Ръжда по вилка RST Gila T8

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ръжда по вилка RST Gila T8

Мнениеот ktashkov » Нед Мар 11, 2012 10:09 pm

Здравейте, това е първата ми тема във форума, чета го от много време и реших да се регистрирам и аз :beer: !

Имам Спринт Аполон(модел от 2009) на 2 години-февруари му изтече гаранцията , модифициран е като хибрит и е каран предимно по асфалт. Поддържам го и съм сравнително доволен от машината.(За да не ме намразят патриотите на форума, да подчертая, че имам и велосипед, който ползвам за off-road.) Преди около седмица забелязах проблем на Спринта. По коловете на вилката бяха започнали да се появяват доста язвички ръжда. Вилката е RST Gila T8. Порових в интернет, но не намерих подобен проблем. Тъй като живея в малък град, няма сервиз, а само един ''пишман майстор", работещ с подръчни материали и инструмнти. Е отидох при него. Той ме убеди, че се маха с преобразувател и финна шкурка и след това се пръскало с WD-40 за да се предотврати появата на ръжда отново. Та срещу 2лв ми свали ръждата по този начин и найстина няма ръжда, но на мене нещо не ми вдъхва доверие тая работа. Като се изшкурка не се ли сваля някакъв защитен слой? Има ли опастност да раждяса цялата? Има ли някакъв друг начин да се предпази от ръжда освен WD-40 за който знам, че е просто смазка? Много ми е чудно как алуминия раждясва!?-това трябва да попитам производителите разбира се.
Това е. Поздрави :) !
ktashkov

Рейтинг: 1200

Re: Ръжда по вилка RST Gila T8

Мнениеот Snuupy93 » Пон Мар 12, 2012 6:56 pm

Попринцип нищо им няма, но не е гот да се шкури. Отвори вилката (отдолу на ботушите има шестограмни болтове), вътре всичко почистваш и смазваш с грес, финен слой. Затваряш и всичко е точно, това го прави всеки месец, евтините вилки се нуждаят от честа профилкатика. Ако не можеш да я отвориш, купи си тефлонов/силиконов спрей и пръскай по малко всеки ден на тръбите (стеншъните), за да си влиза навътре, така винаги ще има смазка по тях и няма да ръждясват.
Изображение
Аватар
Snuupy93

Мнениеот ivan4o_sv » Сря Мар 14, 2012 9:39 am

Може също да намажеш и тръбите с грес колкото да има слой който да предпазва от вода и появата на нова ръжда. :beer:
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Мнениеот ktashkov » Сря Мар 14, 2012 4:58 pm

Благодаря Ви за съветите ще и направя профилактика и ще я смазвам за напред редовно. Дано няма проблеми. :8D:
ktashkov

Назад към Веломеханик