Въпрос за маска

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за маска

Мнениеот whatevaman » Чет Мар 15, 2012 6:39 pm

Здравейте.Искам да ви попитам дали маската за DH е коренно по-различна от тази за ски.Например ако си взема на Spyder маска ,ще върши ли работа?Благодаря предварително! :beer:
whatevaman

Рейтинг: 1180

Re: Въпрос за маска

Мнениеот Stancho » Чет Мар 15, 2012 8:27 pm

Писано е достатъчно за разликите, но ще ти ги кажа пак основните:
Маските за ски не са правени за Full Face каска и не винаги пасват.
Маските за ски не са с прозрачни плаки и могат да те заслепят.
Маските за ски нямат силиконови ленти на ластичната лента, за да не ти се смъкват от каската.

За повече инфо - търсачката...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Abbadonbike » Чет Мар 15, 2012 9:00 pm

Колегата по горе е прав :)
Abbadonbike

Рейтинг: 1198

Мнениеот kriisoo » Чет Мар 15, 2012 9:09 pm

Аз пък не съм съгласен с нито едно от нещата, които е казал.

Цяло лято карах с маска за ски, защото нямах пари да си купя друга.

Маската е някаква прилично стара на carrera. Плаката е прозрачна. Пасва ми идеално на каската и никога не ми се е изхлузила. Единственият недостатък, който виждам е от естетическа гледна точка, защото самата маска е по-малка като размери от байк маските. Не ми ограничава зрителния ъгъл, но на височина е малка и е грозно.
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот Stancho » Чет Мар 15, 2012 11:26 pm

Колега, изключения никога не са невъзможни, но в генералния случай се получава това, което съм изброил. Последния такъв тип, който караше с такава маска, точно заради оранжевата плака падна и остана да си почива за около месец по спомен... Просто заради плаката при навлизането в гора не е могъл да види какво има пред него и се е ударил стабилно.
Аватар
Stancho

Мнениеот Falcor » Пет Мар 16, 2012 10:09 am

Stancho написа:Маските за ски не са правени за Full Face каска и не винаги пасват.

Каските са с много различна форма, поради това не всички маски пасват на дадена каска. По принцип като се купува маска за ски се ходи заедно с каската за да се мери. Най-добре се получава ако се вземат двете нови от една марка :agree:
Stancho написа:Маските за ски не са с прозрачни плаки и могат да те заслепят.

Всички маски са с прозрачна плака! :D Маските за велосипед са с безцветна такава! Не може маската да те заслепи......каква е разликата от това да караш ски и велосипед? .....По тази логика всички скиори трябва да се заслепяват!
Stancho написа:Маските за ски нямат силиконови ленти на ластичната лента, за да не ти се смъкват от каската.

Маската с която карам ски има! Всички съвременни маски за ски имат.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот whatevaman » Пет Мар 16, 2012 12:33 pm

Ясно,значи си трябва за DH мерси за информацията :beer:
whatevaman

Рейтинг: 1180

Мнениеот ninjea » Пет Мар 16, 2012 3:28 pm

@Falcor

разликата м/у това да караш ски и байк е голяма ако се замислиш малко. Проблема идва в това че при навлизане в гора става изведнъж тъмно. Докато караш ски, това не се усеща чак толкова заради това, че снега отразява светлина и като цяло горите, в които се кара ски, са по-редки, следователно големи разлики в светлината няма. Докато при колелото се случва често на слънчев ден от поляна да навлизеш с висока скорост в гъста гора и реално не можеш да видиш какво има в сянката, докато не си вътре в гората вече. Тази цветна плака е напълно ненужна при байка, защото лятото няма сняг по земята да ти отразява светлината

Също така ДХ маските имат едни пишки отпреде, за които можеш да си залепиш tear-offs, за когато е много кално.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот Stancho » Пет Мар 16, 2012 6:11 pm

Колега да не забравяме, че и снега е гладък, докато при велосипеда камъни и корени бол. Дори и да се приспособиш бавно към сянката при ските не е фатално...
Аватар
Stancho

Мнениеот манджа » Пет Мар 16, 2012 8:01 pm

Лично днес , вдъхновен от тази тема прегледах маски за ски и ми се сториха с много по-ограничена видимост.
Някакси много по затворено седяха , може би защото имат много по голямо уплътнение около очите ако ме разбиране , все пак някакси са предвидени да се карат в студ :beer:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот Falcor » Пет Мар 16, 2012 10:26 pm

Приемам аргументите, тъй като не карам тази дисциплина и следователно нямам фулфейс. Карал съм велосипед със каската за ски и маската зимата и съм нямал такъв проблем! Сега някой ден специално ще си взема маската да се бодна от светло в гората за да пробвам вашата теория! НО, моята маска е с оранжева плака, която при мрачно време кара околния свят да изглежда по-светъл, отколкото е в действителност, та не знам....ще пиша като пробвам :agree:
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд