Търговийка?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Търговийка?

Мнениеот PRobably » Нед Фев 12, 2012 11:44 pm

Такаа,преди всичко искам да кажа на чичковците със зелените имена да не ме изяждат със се парцалите,а ако може да дадат кратък и ясен отговор на въпроса който ме мъчи от 2-3 дни. :D
Защо не се направи раздел в пазара който да не е свързан с колоезденето? На кратко всеки да продава каквото му е излишно,било то телефон,компютър,самолет или пералня...Да това е форум за колоездене,да има места където да си продаваш пералнята,но пък гледам че в много други форуми го има този раздел и поне според мен е полезен.Доколкото знам едно време е имало подобен раздел във форума,но търговийката е била прекратена,не знам защо.В нас ми се търкалят няколко телефона и честно казано единственото място в което бих си направил труда да ги пусна за продажба е тук,пък ако някой ги купи добре,ако не се ми е тая,предполагам и много други хора са така. :)
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Re: Търговийка?

Мнениеот Yavkata » Пон Фев 13, 2012 7:15 am

Не съм със "зелено име", но нямам против да ти отговоря и да им спестя малко писане, тъй като темата е обсъждана.
1.За търговия и продажби има достатъчно специализирани а и общи продавалници в нета.
2.Собственика на сайта с радост би се отървал и от секцията "Пазар". Навъдиха се доста имена в червено в секцията за Коректни /некоректни потребители. Защо да разширява параметрите на една услуга, която в голяма степен му носи негативни емоции, от воплите на "измамените" и "недоволните". Защо биха желали да си стоварват той и модераторите още една грижа на главата?
3.Ако някой ден изчезнат завинаги оцветените в червено имена от гореспоменатат секция, едва ли някой ще е против да има секция за "Удобни за колоездене лаптопи", "Пералня за пране на клинове" и "Фешън ризка за ДЖ". Това обаче е в сферата на фантастиката.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот PRobably » Пон Фев 13, 2012 9:57 am

Схващам идеята,но не виждам как това е техен проблем.Ако някой бъде метнат,най-малка вина има управата на форума.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот Yavkata » Пон Фев 13, 2012 10:21 am

Психически е затормозявщо.Все едно да отвориш "битак" в двора си и да слушаш от прозореца воплите на "минатите".
Ако си по -дебилен, може би няма да ти пука....Пък и колко обяви ще има още за проверяване и триене.
Както и да е, специално тази идея е отхвърлена и няма да се върне. Да сме благодарни , че "Пазар" изобщо съществува. При това с добре действащи правила.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот PRobably » Пон Фев 13, 2012 10:26 am

Благодаря. :peace:
Аватар
PRobably

Мнениеот Antares » Пон Фев 13, 2012 11:51 am

Има достатъчно форуми, в които има добре развита такъв тип търговийка. Аз примерно за такива цели ползвам форума на бат Вено. И в data-та мисля, че имаше подобни секции. За kaldata-та не съм сигурен.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Пон Фев 13, 2012 12:41 pm

Ето отговор от един чичко в зелено. По-рано имаше такава практика, но се оказа предимно генерираща спам, а не полза, затова я закрихме. Даже в Бла-Бла мисля, че стои отгоре една залепена тема по въпроса.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот PRobably » Пон Фев 13, 2012 1:06 pm

Точно от тази тема си извадих извода,че някога търговийката е била позволена.Не ползвам други форуми,нямам и желание и просто попитах защо я няма тази практика тук.Наистиан си е занимавка да се прави такъв подфорум ,а и до голяма степен ненужна.
@antares ще видя булфорума,мерси. :)
Аватар
PRobably

Мнениеот Admin » Пон Фев 13, 2012 8:09 pm

Yavkata чудесно е обобщил повечето важни причини да няма такава секция, бих добавил само и това, че дори в момента има много хора, според които раздели като Други и Бла-бла, са вредни за форума и разводняват твърде много материята "планинско колоездене", генерират спам, простотия и неграмотност и т.н. Някои хубави теми в тези раздели, както и естествената склонност на много хора да залитат към офтопик и да обсъждат важни обществени или напълно маловажни неща, засега ми помагат да не споделям подобно мнение, но, от друга страна, със сигурност смятам, че няма нужда форумът да се развива към някаква всеобхватност и да се занимаваме (всички - от модераторите до хората, които влизат, за да прочетат нещо интересно или полезно) с прекалено много странични неща. Еле пък с търговия на неща, които нямат нищо общо с велосипедите.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Бла - Бла