Ferrini Vintage 28" - въпрос!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Ferrini Vintage 28" - въпрос!

Мнениеот zloxious » Сря Фев 22, 2012 2:20 pm

Ferrini Vintage 28"
Поогледах се доста и никъде ама никъде не намерих някакви впечатления за този модел.
Някой може ли да сподели мнение ? Струва ли си ? Читаво ли е като модел или има по удачни в този клас.
Искам просто приличен градски модел изцяло за града. И понеже вече съм леко на средна възраст не искам шарен велосипед с два тона ярки нарписи :)

http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=565

Искаше ми се да не е с амортисьори.. да е твърд модел затова и игнорирах DRAG Grand Canyon Pro въпреки че прочетох не лоши неща.

както и да е.. ако някои може да сподели някакво инфо ще съм благодарен :)
zloxious

Рейтинг: 1200

Re: Ferrini Vintage 28" - въпрос!

Мнениеот bb_king » Сря Фев 22, 2012 3:48 pm

Мисля,че трябва да избягваш такива спици,разположени на рядко.Само проблеми ще имаш.Като цяло мисля,че ks convex е по-добър избор,с по-добри компоненти,команди-аливио,дерайльор сора,по-леко,нормални спици.Единствено ако държиш на калниците,ще трябва да си сложиш допълнителни.Успех в избора. :wavey:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот zloxious » Сря Фев 22, 2012 6:13 pm

Да доста приятно изглежда .. и вероятно с по добри компоненти.. но дали просто ми се струва или спиците и на двете ми изглеждат с доста еднаква рядкост ?
Трябва да видя дали мога да намеря този модел из Варна или дали се доставя.

Жалко че няма DRAG във тоя ценови клас със твърдо окачване.

Мерси за инфото.. а ако някой друг има добро предложение .. приемам съвети всякакви :)
zloxious

Мнениеот zloxious » Сря Фев 22, 2012 8:32 pm

Всъщност доста ми допада твоето предложение за ks convex
Имам въпрос.. погледнах саита и това колело беше сред моделите на спринт.. Тоест е произведено в пловдив ?
Или бъркам ?
zloxious

Мнениеот bb_king » Сря Фев 22, 2012 8:41 pm

Производство е на KS Cycling .Незнам защо е в листата на спринт,може би са им вносители или е правено по тяхна поръчка.
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот zloxious » Чет Фев 23, 2012 3:44 pm

Обадих се директно до софия да ги питам.. нямат налични.. казаха че ще се обадят до завода за проверка.. два часа по късно ми се обадиха и ми казаха че наличностите са изчерпани и този модел няма да се произвежда вече..
Така че тази опция за съжаление отпада.. въпреки че ми допадна доста :(

След като гумите на ферини-то не са удачни.. и 90% от новите модели са с амортиосьори.. Някой дали може да ми даде идея за градски велосипед който е с твърдо окачване. в диапазона до 600.. 700 лева максимум.
Изцяло за града..

Или може би просто трябва да се пречупя и да си взема колело с амортисьори :) предполагам подръжката не е чак толкова трудоемка.. просто ги сменяш веднъж на всяка година ?
zloxious

Мнениеот LIL » Чет Фев 23, 2012 4:59 pm

Винаги можеш да си сложиш твърда вилка. Даже Драг имаха една тяхна си, ако толкова си си харесал техен модел може и да се навият на подмяна.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот bb_king » Чет Фев 23, 2012 5:12 pm

Жалко,че е изчерпано.Избора не е особено голям като цяло.Сещам се за още два велосипеда около този бюджет- Sprint Whisper и Drag Blade.Спринта е малко шарен,незнам дали е голям проблем.
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот zloxious » Чет Фев 23, 2012 6:25 pm

Доста е шарен спринта :) Но пък Drag Blade ми допада също и утре ще звъня телефони да видя кой и как може да го достави до мен :)
Мерси за помоща !
zloxious

Мнениеот bb_king » Чет Фев 23, 2012 6:35 pm

Спринта наистина си е шареничък,което е въпрос на вкус. :magnify: Драга е по семпъл,но същевременно галещ окото на градския спортист.Гумите имат някаква защита от спукване което е добре.Непременно да се похвалиш когато избереш"финалиста". :D
Изображение Изображение
bb_king

Назад към Други видове колоездене