Drag The Bomb

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Drag The Bomb

Мнениеот Stancho » Чет Фев 16, 2012 7:29 pm

Влизаш в ebay и pinkbike и си купуваш някоя Кона или Норко вярно по - старо, но за къси пари... Изисква се приятел или родители с карта и малко знание на английски и много дебнене в нета, което не мисля че е проблем. А за шока - то това е проблем също, защото рамката е направена така, че да мачка яко и то заради това повечето завършват с изкъртени уши и т.н. То трябва нещо да обира малко и трябва определено бая сметки да се направят преди да се заварят два винкела и да се сложи име.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот kaska » Чет Фев 16, 2012 7:32 pm

ООООООООО нямаш представа с какво удоволствие ще се отзова на поканата ти , но няма да дойда с бомба , а със далеч , далеч , далеч по - висок клас колело . Съжалявам ако съм бил толкова гръб , но имах лош ден. Не знам защо решичте , че съм карал бомба . Абсолютно никога не съм имал бомба , но просто не ми е удобно да карам с твърдак и това е ..............баси кво ме оплюхте ............просто не ми е удобно с твърдак.
Последна промяна kaska на Чет Фев 16, 2012 7:40 pm, променена общо 1 път
kaska

Рейтинг: 978

Мнениеот DownDroping » Чет Фев 16, 2012 7:39 pm

Много си прав Станчо :) Мерси . Съжалявам че пълна форума с тъпотии за бомбата ама се дразня като някои храни някой компонент или рамка като дори не е карал такава :)
DownDroping

Рейтинг: 1175

Мнениеот kaska » Чет Фев 16, 2012 7:52 pm

@bikeboy, На Сопот търси момче със трек сешън 88..........дано съм го сглобил до тогава , за да те размажа
kaska

Мнениеот VOLATGE » Чет Фев 16, 2012 7:55 pm

Един се дърви, друг се хвали с неща, които едва ли има?! :rofl: :rofl: :rofl: :crap:

И препинатлните знаци ги "има". :evil:
Последна промяна VOLATGE на Чет Фев 16, 2012 8:11 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот kaska » Чет Фев 16, 2012 7:57 pm

О да има ги
kaska

Мнениеот Stancho » Чет Фев 16, 2012 8:01 pm

@каска виждам, че имаш желание и енергия да правиш колело и да караш и е добре това, но не ги смесвай с агресия. И аз карам Specialized, но не го разправям във всяка тема... Целта не е да казваме какво имаме, а да помогнем на колегата автор да направи правилен избор, а след като ще си вземеш Trek Session 88 би трябвало да можеш да разбереш сам защо не уважаваме Бомбата.
Аватар
Stancho

Мнениеот kaska » Чет Фев 16, 2012 8:06 pm

Добре може и твърдака да е по - добрия избор. Просто казвам, че не ми е удобен , пък колегата нека си вземе каквото му е по - удобно.
kaska

Мнениеот kriisoo » Чет Фев 16, 2012 8:33 pm

DownDroping написа:

В заключение на това изказване ще кажа едно само: Това, че влиза, не значи че работи. :beer:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот DownDroping » Чет Фев 16, 2012 8:45 pm

Много си прав !
DownDroping

Мнениеот Bolverk » Чет Фев 16, 2012 11:19 pm

kaska написа:Добре може и твърдака да е по - добрия избор. Просто казвам, че не ми е удобен , пък колегата нека си вземе каквото му е по - удобно.

Този :offtopic: стана безкраен и също толкова безмислен. И все пак това не мога да го подмина. Ще го кажа така:
- Всеки каквото иска да си кара, но това, че на теб твърдак не ти е удобен изобщо не означава, че това е всичките твърдаци са "ебати дървените колела"
- Не харесвам С1-Climber с двукоронна вилка също толкова колкото и The Bomb с двукоронна вилка. Просто е геометрията и в двата случая става на "говно"
- Всеки велосипед е създаден с определена цел на свой ред всяка рамка е създадена с определена цел. НЯМА универсални рамки, но има рамки без предназначение. Тази е от тях.

Ако не си забелязал "драги" не давам съвети какво да си вземе автора, а какво да не си вземе. Целта е да се помогне на някой да е по-малко прецакан и накрая по-доволен, но както се сещат за съветите ми тук никой не ми плаща. Така, че се надявам до съснанието на всички вие препинящи се малчугани (да мога да го кажа пак) да стига едничката идея, че ако питате може да получите отговор, който не ви се иска да прочетете и не ви харесва. Защото ако си мислите, че вие откривате света и знаете всичко - мога само да ви разочаровам.

П.П. Колкото до това, че на някой не му стигат пари и мрънка, че "това и онова" е скъпо може да се пробва с някое друго планинско хоби: лов, мото off-road, ски и каквото още си хареса. Ще установи, че не са по-евтини. Да имаш хоби е лукс дечица.

Хайде стига сега с препирните понеже автора май се отказа от този форум и няма смисъл да се човърка тази тема.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот DownDroping » Чет Фев 16, 2012 11:47 pm

EccentricMOTION написа:Правих опити да карам аналогичен модел на F-4, а именно Behemoth. Истинското спускане с подобен клас рамка е чисто изпитание. Геометрията е неподходяща, на практика висиш над кормилото през повечето време, усукването на задницата прави велосипеда трудно караем, а работата на окачването почти липсва.

Замених това за рамка без задно окачване и я намирам за много по-лесно караема и по-повратлива от ниския клас рамки с пълно окачване /Behemoth, The Bomb, F-4/. Слагам каса бира, че с твърдака ще дам по-добро време от теб с F-4ката :beer:

Ако краката и ръцете ти работят, нямаш нужда от кой знае какво окачване /тази година карах Сопот и Боровец с твърдак с 150мм вилка/ :agree:

Ако краката ти работят нямаш нужда от окачване :D браво бе пич луд си то колко то и да ти работят краката като пуснеш Сопот се си мисля че ще те болят . + това няма никакво значение какво караш има значение дали можеш да караш !
DownDroping

Мнениеот CartmaN » Съб Фев 25, 2012 6:21 pm

Слагай на воля боксери :D :D :D , но да няма след някои друг ден в '' Аз Счупих'' :D . Както си решил важното е теб да те радва :beer:
Изображение
Аватар
CartmaN

Рейтинг: 1135

Мнениеот agerginov » Пон Мар 12, 2012 10:17 pm

Братле само глупости, купи си Specialized Big Hit от байк центъра и заспиваш става за хем най-лекто до най-тежкото
agerginov

Рейтинг: 1178

Мнениеот mnml46 » Съб Апр 28, 2012 9:32 pm

Само едно ще кажа ... от Лада,БМВ не става :crazy:
mnml46

Мнениеот Stancho » Нед Апр 29, 2012 9:52 am

Търсиш си начин да си купиш меко колело (почваш работа, пестиш от закуски и т.н.), а не подобие на такова, което е чиста загуба на иначе малкото и трудно събрани пари, които имаш...
Аватар
Stancho

Мнениеот xtrend32 » Вто Май 01, 2012 12:56 pm

В момента карам Drag The Bomb отзад съм с RockShox Deluxe 200mm а отпред с Duro Triple :ДД което прави 142 мм ход с 2 пружини ;).Не казвам че е боклук но и не казвам че е добра... има си своите - но и + ... всичко зависи от това с какво окачване си въпреки че рамката е с двуточково окачване и като поема шока имаш чувството че педалите се въртят...Ако си решил да се мяташ от скокове и да прайш номера бомбата не е за теб ;д на скоковете е мн зле защото е тежка но иначе стъпва здраво :) Вчера карах по едни хълмове...имаше само камъни по тях и нямах проблеми ;р.Рамката се суче когато ти и дадеш... ако я държиш здраво и знаеш как да караш няма да се сучи :).По добре събери пари за нещо по добро ...пък ако нямаш пари почни с твърдак ;р Проблема и е геометрията и двуточковото окачване ;д всичко друго е добре ;д но тея 2=те неща са най важни ;д така че ... сам си прей извода ;д
Животът е кратък, карай бързо! ;)
zoom>sr suntor>manitou>marzocchi
cross montana 2 >drag the bomb >ram freeride >iron horse
xtrend32

Рейтинг: 1098

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд