Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот xcII » Вто Мар 06, 2012 9:42 pm

айде още една интересна многодневна инициатива:
viewtopic.php?f=48&t=108268&p=827659#p827659

Доколкото познавам някои от главните организатори зад този проект, ще има какво да се гледа като снимки и чете като пътеписи след реализацията му... :smash:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII
 
Мнения: 1171
Рейтинг: 1693
Регистриран на: Пет Авг 27, 2010 6:50 pm

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот pavle » Вто Май 22, 2012 2:43 pm

Та направихме карането в началото на месеца. Да кажем, че не беше изцяло по трака, но се припокриваше в 2/3 от него. Тръгнахме от Свиленград. Има доста места, където не е проходимо след тежката зима. Като ми остане повечко време тези дни ще напиша повечко по въпроса :beer:
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle
 
Мнения: 315
Рейтинг: 1550
Регистриран на: Пон Юни 14, 2010 12:38 pm
Местоположение: CA / PA

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот Dfk » Сря Май 23, 2012 1:03 pm

Интересен маршрут е и международния Е-4. В България минава през Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка. По него ще има доста носене, но пък се минава през адски красиви места, а и след това може да се комбинира с друг маршрут например част от този по южната граница или пък с връщане през Осоговско-Беласишката редица и планините в Краището. :dontknow: Ако се комбинира с въпросното връщане и километрите стават доста. Варианти има много, въпросът е дали ви се носи през Рила и Пирин.
Аз лично мисля да го мина пеша това лято. :) Пеша се минава средно за 10-12 дни от х. Алеко до Гоцев връх в Славянка.
Нямам много опит в подобни преходи с колело и не знам колко дни ще са нужни за този, а и дали изобщо ще го приемете като идея. ;) Определено не е лек, но със сигурност е интересен.
Dfk
 
Мнения: 66
Рейтинг: 1205
Регистриран на: Пет Май 08, 2009 3:28 pm
Местоположение: София

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот kotseto » Сря Май 23, 2012 4:30 pm

Не съм ходил по Е4 наведнъж, но почти целия съм го вървял на по-малки порции и хич не е подходящ за колело през по-голямата си част :) От Черни Връх през Верила до Езерата си е съвсем караем, но после ще е по-добре да си оставиш колелото и да продължиш без него. Ще бъде едно голямо бутане и носене из целите Рила и Пирин - я покараш малко тук там, я не.
kotseto
 
Мнения: 112
Рейтинг: 1380
Регистриран на: Чет Окт 29, 2009 2:17 pm

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот pavle » Чет Сеп 13, 2012 2:13 am

Първо да кажа, че долу описаното не е "по-интересна" алтернатива на к-е. И като цяло мисля, че от заглавието на темата трябва да изчезне "по-интересни" ако въобще може да се говори за алтернативи.

pavle написа:Та направихме карането в началото на месеца. Да кажем, че не беше изцяло по трака, но се припокриваше в 2/3 от него. Тръгнахме от Свиленград.

Има доста места, където не е проходимо след тежката зима. Като ми остане повечко време тези дни ще напиша повечко по въпроса :beer:


Та тръгнахме със силно несъстезателно темпо в неделя по обед - 29 април.. баш кат стана жега. Ма що да правиш.. Свиленград предразполага към сбирки от общообразователен характер с пиенье на некои домашно произведени алкохоли на двора до ранни зори. Групата беше голяма. Цели 7 броя отбрани централни нападатели.

Изображение
пътят покрай река Марица

Изображение
в близост до яз. Каламица

Та първия ден всичко бе по план докато не стигнахме с. Щит.. До там пътища бол покрай Кльона.

Изображение

След Щит обаче пътя беше само в дедовици.. едни силно неприятни бодили. Взе да наближава време слънцето да се скрива и взехме решение да хванем асфалта през Сладун до Маточина. Стигнахме по тъмно, запалихме си огън и както подобава се опитахме да повторим предната вечер. Без особен успех, но пак беше голяма забава. Чакалите допринасяха много за романтиката на тая нощ с много звезди.Ден втори започна с трудно ставане към 8 и нещо. Кафенца, туй онуй и със зор потеглихме към 10.
Изображение

Изображение

Хванахме черен път и така все покрай кльона. На места има камери. Често ни проверяваха гранични полицаи. Изобщо през цялото пътуване имах чувството, че ни следяха. Турската граница определено се пази. Впоследствие разбрах, че има и сеизмични датчици.

Изображение
покрай с.Присадец

Стигнахме Тунджа и голямата надежда да има мост покрай кльона беше развенчана от 2 джипки граничари, дето озаптиха опита ни да стигнем до там. Не можело да се мине.. отдавна били изпадали дъските. Не можешеше и да се преплува. Е убаво де, ще удължим маршрута доста, но пък ще минем през кръчмата на Срем. Така и стана, баш в най-голямата жега се установихме на сянка поседнали на пейки от седалки на стари автобуси. След преживяното с тежката раница гъзо ми възтържествува. Неколко бири и голямата скара да свири.. със зор си тръгнахме. Държахме пътя плътно до реката, който в последствие се оказа, че свършва след няколко км. От там хванахме по шубрасъл път нагоре към билото понеже нашия път не трябваше да е много далеч.

Изображение

Пътя изчезна, а ние се натресохме на бодлива гора със следи от диви прасета. Тегаво беше, но се движихме някак, докато не взе да се стъмва. Чуваха се прасетата, тръните непроходими.. и решихме да се предадем. Върнахме се обратно към Срем, за да хванем правилния път. Оказа се в последствие като гледах gps трака, че сме били на 200м. от него. Нищо, върнахме се до правилната отбивка и още неседнали 2 кърлежа. Лошо. Намерихме си по-подходящо място и заспахме изморени и малко недоволни, че не изпълнихме плана да стигнем до с. Вълча поляна.

ИзображениеДен трети започна с гуми.. няколко.
Изображение

Тука е момента да споделя, че тоя район е силно препоръчителен за гуми с боза.. Група от 7 човека е много бавна като се пукат постоянно гуми. Стигнахме Лесово преди жегата. Починахме малко и хапнахме кебапи от местната кръчма. Предния ден имало събор.. че даже и борби.. изпуснахне, но пак бяхме покрай границата и щастливо завъртяхме по пътя до Голям Дервент.

Изображение

Тука стана вече следобед и 3 броя от четата трябваше да се отделят. Мъчно се разделихме. Службата ги зовеше. С биричка в ръка тука се родиха два варианта за продължение на днешния ден. Вариант 1: по трака близо до границата в посока с. Крайново/с. Странджа и Вариант 2: да се отклоним и да се видим с друзята от Байкария. Те трябваше да нощуват в село Лалково.. Вариант 1 бързо бе зачеркнат. Месец-два преди пътешествието се оказа, че Байкария плануват също каране в този район, но в обратна посока. От Синеморец до Свиленград. Спрямо първоначалния план се разминавахме, защото те се движеха по-навътре, а ние в близост до границата. С оглед обаче на изоставането предния ден се получи така, че.. бяхме в опасна близост. И така се запътихме към село Лалково. А до там беше асфалт. Стигнахме бързо - до към 6. Първноначалния план беше да се видим и да продължим. СЛед първата бира обаче плана се промени. Голяма весела компания, че и други приятели освен обичайните заподозрени. Нямаше как да си тръгнем. Цяла вечер смях и закачки, за което голям принос имаше съпорта на сговорната дружина - Деница. Болеше ме корема от смях. Бая се беше стъмнило та решихме, че е време да им похъркаме на хората.. да не сме дошли напразно я :D. Опънахме чувалите насред двора и благо заспахме. Тука е момента да спомена, че през целия преход брах голям студ. През деня температурите бяха до 30 градуса, но нощем с летен чувал и комфортна 13 хич не ми беше добре. Нищо де, оцелях, но си направих някои изводи.

Ден четвръти.
Тая сутрин се опитах да кипна вода с едно чудо наречено catstove. Не ми се получи. Но е интересно да се разгледа. Впоследствие научих някои тънкости как да го ползвам.

Изпратихме друзята..

Изображение
..както вече разбрахте ранното тръгване не го владеем.

Хванахме асфалта до с. Шарково. Намерихме черен път покрай яз. Шарково до с. Воден. Бяхме се отдалечили от границата, но тук зимата е била тежка и пътищата покрай кльона са непроходими от паднали дървета. Не се използват и съответно няма кой да ги почисти. От с. Воден хванахме черен път до с. Горска поляна.

Изображение
Изображение

После Момина църква и Факия. В последното трябваше да оставим още един другар. Гошту го чакаше работа. И така останахме 3ма. Напазарихме някаква наденица, която впоследствие изхвърлихме (но затова после) и потеглихме към Долно ябълково.. Та като цяло районите покрай, които минаваше маршрута ни, бяха слабо населени. От една страна добре.. дивите животни бяхма много и навсякъде. От друга рядко се намираше магазин в селата. Така или иначе слабо населения регион се е обезлюдил още повече след шап епидемията. Животновъдството е (било) основен поминък на населението тук.
По информация събрана от граничните пътищата покрай границата трябваше да са ок от Долно ябълково на изток. Сдобихме се с половинка ракия и пресен лук от един дядо и завъртяхме по баира към Белеврен.

Изображение

Стигнахме точно преди да се стъмни. Селото се оказа между границата и кльона. Имаше няколко жители. Не бяха особено разговорливи. Намерихме си една полянка по на завет и запалихме огън. Оказа се, че наденицата дето купихме по-рано хич не я бива. Та трябваше да караме на спагети и каквото е останало. На всичкото отгоре разляхме и ракията.. Наоколо щъкаха доста вихрогони и крави та се опитахме да се оградим някак и заспахме бързо.

Изображение


Ден пети.
Предстоеше ни ден с много неизвестни.. Оправихме се набързо и тръгнахме. Един дядо от селото ни даде пресен лук. Изобщо през целия преход тоя зеленчук беше на почит. Ядяхме го с всичко. Бяхме попривършили провизийте и се надявахме да заредим в Евренозово. До там карахме по благ черен път тип нагоре-надолу.

Изображение

В началото в непосредствена близост до границата, после до кльона.

Изображение

На места се срещаха такива жакузита. Всичките притоци на р. Тикендженска

Изображение

В Евренозово ни посрещна тоя приятел.

Изображение

Магазина не работеше, а и се оказа, че хляба е с предварителна поръчка. Имахме 2 пликчета спагети останали. Газта обаче свърши, а не искахме да се бавим да палим огън. Предстоеше ни доста път. Реших да пообиколя селото. В една къща видях едно бабе с което си побъбрихме малко за региона. Дари ми един хляб и един буркан кисело мляко. Нямате си на идея колко вкусно беше.. Да е живо и здраво бабето и изобщо всички добри хора дето биха услужили в такъв момент.

Колкото и да не ни се тръгваше в тази жега, трябваше. Малко след Евренозово хванахме черен път надолу към Велека. Въпросният път беше отбелязан на картата на Картография, но липсваше на ОФРМ. Та слязохме до Велека и се оказа, че мост няма. Всъщност така и очаквах. Проблема беше, че и път не се виждаше на отсрещния бряг. За щастие реката не беше много пълноводна и я пресякохме без особени грижи. След известно лутане намерих малък шубрасъл черен път по който скоро беше минавала някаква джипка. Точно пътя, който търсехме. Добре, че беше минала джипката, че иначе едва ли щеше да го открием и минем лесно.

Изображение

Та въпросният път ни отведе до кльона, а в последствие и до един кръстопът. Всъщност 5 пътя на едно. Понеже на офрм липсваха пътищата след известно време реших, че трябва да хванем втория на ляво. Такава трябваше да бъде посоката ни.. Малко по-късно разбрах, че всъщност е трябвало хванем средния и тази ни грешка ни костваше около 3 часа и половина. Пътят по който тръгнахме стигна до кльона и там свърши. Решихме да тръгнем покрай мрежата в посоката юг. Нашият път трябваше да е съвсем близо и трябваше да е нещо като успореден на този който хванахме. Е, тези 3 км ни отнеха 3 часа.. 45 градусови наклони нагоре и надолу с много паднали дървета:

Изображение
Изображение
Изображение

Към 20:30 стигнахме до портата на кльона.. ей нямаше такова щастие. Хич нямахме желание да замръкваме между границата и кльона. Тук за пореден път групата се беше поизнервила. Това ми помогна да си направя някои изводи относно храсталясванията и по-тежките преходи занапред. Просто трябва добре да подбрирате хората с които тръгвате. Нищо лошо към маите друзя, но просто всеки разбра кога трябва да караме заедно и кога не.

Изображение

Първоначалният план беше да караме между кльона и границата в посока с. Бръшлян и след това към Малко Търново. В последствие след като стигнахме портата решихме да се махнем от там възможно най-скоро. Стъмваше се вече, а и храната ни беше много малко. Мечтаехме си само за биричка.. абе направо за кръчма. Та тръгнахме по черния път от портата в посока Е87. Покарахме 2-3 км по него и се установихме на заслон Кобареловата воденица. Бяхме много изморени.. запалихме огън, изядохме каквото имаше и заспахме. Мислехме да се наспим както си му е реда, но не ни се получи. Към 4 ни събудиха гранични полицаи за проверка.

Изображение
ИзображениеДен шести
Та станахме късно, лепихме гуми, мотаехме се. Стана 12:30. След като бяхме слезли от високото вече връщане назад нямаше. Хванахме хасфалта до Малко Търново.

Изображение

В Малко Търново имахме единствена цел да хапнем както си му е реда пък после каквото дойде. От там до морето пътя беше ясен. И така откарахме до 16:30.. супички, бирички, миш-маш, туй-онуй :). Та тръгнахме. В началото след Малко Търново беше катерене и след това хванахме тая магистрала (намираща се в близост до кльона) та чак до морето. От Малко Търново до Резово имаше само едно село в близост до границата - Сливарово. То обаче не беше вариант за спане.

Изображение
Изображение
Изображение

Имахме има няма 70 км и около 2-3 часа. по светло. Взе да се смрачава, а ние бяхме още далече. За сметка на това луната беше с нас. Осветяваше пътя ни на изток и нямаше нужда от челник.

Изображение

Пътят всъщност се оказа не толкова ясен на едно място. На офрма свърши. Имахме няколко възможности и след известно лутане хванахме път в ляво от кльона. Не ни се искаше да караме по тъмно между кльона и границата.. да не реши някой да ни отстреля. Пътят след доста разклони ни отведе в близост до Силистар.

Друзята бяха много изморени. Малко пак се поизнерви обстановката, но бяхме на финала и нямаше вариант да се откажем. Та още няколко км и пътя тръгна само надолу. Газ, газ, надъхани за топла манджа и биричка и после спане на плажа. Е от тея неща нито едно не се сбъдна. 2-3 км преди Резово ни посрещна много гъста мъгла.. чак на капки. Всеедно валеше. Стигнахме селото, а там всичко спи. Кръчма работеща няма, а ние мокри. Варианта за спане на плажа отпадна.

Понамирисвахме и решихме да си угодим поне като няма да спим на плажа. След като пообиколихме селото и разбудихме няколко къщи намерихме едно бабе, което ни приюти. О, топла вода! Манджата.. 2-3 наденици и пак лук :). Поне имаше кафе машина навън та пийнахме нещо топло. Все пак бяхме доволни.. стигнахме :).

Квартирата ни беше на улица Европа Н=1. С други думи точно на границата до река Резовска.


Ден седми:
Сутринта ни посрещна отново с мъгла. За щастие тя се разсея към обяд. Морето беше красиво и много спокойно. Много време го гледах. Не ни се тръгваше.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Този ден го даваха да вали. Тръгнахме към Бургас към 3-4 следобед с идеята да спим където дойде. Минахме по много красиви плажове. Не знам защото нямаше хора ли, но много ми хареса и си заплюх като дестинация южното черноморие за идната пролет.

Изображение

Точно преди да стигнем Китен взе да прикапва и решихме там да преспим. Къмпинг Юг се оказа много благо място. Не работеше, но се разбрахме с охраната и ни позволи да спим там. На един безлюден бар опънахме шалтетата и чувалите. Бяхме се подготвили с разни манджи и бири от магазина и мислехме да направим това, което вчера не успяхме. Огън и вечер на плажа. Е, пак не ни се получи :). Гърмеше и искаше да вали. Оказа се, че въпреки че не работи къмпинга, има работещо капанче.. тип каравана. Отидохме там, а леля Вили ни посрещна много добре.. салатки, ракийки, опече ни даже мръвката дето бяхме си взели. Охраната бай Петко и той се присъедини. Много весело стана. Леля Вили се оказа.. от Пазарджик с къща до моето село, приключенец и пътешественик. Много гостоприемен и усмихнат човек. Гледахме някакъв боксов мач в който даже нашия човек българина би. Това още повече ни сплоти. Наздраве, ау :). И така в смях и закачки до никое време. Казахме си чао с тях и айде към плажа. Откарахме известно време и там. Луна, биричка, море и много приключения през изминалата седмица. Не ми трябваше нищо друго. Бях доволен от живота :).

И така завърши нашето приключение. Не беше точно по план, но тях по принцип не ги обичам много. Изкарахме си една чудесна седмица. За капак леля Вили ни изпрати с пържени филийки. Ухилени до уши хванахме автобуса и се запътихме пълни с енергия обратно към нормалния си начин на живот.
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle
 
Мнения: 315
Рейтинг: 1550
Регистриран на: Пон Юни 14, 2010 12:38 pm
Местоположение: CA / PA

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот kibikoff » Чет Сеп 13, 2012 7:19 am

Евала Павка!

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
:beer: :beer: :beer:
kibikoff
 
Мнения: 1396
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Окт 21, 2002 8:29 am
Местоположение: On/Off

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот sailman » Чет Сеп 13, 2012 4:42 pm

:clap: :clap: :clap: :beer: Бравос! Получавате похвала пред строя! :lol:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman
 
Мнения: 1442
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Май 25, 2008 11:10 am
Местоположение: София

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот taurus13 » Чет Сеп 13, 2012 7:22 pm

Добро четиво ми сервира сутринта в 6:00. Изчетох го с кеф, докато си пиех кафето. Де да имаше всеки ден по нещо за кафето сутрин. :D
Изображение
Аватар
taurus13
 
Мнения: 5722
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Дек 17, 2007 10:07 am

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот xcII » Нед Сеп 16, 2012 8:33 pm

Евала, вече има втори многодневен, самохоходен (т.е. без придружаващ бус) маршрут след този на @sailman! :bowdown: :bowdown: :bowdown: Много хубави снимки и интересен маршрут :agree: . Ако добавиш и gps трака би било полезно според мен, макар че идеята е пъти по-важна от техническите подробности.


P.S.

..Първо да кажа, че долу описаното не е "по-интересна" алтернатива на к-е...


Мина време доста откак открих темата. Когато я отворих, основно бях мотивиран от това, че поне към онзи момент не бях видял нищо друго във Форума, което да е многодневно, освен Ком-Емине. При това, Ком-Емине бе издигнат в статут "Намче-Базар - Еверест"... или поне на мен така ми се струваше. Както и да е, от Ком-Емине, определено ЦБ ме кефи, освен като шеметни гледки и като предизвикателно спускане от билото. Целият КЕ като идея за многодневен маршрут -> не. Това си е мое мнение, но съм 100% съгласен с горецитирания твой коментар, в смисъл че кое е интересно и кое не е очевидно е крайно субективно. :agree: :agree: :agree:

Ако можех да променя заглавието на темата, то щеше да бъде :
"Имате ли други многодневни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"?"

Уви, не мога, ако може някой друг да го направи (@Admin) ще му бъда благодарен.

А алтернативи има. Вие го доказвате също :agree: :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII
 
Мнения: 1171
Рейтинг: 1693
Регистриран на: Пет Авг 27, 2010 6:50 pm

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот kras4o » Пет Сеп 21, 2012 12:08 pm

pavle написа:Хванахме черен път и така все покрай кльона.Батка, кво е тва "кльона" ?!? :bigeyes:
Американски форум : питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум : питаш нещо и теб те питат.
Български форум : питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
kras4o
 
Мнения: 9
Рейтинг: 1205
Регистриран на: Сря Авг 29, 2012 3:03 pm

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот TheAnimal » Пет Сеп 21, 2012 12:30 pm

Допуснал е правописна грешка. Искал е да напише "клюна". :D
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal
 
Мнения: 3204
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 9:38 am
Местоположение: Зверино

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот 4getcredo » Пет Сеп 21, 2012 12:48 pm

Така е... децата вече не ги знаят тия работи... и по-добре де!
Изображение
Ей това е кльон, бате! :) Едно време е ограждал един буферен район между реалната граница и вътрешността на страната... щото някои хора са искали да бягат, а други не са ги пускали.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo
 
Мнения: 3174
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Юли 08, 2003 2:53 pm
Местоположение: София

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот Ozzie » Пон Сеп 24, 2012 8:19 pm

4getcredo написа:Едно време е ограждал един буферен район между реалната граница и вътрешността на страната...


Не само там. Имаше го и по стратегически важните военни складове. Може и все още да го има и да функционира, ама ЕДГЗ.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie
 
Мнения: 12469
Рейтинг: 1698
Регистриран на: Сря Мар 31, 2004 10:13 pm
Местоположение: Варна

Re: Имате ли по-интересни алтернативи на маршрута "Ком-Емине"

Мнениеот hrissim » Вто Мар 07, 2017 9:14 pm

Да вметна актуално инфо.
Новия кльон, който е по протежение на цялата граница с Турция, представлява и чудна велоалея... :idea: :D /това оняден при Вълчанов мост над Малко Търново/:
Изображение

Само да не забравите да се прикажете в Гранична полиция с лични карти предварително, че имат секва техника /вкл. нощни термо камери с датчици за движение/!
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim
 
Мнения: 1263
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 2:50 pm
Местоположение: на 950 м.н.в.

Предишна

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта