Admin написа:Аз искам само да помоля да не насочвате целия укор към Stancho, защото за всички ни е ясно, че не той е измислил погрешното използване на тия термини. И не само неговата фирма ги използва, а буквално всички. И просто този ефект все повече се мултиплицира, защото за повечето хора е по-лесно да се носят по течението, вместо да го обърнат в правилната посока.
Причината е, че той така яростно защитава грешната терминология, защитавайки се още по-безумни оправдания за това, като:
Stancho написа:"моята" терминология (както я наричаш ти) се използва от онлайн магазините и от физически такива.
Т.е. отношението и укорът към Stancho са в следствие на това, че е недупостимо да се толерира използването на измислени от производителите термини или още повече - такъв за един предмет като название на друг, в който първият играе ролята на част от втория и то при положение, че за втория си има друг термин.
Това безхаберие от страна на "уважавани" производители, търговци и разпространители не трябва да бъде защитавано, просто защото е станало масова практика.
А интернет не е база, на която може да се стъпи за това, дали по-масова терминология е правилна или грешна, защото има не един пример за това как точно грешният вариант е в пъти по-разпространен, в следствие на все по-западащата култура и желание за правилно писане.
Аз съм далеч от пример за умеещ да пише правилно, но в момента полагам усилия да променя това и една от причините е, че работодателят ми изобщо не толерира неграмотно писане. А ако недай си боже използвам грешна терминология - търпя сериозни критики.
Поздрави!