Теоретично за здравината -твърдак или мекица със съпоставяне

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Теоретично за здравината -твърдак или мекица със съпоставяне

Мнениеот konopr » Пон Фев 27, 2012 9:52 pm

аз лично понаучих някои неща от темата :beer:
иначе мисля че една добра АМ/ФР рамка, която има над 3 кила спокойно може да си я юркаш по ДХ трасета, стига да не се подлъгваш на по-големите скокове и дропове. Аз с моята съм правил скокове с височина до към 1,5 м и мисля, че може да понесе още с шока, с който е - fox dhx 5, в смисъл, че не съм усещал дъното засега. Зависи и от шока как ще абсорбира - веднъж се качих на един Рам АМ с някакъв въздушен шок на Rock Shocks и не знам от настройките ли беше, но беше супер дърво, ама брутално неудобно, твърдо и мудно дърво, и си викам тая рамка бая повече напрежения понася, отколкото и е съдено, ако става дума за скокове.
Що се касае до скокове, където рамката понася един основен силен удар мисля че мекицата ще понесе много повече от твърдака. Споделянето на Admin за неговата F7-ца беше интересно.
Според мен задницата на мекицата е подложена на бая натоварвания, че и сякаш камшични удари в земята при разгъването на шока.

@Stancho - на Боровец мекиците са си ФР/ДХ машини най-вероятно, не знам дали някой се е състезавал с АМ мекица примерно, не съм бил, не съм гледал, но ми е интересно тези с твърдаците през всички скокове ли минават или ги заобикалят по-големите?

Иначе за чесането на езика с теми за байкове - обичам да има поне малко смисъл, че да не е съвсем загуба на време :D
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Re: Теоретично за здравината -твърдак или мекица със съпоставяне

Мнениеот Admin » Сря Фев 29, 2012 5:24 pm

Абе виж, скоковете и падовете са нещо по-особено, смелостта/увереността играят огромна роля при тях. В тоя смисъл има хора, които могат да скачат, има такива, които не могат, но опитват, а има и трети, които не могат и не опитват. За протокола, аз съм от третите. :D
Та тези, които могат, те и с твърдаци, и с мекици си скачат от всички скокове (освен може би някои съвсем брутални и душмански), като и в двата случая те ще натоварят рамката по-малко от тези, които не могат съвсем да скачат, но се опитват. Най-малко ще я товарят тези, които не опитват. :lol:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти