които се опитват да спрат ентусиазма на начинаещите.
Ако имаше кой да ми направи забележката, която аз правя, преди години когато аз започнах, ако в началото бях събирал повечко парички вместо да купувам боклуци 2ра ръка или неподходящи части сега щеше да имам не едно, а две колела за спускане.
martinl написа:
Първо, не съм от София, а съм от Пловдив !Терена по който се спускам не е кой знае какво, но има и лоши участъци. Караме по пътеките около хижа Здравец, Суденец и Бляла черква. Отдоло ще прикача снимка със път, който е част от маршрута ни.
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
FastBiker написа:martinl написа:
Първо, не съм от София, а съм от Пловдив !Терена по който се спускам не е кой знае какво, но има и лоши участъци. Караме по пътеките около хижа Здравец, Суденец и Бляла черква. Отдоло ще прикача снимка със път, който е част от маршрута ни.
Е това пък ако е даунхил....Това е нещо средно между ХЦ и АМ. За там не ти трябва байк с 20 санта ход
Ако 'спускането' ти е в парка - работеща вилка с 130-150мм ход ще ти свърши работа.

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта