Шлек_народен написа: Аз, поне от 40 години знам това, което било правилно да се нарича колело, като капла, ама щом сте рекли....
Шлек_народен написа:Тия "нови термини", аз когато съм ги научил, по всяка вероятност, повечето хора в тоя форум и велосипеди с три колела не са карали!
Не те знам, къде си живял. И със сигурност преди 40 години, още не съм карал триколка и в "топките" на баща ми, ама
думата "шина" да се ползва за капла, за първи път го прочетох в този форум, сиреч след 2005-та година. Дотогава, навсякъде където съм водил някакви разговори, под капла се е разбирало металният обръч. Не е като да съм дърт, ама по времето когато се запалих по този спорт:
1)Драго Кузов си надзираваше "гаража" от балкона на апартамента;
2)Нина още се събираше на втория етаж в едно "помещение" на "Женски пазар", където аз си удрях главата в тавана, ако не се наведа;
3)Bike Center не съществуваше в сегашния си вид, а беше сервиза на стария "Коко" на автогара Юг (всъщност знам му сервиза и още докато беше в задния двор на кооперация в жк.Изток) и
Даниел беше чирак при него;
4)BAS (Там попаднах за първи път 1998г.) беше магазин за "скейтърски униформи" с малък стъклен щендер с велочасти, а Дойчин, Ники Титев и тн. бяха чудесна компания от приятели и познати, май че събрани от общото си хоби.
5)Най видното "сборище" от веломеханици беше на Колодрума и съм им изключително благодарен за
надменният им, почти божествен "ореол"(Много ми напомняш за тях), защото те ми докараха "неволята" да се науча сам да си сервизирам всичко(почти). Таньо(може би) беше леко изключение;
6)Единствения свестен сервиз беше в Kettler-а и то благодарение на Илко, единствения който даваше акъл, охотно и с ентусиазъм.
Та довода със стажа не го пускай, защото май още от тогава си бил заблуден. Иначе познанията не ти ги отричам.