Леко, непромокаемо и здраво яке за спускане

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Леко, непромокаемо и здраво яке за спускане

Мнениеот caspar » Пет Мар 09, 2012 8:58 pm

Здравейте,

Търся си леко яке за спускане в дъждовно време. Най-важното е да е здраво и да не се скъса след падане (материята да е като на панталоните за спускане). Искам да е изчистено и да няма излишни работи по него, да е колкото се може по леко. Естествено и непромокаемо и ако може черно.

Навсякъде търсих подобно, но не намирам. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем може да даде съвет.

Изображение
http://www.motorhelmets.com/library/2010/07/troy-lee-designs-practice-headline-adult-jackets/

Нещо подобно на това, казаха ми, че е здраво, но за жалост вече не го продават (малко е кичозно).

Имам хубаво яке за каране, но е доста тежко, защото е за МХ и е пълно с джобове и не ми е много комфортно да карам с него. Искам да си намеря нещо за новият сезон.

Оценявам всички съвети!

П.П. Хвърлил съм око на това, но не съм сигурен дали е здраво: http://www.rockymountainatvmc.com/p/43/-/439/776/-/28710/Thor-Pack-Jacket-2011
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Re: Леко, непромокаемо и здраво яке за спускане

Мнениеот Stancho » Пет Мар 09, 2012 9:22 pm

http://endura.co.uk/Product.aspx?dept_id=122&prod_id=239

Това ще видиш зор да го скъсаш, пък и да ти кажа пази от вода и такива. Теглото е като на нормално лятно яке - малко. Знаеш къде можеш да го видиш, въпроса е цената дали ще ти допадне.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот caspar » Пет Мар 09, 2012 9:29 pm

Мислиш ли, че няма да се скъса. Много хайтек е това, ще ми е жал да карам с него. Имат и модел без качулка. Но мисля да дам не повече от 200 кинта.
Аватар
caspar

Мнениеот Stancho » Пет Мар 09, 2012 9:42 pm

Имам панталонки Singletrack, които също са с Cordura и след няколко падания са си още здрави и като нови. Затова викам и да му хвърлиш поглед наживо пък тогава ще можеш да прецениш.

Между другото аз от година си карам с едно туристическо лятно яке и още му няма нищо, а е виждало бая зор. Реално мисля, че всяко яке с малко по - здрава материя би трябвало да ти свърши работа.
Аватар
Stancho

Мнениеот caspar » Пет Мар 09, 2012 10:07 pm

Ще ми помогне доста, ако някой ме ориентира към кои материи да се насоча. Най-важното е здравината.
Аватар
caspar

Мнениеот Ozzie » Пет Мар 09, 2012 10:10 pm

"Cordura"-та е наистина здрав плат!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот caspar » Пет Мар 09, 2012 10:27 pm

https://www.troyleedesigns.com/product.php?cat=93&id=17744 Това пише, че е някакъв рип-стоп, но не ми изглежда много здраво.
Аватар
caspar

Мнениеот Stancho » Пет Мар 09, 2012 10:48 pm

Може би ще е здраво (поне гледайки от какво е направено), но на първия дъжд ще си мокър до кости (water resistant става за съвсем лек дъжд и нищо повече), а мисля че яке не ти трябва в нормален слънчев ден. :)
Аватар
Stancho

Мнениеот caspar » Пет Мар 09, 2012 11:21 pm

Като се замисля, карам повече в голяма кал и лек дъжд. На калта често се пада и по-важното е да е здраво, подобно на материала на п0анталоните за спускане. Някакъв полиестер се води, но не знам какъв.
Аватар
caspar

Мнениеот fall_out » Пет Мар 09, 2012 11:31 pm

Голяма част от панталоните са направени именно от "Cordura". След кратко търсене обаче, не можах да открия яке за мтб от тази материя. Аз лично бих отишъл в магазин за мото екипировка да видя дали нямат нещо подходящо. Да видиш нещо на живо и да го пробваш е доста голямо предимство.

Едит: Двете са горе-долу едно и също нещо - http://cordura.com/documents/EcoMadeSaleSheet.pdf
Последна промяна fall_out на Пет Мар 09, 2012 11:45 pm, променена общо 1 път
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот caspar » Пет Мар 09, 2012 11:36 pm

Повечето яки панталони са от 600 Denier Polyester, поне това е на TLD, а на другите ми панталони ми изглежда същият.
Аватар
caspar

Мнениеот MAN6 » Съб Мар 10, 2012 11:05 am

В магазина имаме предишния модел на това яке.

Изображение

Цената е 135лв.
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Мар 10, 2012 1:15 pm

Endura Packajack - супер леко /50-100гр/, водо-, ветроустойчиво и сравнително бюджетно/85лв/. Проблем - не трябва да падаш :agree:

@did - На добри пари подобно яке трудно може да се намери:
http://www.edimotocenter.com/selfProduct.php?ID=534&from1=wearproducts
Ето ти и още един вариант:
http://www.edimotocenter.com/selfProduct.php?ID=325&from1=wearproducts

Или ще е здраво или ще е леко. Комбинацията от здраво и леко трудно.
Последна промяна EccentricMOTION на Съб Мар 10, 2012 1:27 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот did » Съб Мар 10, 2012 1:17 pm

EccentricMOTION написа:Endura Packajack - супер леко /50-100гр/, водо-, ветроустойчиво и сравнително бюджетно/85лв/. Проблем - не трябва да падаш :agree:

Ти прочете ли въобще темата?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот eternal_cycle » Съб Мар 10, 2012 3:54 pm

Искам да използвам темата, за да попитам някой познава ли тази материя?
Имам възможност да взема изгодно такова яке. Изискванията са ми подобни на колегата, с тази разлика, че държа повече на проветривостта, отколкото на лекотата.
Благодаря предварително!
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот war_shadow » Съб Мар 10, 2012 7:24 pm

did написа:
EccentricMOTION написа:Endura Packajack - супер леко /50-100гр/, водо-, ветроустойчиво и сравнително бюджетно/85лв/. Проблем - не трябва да падаш :agree:

Ти прочете ли въобще темата?

Е ти пък,не е лесно да караш хАсвалт с гоУема вилка и да мислиш на всичкото отгоре :D
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот Stancho » Съб Мар 10, 2012 8:31 pm

Идеята на Softshell си е казана още в името: Мека материя, която се разтеглива и има характеристиките на другите по груби материи (водо и вятъроустойчивост и "диша" също така). Това изглежда повече като блуза, а не като яке и няма нищо общо на вид с това, на което викаме шушляк или всякакъв такъв вид плат като Cordura, Rip Stop, Goretex и редица други, които са по - груби на допир.
Аватар
Stancho

Мнениеот eternal_cycle » Съб Мар 10, 2012 8:43 pm

Stancho написа:Идеята на Softshell си е казана още в името: Мека материя, която се разтеглива и има характеристиките на другите по груби материи (водо и вятъроустойчивост и "диша" също така). Това изглежда повече като блуза, а не като яке и няма нищо общо на вид с това, на което викаме шушляк или всякакъв такъв вид плат като Cordura, Rip Stop, Goretex и редица други, които са по - груби на допир.

Да ти кажа, баш като леко якенце си изглежда.
Сигурно имаш предвид самата материя?!?
Дали ще издържа на протриване/закачане от тръни и т.н.?
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот Stancho » Съб Мар 10, 2012 9:18 pm

Не, няма да стане за такива цели. Материята на такъв тип дрехи е подобна на обикновена блуза (от гледна точка здравина) и каквото може да и се случи на нея, ще се случи и със Softshell яке. За устойчиви на протриване и късане дрехи си трябва плат от здрав изкуствен материал като Cordura и други видове разновидности.
Аватар
Stancho

Мнениеот eternal_cycle » Съб Мар 10, 2012 9:26 pm

Разбрах те.
Благодаря! :beer:
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот Admin » Нед Мар 11, 2012 7:06 pm

Росене, тия прозрачните DH дъждобрани пробвал ли си ги, късаш ли ги? Eто за такъв говоря:
http://www.pricepoint.com/detail/12124- ... Jacket.htm

Имам по-стар модел на същия от няколко години, но се старая рядко да падам и рядко карам в кал. Във всички случаи обаче материалът не е като на туристически дъждобран, а е доста по-дебел, като мушама малко. Така че няма да се съдира при всяко падане, но при по-сериозни може би ще. Затова и питам дали си пробвал такъв.
Сам виждаш каква е цената му - ако удържа поне половин-един сезон твое каране, на цената на коя да е по-технологична материя можеш да си купиш няколко такива. А и отборната блуза ще се вижда под него. ;)
Разбира се, недостатък е, че тая мушама диша колкото пластмасова кутия, т.е. никак. Съответно се запотява отвътре при по-интензивно каране.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Stancho » Нед Мар 11, 2012 8:02 pm

Аз преди време карах с подобна такава щуротия, но замина за нула време от клони и такива. А относно проветрение - не може да става дума за такова, защото няма и е ужасно... Аз лично не останах доволен от този тип дъждобран. За сметка на това с обикновено туристическо яке Berghaus карам от 3 години (по специалното е, че е с воден стълб 10 000мм) и за това време си е перфектно още. Не мога да си обясня още как обаче панталона от същата материя замина за 3 карания, а якето е живо и здраво толкова време...
Аватар
Stancho

Мнениеот xcII » Нед Мар 11, 2012 8:39 pm

За дъждовно време карам с това (купих го от Алпи, след намаление за около 100-110лв.):

http://www.ferrino.it/en/homepage/produ ... _man_ss12_

За дъжд и вятър, пази. За леко, еми 480гр. Качулката му е много добра също. За здраво... здрава е Кордурата на раницата ми, ама не бих се облякъл в тая материя в торса :) Мойто яке е достатъчно здраво за да не се раздере у некой шипков храст, но ако падна сериозно на нешо леко остро си заминава. Но пък аз и не очаквам да ме пази от такива неща :)

P.S. Диша доста добре, за водонепопускливостта си. Под мишниците е с цип.
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Dealer1 » Вто Мар 13, 2012 12:40 am

Не е предназначено за каране, ама ми върши добра работа и издържа вече няколко падания ;) http://sabotagebg.com/?page=products&productType[]=8&brands[]=3&itemsPerPage=52&product=1991
Аватар
Dealer1

Рейтинг: 1223

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд