Броене на каранията - онлайн система

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Броене на каранията - онлайн система

Мнениеот Stuyo » Чет Мар 15, 2012 5:12 pm

Понеже ми писна да си пиша по файлове, реших да направя система за броене на каранията през годината и да си я сложа на сайта.

Ето как изглежда в общи линии:
Изображение

А ето това е линка (ще ви трябва регистрация):
http://www.diy-co.com/index.php/bg/ridedays-bg/my-ridedays-bg

Ще се раздвам, ако ви е полезна :D

Между другото - добре работи и през мобилен телефон, но още я мъдря там...
Stuyo

Рейтинг: 1320

Re: Броене на каранията - онлайн система

Мнениеот XTR » Чет Мар 15, 2012 5:19 pm

Айде само без Троянски конове, а?
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот Stuyo » Чет Мар 15, 2012 5:26 pm

Така, ще те помоля за обосновка.
Сайта си работи, до сега проблем не съм видял, а вече 10 човека го ползваме.
Ако имаш конкретни забележки, с удоволствие бих ги прегледал и ако има проблем отстранил.
Благодаря!
Stuyo

Мнениеот dimochito » Чет Мар 15, 2012 10:37 pm

В сайта има червей! Каква обосновка искаш?
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот Stuyo » Чет Мар 15, 2012 11:10 pm

Възможно, ако някой покаже какъв е моля? Все пак да го изчистя в крайна сметка, защото аз не мога да го открия.
Stuyo

Мнениеот did » Чет Мар 15, 2012 11:27 pm

Stuyo написа:Възможно, ако някой покаже какъв е моля? Все пак да го изчистя в крайна сметка, защото аз не мога да го открия.

Нека позная - ползваш антивируна, свалена безплатно от някой торент-сайт. :rofl: :rofl: :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Чет Мар 15, 2012 11:29 pm

Само не схванах откока MTB-BG е магазин... :D Малко си омешал категориите.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот taurus13 » Чет Мар 15, 2012 11:31 pm

Абе аз съм с NOD32, но нищо не каза по въпроса??? Сега с какво да се проверявам за червеи? :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Stuyo » Чет Мар 15, 2012 11:33 pm

Прав си за магазина :)

Обаче много неща си купуваме / продаваме от него и съответно като кача компонент искам опция, че съм го купил оттам (това е другата система на сайта).

Колкото до търсенето на троянеца, моето разследване до тук остава безрезултатно, бих се радвал ако някой открие проблем, да сподели какъв точно е.
Stuyo

Мнениеот Stancho » Пет Мар 16, 2012 12:02 am

И аз не засякох нищо с Avast Antivirus...

Иначе за форума - напиши си го само MTB-BG, защото форума е много повече от обикновен магазин...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот idaivan » Пет Мар 16, 2012 1:34 am

15.03.2012/19:15... Infected Trojan program HEUR: Trojan.Script.Iframer http://www.diy-co.com/index.php/bg/ridedays-bg/ явно има нещо, но какво е и що е... :dontknow: след това "неотрализира опасността" и го отвори... :look:
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот m8 » Пет Мар 16, 2012 8:19 am

Срещан проблем при разните му там Джумли (и други подобни). Щом е засечен - има го (за вируса иде реч). Някой файл е инжектиран (injected) със зловреден код. За съжаление не мога да помогна повече за момента, понеже трябва да се ходи и на работа все пак. Сигурен съм, че ако се разровиш ще намериш доста информация в интернет и ще се справиш и сам.

Поздрави
Аватар
m8

Рейтинг: 1240

Мнениеот Stuyo » Пет Мар 16, 2012 9:43 am

Благодаря за помощта, сайтът наистина е хакнат.
В момента го чистя.

Някой, който вижда грешката, би ли сподели каква антивирусна и браузер ползва? При мен с Firefox 11 и IE 8 грешката не се появява, защото новите браузери като цяло не изпълняват зловредния код и съответно не го и показват.
Stuyo

Мнениеот xargs » Пет Мар 16, 2012 10:16 am

Не знам как точно ти е хакнат сайта, но най-вероятните причини са две - стара версия на джумла или компонент на джумла или компютър заразен с вирус, които си използвал за ФТП връзка къмс сайта - затова ъпдейт на всичко, нова ФТП парола и сканиране на всички компютри, които си ползвал.
:agree:
Аватар
xargs

Мнениеот Antares » Пет Мар 16, 2012 1:30 pm

Мдааа, php injection.

Преди време трябваше да се боря с подобна простотия. Без знания за php не можах да премахна инжектирания код, макар и да виждах инжектирания скрипт, гледайки page source. След като беше почистен кода от бацили мигрирах машината на CentOS и нещата се поуспокоиха... Ама май тука говорим по скоро за проблем в мениджмънта на самия сайт, не на сървъра...

Извода е, че не е добра идея сериозен сайт да бъде писан на Джумла, не е като да няма отворени вратички... Щото тия инжекции май не са даже от хакери, а от ботове, пускати да сканират и инжектират...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот KiselotoMliako » Пет Мар 16, 2012 2:07 pm

Голяма част от заразите в CMS базираните сайтове идват от употребата на нълнати ("кракнати") скриптове, които иначе са платени. Това не е причина да се смятат самите CMS системи за несигурни - за изработването на сайт от ранга на обсъждания те са просто идеални.
Иначе Antares е прав, че тук-там някой недомислен модул или плъгин може да отвори вратичка, но като цяло, конкретно от Джумла, доста бързо си кърпят дупките, а ако някой модул дава проблеми винаги може да се потърси алтернативен.
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот Stuyo » Пет Мар 16, 2012 2:29 pm

KiselotoMliako написа:Голяма част от заразите в CMS базираните сайтове идват от употребата на нълнати ("кракнати") скриптове, които иначе са платени. Това не е причина да се смятат самите CMS системи за несигурни - за изработването на сайт от ранга на обсъждания те са просто идеални.
Иначе Antares е прав, че тук-там някой недомислен модул или плъгин може да отвори вратичка, но като цяло, конкретно от Джумла, доста бързо си кърпят дупките, а ако някой модул дава проблеми винаги може да се потърси алтернативен.

Аз също съм на мнението, че това е от нечитав плъгин - пробвах доста през последните 8 месеца.
Въпросният код е остатък на сайта, но не знам от кога - през последния месец изчистих всичко ненужно и ъпдейтнах всичко до последно.
Stuyo

Мнениеот Stuyo » Пет Мар 16, 2012 6:17 pm

Така, качих сайта пак, кодът е изчистен и дефектният модул премахнат.
Сега изглежда наред.

Тествах повечето функционалности, въпросният код липсва до момента където и да отворя.

Ако е възможно някой да го тества, особено който е имал проблми преди и сподели опит ще съм му благодарен.
Stuyo

Мнениеот APD » Пон Мар 19, 2012 1:51 am

taurus13 написа:Абе аз съм с NOD32, но нищо не каза по въпроса??? Сега с какво да се проверявам за червеи? :)

В момента само победителят от тестовете на Matousec може да ти осигури спокойствие, ефективно защитава дори от последните експлойти за 64 битова Windows.

Конкретно за системата - когато почнеш да се занимаваш с php-та и уеб-сървъри, си просто задължен да имаш поне базов секюрити анализ на данните от input полетата.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот Stuyo » Пон Мар 19, 2012 10:26 am

@APD

Така е, просто проблемът идваше от другаде и е станало преди месец поне. Оказа се, че е дупка в сигурнустта на ИЕ и то доста стара - за това с новите браузъри не се е проявила и не съм забелязал.

Вирусът е излизал под форма на попът, който казва, че компютърът ви не е защитен и ви предлага да си свалите софтуер. Ако не сте го направили, няма да имате проблем.

Колега от друг форум, който е наблюдавал проблема при него потвърди, че е отстранен.
Stuyo

Назад към Общ форум