VPP срещу ICT

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот JK » Чет Авг 18, 2005 2:57 pm

:offtopic:
тъй като виждам че тук се е развила една тема от която почти нищо не разбирам (поради необразованоста ми в тая област) но пък имам желание, моля ако някой знае да ми посочи от къде мога да чета за да се запозная по подробно с теорията на задното окачване на колелетата (а и на предното), нещо като статията на Админ "Рамка на колелото и системи на задно окачване - май 2001г." но разбира се да е по-задълбочено
интересувам се за сега от чиста теория за да мога да схвана от основи принципите на раздвиженото окачване на рамката, типовете окачване, предимства и недостатъци, приложение и т.н.
благодаря предварително :beer:
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот mih » Чет Авг 18, 2005 3:06 pm

@JK,

bikerider по-нагоре е сложил линк към едно доста полезно четиво, ето ти го отново: http://www.mtbcomprador.com/pa/english/
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Admin » Чет Авг 18, 2005 3:09 pm

Ами на български, освен някои теми във форума (виж в ЧЗВ темите под заглавието "Други интресни теми", почти най-долу, там има няколко, в които са се обсъждали разни окачвания), можеш да прочетеш и някои от новинарските статии от последните 1-2 години. По-старите (примерно отпреди 3-4 години ги чети с едно наум, защото на места имам грешки :I). Та, от последните две години намери статиите, в които става дума за разни нови велосипеди и в някои от тях има и по-подробни обяснения за окачванията им. Примерно намери статиите за Canfielad Brothers Formula 1, Iron Horse 2005, Santa Cruz, Intense, Giant, Specialized и каквото друго ти стане интересно :D
Но признавам, че няма единна статия, която да разглежда подробно всички системи на окачване накуп, или дори и най-основните. Тази, която си чел, е съвсем обща - само за основните неща. Това е така, защото подобна статия би изисквала страшно много време, ровене, а в известна степен и инженерни знания (последните ми липсват, за съжаление). Освен това, дори и по отношение на работата на различните окачвания често има противоречиви мнения, така че е трудно да се каже еднозначно "Това работи по-добре, онова по-зле". Абе, схващаш картинката ;)
Ако ти върши работа и информация на английски, там пък вече става страшно :D
Успех!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот JK » Чет Авг 18, 2005 3:30 pm

Mih & Admin
благодаря ви за предложенията :beer:
линка на байкрайдър го разгледах и на пръв поглед ми се струва доста изчерпателен но признавам си ще ми отнеме доста време с него тъй като съм малко скаран с техниическия английски но пък за това ги има речниците така че няма да се отказвам :thumbu:
но първо ще послушам съвета на админ и ще разровя по обстойно ЧЗВ-тата
..все пак ако някой има и др линкове да хвърля на сам или на PM за да не се прекалява с офтопиците :) (въпреки че смятам че тези линкове ще са доста полезни и на други такива като мен които са закъснели малко с материала
;))
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Предишна

Назад към Архив