от vivo » Сря Фев 22, 2012 2:09 pm
Моето ХТ дойде вчера, монтирах го и излезнах да го пробвам. (Shimano XT M785, Avid G2 185mm) Диска си е стария, от ББ7-цата. Нормално ли е още от вратата спирачката да може да ми вдигне задната гума с един пръст, при положение че накладките са чисто нови и не са имали възможността да улегнат с диска, нито да се загреят достатъчно?
Питам защото като си сложих ББ7, ми отне 2-3 дни преди ББ7-цата да покаже какво може. Тогава и диска беше нов, но навсякъде чета че с нови накладки спирачната сила почти я няма, а при мен се получи точно обратното с ХТ-то : още от вратата мога да правя овчарски скок.
А сега по темата: Първите ми впечатления от ХТ-то са МНОГО добри. Това ми е първа хидравлика, като идвам от ББ7. Лостчето се стиска по-лесно в сравнение с ББ7, и мога да блокирам предната гума с един пръст. Относно настройките на лостчето: врътката за отдалечеността на лостчето се оказа полезна, и си приближих лостчето след малко каране. Болтчето за отдалечеността на накладките (само за ХТ и нагоре) също се оказа полезно: отдалечих малко накладките да премахна съвсем лекото им триене в диска, което не забавяше гумата, но ме дразнеше.
Както вече казах, спирачката още от вратата ме спираше на място. А вече как ще се държи на спускане и малко повече мъки, ще разбера малко по-късно, че ми се насъбраха много курсови работи.
"
http://www.openstreetmap.org gives us the ability to really create mtb focussed maps – like no other map provider has ever done. Therefore I call on you – to get engaged and start participating like over 100.000 people worldwide already do!"