Помощ при избор на хибрид

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ при избор на хибрид

Мнениеот gevrek » Чет Мар 15, 2012 9:56 am

Здравейте всички. Въпреки напредналата ми възраст (сравнена с вашите ;) ), реших да почна да карам колело през лятото. И тъй като не разбирам почти нищо, ви моля да помогнете при избор на хибрид. Висок съм 183см, тежа 95кг, вътр. дължина на крака ми е около 86см. Колелото ще се ползва като цяло за преходи извън града, главно по асфалт но ще има и доста черни пътища. Та колебая се между Drag grand canyon TE и TREK 7300E.
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2010.html
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-gra ... -2011.html
А ето и едно което също привлече вниманието ми. То е втора употреба.
http://www.buycycle.bg/post/94
Също така няма да откажа някое предложение втора ръка с подобни или по-добри компоненти до 550лв.
Благодаря предварително.
gevrek

Рейтинг: 1200

Re: Помощ при избор на хибрид

Мнениеот eksa » Чет Мар 15, 2012 10:59 am

Екзотека изглежда най-добър като монтаж, но аз лично бих взел драга, който е на почти същото ниво , заради гаранции и т'ва, че е нов. Новото си е ново. :)
Успех!
Започваш на max и постепенно увеличаваш.
Горд собственик на El Capitan
Аватар
eksa

Мнениеот gevrek » Чет Мар 15, 2012 12:04 pm

Добре. А нещо за ТРЕК-а? И размер рамка 21.5 дали е добра за мен?
gevrek

Мнениеот bb_king » Чет Мар 15, 2012 12:33 pm

Нищо особено не е този Трек.Според мен Drag Grand Canyon TE е правилният избор,с най-добри компоненти.Втора употреба не гледай,имаш добър бюджет,не си слагай таралеж в гащите.Този екзотек мисля е доста скъп,при положение че не се знае колко е каран,коя част колко живот има,седалката е абсурдна за дълго въртене,няма гаранция.Относно размера на рамката,20инча според мен ще са ти добре,но нещата не са толкова прости колкото изглеждат.Ако е възможно да пробваш на място ще е най-добре.Успех в избора.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот eksa » Чет Мар 15, 2012 12:43 pm

Трека е много шум за нищо. Отпиши го директно.
Колкото до размера.. аз съм 185см[84] и 19.5'' размер на стария ми драг беше съвършено добре. Но зависи от геометрията на рамката, кормило/лапа и лични предпочитания и да - наистина - най-добре пробвай на място, ако пък не - 19-20'' и си ти според мен. При 21.5'' ще компенсираш с падания :nono: .
Започваш на max и постепенно увеличаваш.
Горд собственик на El Capitan
Аватар
eksa

Мнениеот gevrek » Чет Мар 15, 2012 1:27 pm

Там е работата че тези два велосипеда са ми над бюджета, но имам оферта за чисто нови такива за 650лв,но само с рамка 21.5. Та затова ви питах за тях. Явно рамката ще ми е голяма. Тогава минавам на въпроса: Кой хибриден велосипед за около 600лв?
gevrek

Мнениеот bb_king » Чет Мар 15, 2012 1:48 pm

За този бюджет Drag Grand Canyon PRO. :agree:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот bio » Чет Мар 15, 2012 2:19 pm

gevrek написа:Там е работата че тези два велосипеда са ми над бюджета, но имам оферта за чисто нови такива за 650лв,но само с рамка 21.5. Та затова ви питах за тях. Явно рамката ще ми е голяма. Тогава минавам на въпроса: Кой хибриден велосипед за около 600лв?

съветвам те да пробваш 21.5 ... особено след като възнамеряваш да го караш главно по шосе и черни пътища. погледнах малко геометрията на тази рамка ... и според мен има идея да ти стане това ТЕ. не се отказвай преди да пробваш. още повече, че не говорим за планинско колоездене ...
успех !!!
p.s може да погледнеш и 29'' велосипеди на CROSS
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот evilzet » Чет Мар 15, 2012 3:02 pm

И дано под черни пътища имаш предвид добре утъпкани черни пътища. Понеже тия хибриди са добри за асфалт, но с тези тънки и напомпани гуми, не са много за черно.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dolph » Чет Мар 15, 2012 5:01 pm

Според мен е добре да погледнеш и Sprint Santero,хибрид, конкурент на Drag Grand Canyon.
Гледам един от посочените от автора на темата велосипеди струва 850лв.Ако може да отделиш такъв бюджет погледни задължително Shockblaze Race.А за около 550лв. може да си вземеш приличен планински велосипед(Drag Ontario,Sprint Apolon,Ferrini R3,Cross GRX7) и да му сложиш градски гуми.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот gevrek » Съб Мар 17, 2012 6:24 pm

Пак се извинявам че ще ви занимавам с мойта некомпетентност, но да ми кажете между тези двата кой е за предпочитане?
DRAG GRAND CANYON PRO
http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... on-Pro.htm
или CROSS FRX8 28
http://www.escadra.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B ... 8/i758.htm
Благодаря предварително.
gevrek

Мнениеот Ozzie » Съб Мар 17, 2012 7:20 pm

Може би равностойни. Уви, CROSS дори на сайта им са твърде оскъдни с информацията.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hottynaydo » Нед Мар 18, 2012 2:17 pm

Здравей. Аз сигурно съм един от малкото хора тук, които са се доверили на cross frx8 и мога да ти кажа, че не съжалявам. И аз като теб се двоумих между Драг-а и Крос-а и в крайна сметка избрах Крос-а. Не мога да ти кажа защо точно, може би защото е с цялостна окомплектовка Аливио, като не отричам, че Драг-а също си има своите преимущества. Като цяло съм доволен от колелцето. Вече една година го имам и единственото, което съм сменил са гумите, тъй като просто исках по-бързи и леки гуми. Иначе за една година скоростите не са се разцентровали, въпреки прекрасните градски пътища. Карал съм го всеки ден и наистина колелото си заслужава всеки лев, който съм дал. Разбира се ако имах 900 лв бих си взел Драг-а или Cross FRX9, но те вече са си и друг клас. Като цяло и аз смятам , че двата велосипеда са равностойни и може би важен фактор ще е и външния вид. На мен лично ми допадна повече боята на моето колело, която е черен мат, но всеки си има вкус. Учудващо главините, които на Крос-а са Joytech, са още здрави, но и аз си карам колелото по предназначение т.е градско каране с слизане и качване от бордюрите, разбира се като не са много високи, все пак съм 95 кг :) За финал бих казал че тези велосипеди са един прекрасен избор, ако искаш скорост и добра видимост в града, сносна окомплектовка (24 скорости са предостатъчни за града,2 или 3 пъти ми се е налагало да минавам на 24 скорост-то не са неадекватни шофьори, светофари и т.н), и удоволствие от карането. Дано да съм ти бил полезен :beer:
hottynaydo

Рейтинг: 1220

Мнениеот DaGamma » Пон Мар 19, 2012 3:53 pm

hottynaydo написа:Здравей. Аз сигурно съм един от малкото хора тук, които са се доверили на cross frx8 и мога да ти кажа, че не съжалявам......

Грешка, не си от малкото :) Аз миналата година септември си търсих точно хибрид - велосипед, който да става и за градско, а също така и за каране извън асфалта в парковете. Идеята да си търся точно такъв ми дойде след като карах един SCOTT sub30. Търсенето започна и от всички магазини ми предлагаха или РАМ или DRAG Canyone. След като се поразчетох в интернет и се запознах и с други производители достигнах и до CROSS FRX8 - още повече тогава имаше и промоция 480 лв. Сравних спецификациите на Canyone и на FRX-a компонентите на CROSS-a беха по-добри, а и цената беше поне със 100 лв. надолу, в този случай нямаше какво да умувам. Отидох в Младост и взех последния останал велосипед. И не съжалявам това колело е идеален избор за мен. Даже наскоро взех и на съпругата ми CROSS но този път GRAVITA. Според мен CROSS правят много добри велосипеди на възможно най-приемлива цена.
DaGamma

Рейтинг: 1205

Мнениеот gevrek » Чет Мар 29, 2012 7:49 pm

И такааа. След като се разходих малко по магазините и си поговорих с продавачите се оказа че всъщност ми трябва МТБ не хибрид, заради прсечените терени и лошите пътища и тънките гуми на хибрида. Та сега се загледах в 29er. Чудя се какви са предимствата и недостатъците им? По-бързи ли са на асфалт от 26"? Гледам в новите предложения на CROSS има два такива велосипеда. Според вас BIG FOOT струва ли си 130-те лева повече от GRIP 924? Посъветвайте ме или просто си кажете мнението, ще ми е от полза. Благодаря предварително.
gevrek

Мнениеот Dolph » Съб Мар 31, 2012 7:51 pm

gevrek написа:И такааа. След като се разходих малко по магазините и си поговорих с продавачите се оказа че всъщност ми трябва МТБ не хибрид, заради прсечените терени и лошите пътища и тънките гуми на хибрида. Та сега се загледах в 29er. Чудя се какви са предимствата и недостатъците им? По-бързи ли са на асфалт от 26"? Гледам в новите предложения на CROSS има два такива велосипеда. Според вас BIG FOOT струва ли си 130-те лева повече от GRIP 924? Посъветвайте ме или просто си кажете мнението, ще ми е от полза. Благодаря предварително.

Аз като теб също се бях загледал в 29ер,но ще изчакам да навлязат още малко на пазара и тогава бих пробвал.На запад карат доста 29ки,хвалят ги,защото било по-лесно да се минава през препятствия.За мен фактора-скъпи компоненти на 29-ки надделя и си взех 26 инчов.Като се разрових,ами всичко им е скъпо-вилки,гуми и какво ли не.Просто тук ги нямаме много.Например гледах във Веломания,имат само една единствена гума за 29ер-Континентал 70лв. бройката.Ами ако сменяш вилка,не може да си вземеш от 150 или 250лв,ами трябва от 400-500лв защото просто не се внасят по-евтини.Така,че поразрови се преди да правиш покупка.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Назад към Продукти за крос-кънтри