DMR Viral vs Dartmoor Rush

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DMR Viral vs Dartmoor Rush

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 5:11 pm

Здравейте,
Както вече съм споменал, колебая се между тези два водача. Кажете кой е по-добър или може да препоръчате нещо друго. Благодаря!
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Re: DMR Viral vs Dartmoor Rush

Мнениеот styanski » Съб Фев 18, 2012 5:25 pm

С башгард ли ще го караш?
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 5:40 pm

Предпочитам без башгард.
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот kriisoo » Съб Фев 18, 2012 5:43 pm

Доколкото видях от картинките в нета. DMR-a се кара без баш или с тако, а дармуура е със баш :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 6:11 pm

Благодаря за инфото! А кой е по-добър според вас за мене DMR е по-добър от Dartmoor Rush. Цената на DMR e 96 лева, а на Rush e 85 лева, иначе дартмоор има модел като на ДМР казва се Blade ама той е 120 лева. А като качество как са двата водача ?
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот kriisoo » Съб Фев 18, 2012 6:14 pm

Ами ако не държиш на тези марки и най-вече, че са цветни може да погледнеш и това: http://ridespot.net/productdetails.php?productID=12922 има го бял и черен. За 100лв. е без тако :agree:
Аватар
kriisoo

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 6:23 pm

Какво е тако?! :dontknow: :dontknow:
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот bikeboy » Съб Фев 18, 2012 6:35 pm

Такото е "устройство" което върши работата на bash-а , но не се закрепя за курбелите , а за водача .
http://ridespot.net/productdetails.php?productID=12926 тук си личи доста добре :beer:
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's !
Specialized rider !!
Аватар
bikeboy

Рейтинг: 1195

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 7:13 pm

Ееее това много скъпо!!! Кажете ми мнения за баша които съм казал по-горе в темата.
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 7:21 pm

Преди малко получик емайл от драгзоуйн и ми казаха че DMR-ра струва 114.90 лева!!! :crazy: :crazy: А тук пише че водача струва 96 лева http://www.mtb-bg.com/index.php/other/c ... al0085-dmr !!! :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот Fanatico » Съб Фев 18, 2012 7:32 pm

В сайта им и без това си пише колко е цената, толкова ли беше трудно да погледнеш там.
Не мисля, че се прави обновяване на всички новини в сайта на този форум, а и не виждам нужда, след като само се представят нови продукти.
Иначе аз спокойно бих избрал Dartmoor Blade. Сякаш повече ми допада изпълението му, спрямо на DMR.

Edit: О,Боже.. В електронния магазин на Dragzone, Velomania, квото щеш. http://www.screambikes.eu/
Случайно и в статията на mtb ги пише като дилър. :idea:
Последна промяна Fanatico на Съб Фев 18, 2012 7:54 pm, променена общо 4 пъти
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 7:36 pm

В сайта им пише, че е 80 паунда, това са 188 лева :crazy: :dontknow:
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот styanski » Съб Фев 18, 2012 8:00 pm

Може да погледнеш и това: http://ridespot.net/productdetails.php?productID=20122
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 8:29 pm

Имам един въпрос на ДМР веригата минава така че от горе е някак като в кутия (не знам как да го обясня :dontknow: ) а на дартмоор минавали така или примерно като този водач който styanski ми препоръча. Ако не е като този труватив ще си зема дартмоора. Благодаря на всички!
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот kriisoo » Съб Фев 18, 2012 8:39 pm

Има два типа водачи.
Единия е като DMR-a, а другия е като Dartmoor-a (условно казано).
На DMR-a не му трябва башгард и веригата минава през така наречената кутия отгоре и не може да му се сложи башгард (принципно), а само тако башгард.
На другия му трябва башгард, защото веригата не минава през "кутия" и практически няма кой да я държи.

Аз карам с водач и башгард (като дармуура), но пък ми се иска да пробвам без баш гард, а с тако. Според мен е въпрос на лични предпочитания, финанси и не съм много сигурен, но и на тегло. Поне според мен тези без башгард би трябвало да са по-леки.

:beer:
Аватар
kriisoo

Мнениеот krisko_pinkbike » Съб Фев 18, 2012 9:40 pm

Ще изчакам отговора на драг зоун и ако кажат че дмр е 96 лева ще го зема ако не ще си зема дартмоора. Иначе карам драг ц1 ТЕ и ще сменям обтегача, водача, плочата и др. Очаквайте скоро тема в Радост за окото.
Аватар
krisko_pinkbike

Мнениеот kriisoo » Съб Фев 18, 2012 10:44 pm

Ами дармуура ти беше споменал някаква цена ми се струва, че има някаква уловка - може би за тези пари е без баш гард. Попитай, защото ако е с башгард за 90 лв, май че каза си е доста на оферта. В краен случай, ако крайните цени не ти харесат си помисли си за варианта, който дадох малко по-нагоре.
Аватар
kriisoo

Мнениеот Stancho » Съб Фев 18, 2012 11:41 pm

krisko_pinkbike написа:Ще изчакам отговора на драг зоун и ако кажат че дмр е 96 лева ще го зема ако не ще си зема дартмоора. Иначе карам драг ц1 ТЕ и ще сменям обтегача, водача, плочата и др. Очаквайте скоро тема в Радост за окото.

Няма как да е 96 лв. щом в Screambikes пише друго... Онлайн магазина е по - точен от статийте в нета за нови продукти...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Admin » Нед Фев 19, 2012 11:02 am

Stancho написа:Няма как да е 96 лв. щом в Screambikes пише друго... Онлайн магазина е по - точен от статийте в нета за нови продукти...

:agree:
krisko_pinkbike, съжалявам, че ще те разочаровам, но за актуални цени винаги трябва да гледаш онлайн магазините или направо да питаш съответния търговец. Тая статия, дето си се хванал за нея, е публикувана преди повече от месец, да не говорим, че може и някаква техническа грешка да е станала с цената на конкретния продукт...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Rancid » Пон Фев 20, 2012 12:21 am

Имал съм водач Dartmoor около година на старото колело.Безшумен е, не ми е падала никога веригата с него и изобщо не съм имал никакви проблеми.Сложих го и забравих, че го има изобщо. :) Ако се целиш в тегло, по-добре вземи нещо с тако :agree:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд