Нашата група :)

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Нашата група :)

Мнениеот RedHawk » Нед Мар 18, 2012 9:54 pm

И малко Снимки за онагледяване.
Аватар
RedHawk

Рейтинг: 2000

Мнениеот nofear921 » Нед Мар 18, 2012 11:08 pm

Следващия път кажете малко по-рано. :bawling:
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Нед Мар 18, 2012 11:20 pm

Браво, позабавлявали сте се :agree:
Има още много сняг, иначе отдавна искам да преслушам пътеките в района...
Днес ви засякохме като се връщахте с колите, бяхме се изтресли в полянката пред магазина в Локорско :beer:
Приятно беше да се види, че не си губите времето :D
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот Reactor » Пон Мар 19, 2012 7:00 pm

Ооооо,готината компания на тревата :wavey:
Веднага ви забелязахме,дори мина идеята да ви кажем по едно наздраве,но така хубаво се бяхте натъркаляли и се смеехте,че решихме да не ви притесняваме :beer:

nofear921 написа:Следващия път кажете малко по-рано. :bawling:

Прав си!
Сори,така се случи,но ще гледаме да не се повтаря :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот MusicShaker » Пон Мар 19, 2012 10:37 pm

Браво, момчета! Добре сте оползотворили този прекрасен ден!
Може би и аз щях да се включа, ако беше по-навременен анонса :)
Но сега гледаме с голямо очакване към пролетта и лятото, след дългата и тежка зима, и се надяваме да има много каране и много нови приятели!
Любо
strive al 8.0
Аватар
MusicShaker

Рейтинг: 1520

Мнениеот RedHawk » Пон Мар 19, 2012 11:58 pm

Наистина доста късно оповестяване се получи, но и повечето от нас до последно не
бяхме сигурни дали ще се съберем.
Ще гледаме за други карания по отрано да има яснота, а пък за специално организираните
задъжително ще има информация.
Времето се оправя и карания ще има.

Поздрави! :)
Аватар
RedHawk

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Мар 20, 2012 2:07 pm

Ако някой смята да завърти отново в райна над Локорско, с намерение да не гази в мокрото - да свирка :D
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Мар 20, 2012 10:54 pm

Аз съм с такива намерения, до събота включително съм свободен за каране а в събота ще сме и повече хора. Ще се радвам някой да ме ориентира из тамошните пътеки .
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Сря Мар 21, 2012 1:21 am

Съботата по план ще се врътка до яз. Огняново, та ако се организираме нещо за петъка... :D
Нямам особени познания в района, та затова се търси някой по-опитен :beer:
Ето това ми се ще да извъртя като за начало
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот acidrain » Сря Мар 21, 2012 7:14 pm

@Demon, по маршрута който си постнал, ще има още много сняг по северните части.Не ти го препоръчвам поне още месец, но все пак зависи какво търсиш.
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Мар 21, 2012 7:41 pm

За жалост още месец ще се кара по асфалта или много внимателно ще се избират пътеките :idea: Днес ходих до Плана и по-точно до обсерваторията, там съм си набелязал един маршрут но все още има сняг и според мен няма да е приятно. А до язовир Огняново как е пътя (асфалт-пътеки, километри ) може ли да се включим с едни дружки .
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Ивайло » Сря Мар 21, 2012 10:42 pm

RastaWarrioR написа:А до язовир Огняново как е пътя (асфалт-пътеки, километри ) може ли да се включим с едни дружки .

Ето един вариант (шосеен), изпробван тази събота: след Караулката на Ботевградско шосе вдясно към Кривина, покрай летището - с. Кривина - с. Долни Богров по черен път, тръгващ от най-северната част на Кривина - Равно поле - Мусачево - гр. Елин Пелин - гара Елин Пелин (ненужно разкарване заради объркващи табели за с. Огняново) - с. Лесново - с. Доганово - с. Огняново - язовирната стена - с. Голема Раковица. От там направих злополучен опит за прехвърляне на Средна гора до с. Бърдо. Но снега, калта и водата са още страшно много, а машините на дърварите за направили буквално половин метрови коловози, в дъното на които текат реки. Така че, в крайна сметка обиколих целия язовир и се озовах обратно до язовирната стена. Оттам - обратно до гр. Елин Пелин (до там - около 80 км.), от където, за да не въртя по тъмното, се метнах на автобуса. Ако се изключи глиганстването около язовира, се кара почти само по асфалт - сравнително спокойни, ненатоварени пътища, което прави маршрута подходящ, когато в гората още не става...
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Чет Мар 22, 2012 12:06 am

RastaWarrioR написа: А до язовир Огняново как е пътя (асфалт-пътеки, километри ) може ли да се включим с едни дружки.

Тръгваме от Ариана (точен час не е уточнен, но май ще е преди 10, ако сте заинтересовани ще уточня утре), 80 км отиване и връщане по асфалт... Ако имате опит с разстояния - добре сте дошли :D

Ивайло написа:изпробван тази събота

В групата на Тино ли бяхте ?
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот Ивайло » Чет Мар 22, 2012 9:58 am

^_WhitE_DeMoN_^ написа:В групата на Тино ли бяхте ?

Не, индивидуално каране. Просто видях питане за този маршрут, затова отговорих в тази тема.
Аватар
Ивайло

Мнениеот edinmilion » Чет Мар 22, 2012 11:52 am

Ивайло написа:Ето един вариант (шосеен), изпробван тази събота: след Караулката на Ботевградско шосе вдясно към Кривина, покрай летището - с. Кривина - с. Долни Богров по черен път, тръгващ от най-северната част на Кривина - Равно поле - Мусачево - гр. Елин Пелин - гара Елин Пелин (ненужно разкарване заради объркващи табели за с. Огняново) - с. Лесново - с. Доганово - с. Огняново - язовирната стена - с. Голема Раковица. От там направих злополучен опит за прехвърляне на Средна гора до с. Бърдо. Но снега, калта и водата са още страшно много, а машините на дърварите за направили буквално половин метрови коловози, в дъното на които текат реки.

Този участък от с. Голема Раковица до с. Бърдо - асфалт ли е, че гугъл мап не го дава на картата?
Гледам шосеен е маршрута, ама това което описваш е като за черен път или не съм разбрал...интересува ме конкретно този участък, благодаря :beer:
edinmilion

Мнениеот Ивайло » Чет Мар 22, 2012 1:42 pm

edinmilion написа:Този участък от с. Голема Раковица до с. Бърдо - асфалт ли е, че гугъл мап не го дава на картата?
Гледам шосеен е маршрута, ама това което описваш е като за черен път или не съм разбрал...интересува ме конкретно този участък, благодаря :beer:

До Голема Раковица изцяло е асфалт. От там за около 2 - 3 км продължава асфалтов път край един ръкав на язовира, но той свършва на портала на някакъв обект (мина?). От там по обяснения на местните продължават черни пътища, които изкачват северния склон на тоя дял на Средна гора и след това се спуска на юг до към Бърдо. Но в момента именно северния склон не става за минаване с колело, затова и като издрапах до малко под билцето, предпочетох да хвана едно дере на запад и да сляза отново до язовира. Иначе тази местност в сухо време е страхотна и доста слабо посещавана.
Аватар
Ивайло

Мнениеот RedHawk » Чет Мар 22, 2012 2:24 pm

.....
Аватар
RedHawk

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Мар 22, 2012 8:02 pm

Има интерес за Огняново :) само кажи час
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот RedHawk » Пет Мар 23, 2012 3:09 pm

Такааа ......
Неделя - 25.03.2012 - Ще караме на с.Сеславци /намира се точно до с. Кремиковци ако за някой
е по-известно то/.

Срещата е в 11:00 часа на площада в центъра. Ще правим следния маршрут :

http://mtb-bg.com/index.php/trails/routes/521-route070

Не е каран досега - непознат е. Очаква се да имаме GPS в групата за навигация по следата, но все пак, който
идва да има в предвид, че може и да се случи да се оплетем из горите. Няма да е фатално, но за някой може
да е досадно, така че преценявайте си. Доколкото виждам маршутът не изглежда като за напълно начинаещи
поне на моменти при спускането. Освен това може да се очаква и в по-горната част на маршрута още да има
кишав сняг. Споменавам тези особености, за да няма разочаровани след това.

Достигането е по собствена преценка :
- На самоход
- С автобус /117 - може да има и друг - началната спирка е автогара Изток/ - за разписание ТУК
- С автомобил

!!! И доколкото знам тази Събота срещу Неделя се сменя времето с 1 час напред - да няма
накой объркал се. :)

Това е което се сещам за сега - другото е описано в маршрута.
Аватар
RedHawk

Мнениеот RedHawk » Нед Мар 25, 2012 10:04 pm

Много добро каране се получи днес и много весело!
Поизменихме малко маршрута, за да поизбягаме от яката кал на по-високото и се получи много добре.
Ето порция СНИМКИ за онагледяване. :D
Аватар
RedHawk

Мнениеот Reactor » Чет Мар 29, 2012 8:13 pm

Аватар
Reactor

Мнениеот boriss13 » Чет Мар 29, 2012 8:33 pm

Дълго мислих и гледах, накрая реших да си кажа мнението.Клипчето мното радва, НО: като цяло малко ми сивее, малко ми е вяло...В мойто изкривено око нещата стоят по-различно.Според мен трябва да се помисли за евентуално второ клипче, с повече слънце, повече цъфнали дръвчета и повече зелена тревичка.И повече позитивност.Пък може от двете да се зглоби едно цяло.Примерно.Ей такива неща ми се въртят из къдравата глава. :beer:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Reactor » Чет Мар 29, 2012 8:36 pm

boriss13 написа:Дълго мислих и гледах, накрая реших да си кажа мнението.Клипчето мното радва, НО: като цяло малко ми сивее, малко ми е вяло...В мойто изкривено око нещата стоят по-различно.Според мен трябва да се помисли за евентуално второ клипче, с повече слънце, повече цъфнали дръвчета и повече зелена тревичка.И повече позитивност.Пък може от двете да се зглоби едно цяло.Примерно.Ей такива неща ми се въртят из къдравата глава. :beer:

То,в тоя студ какво очакваш :rofl:
В къдравата глава се въртят все правилни неща :)
Да цъфнат дръвчетата,да се раззелени картината и започваме пак :lol:
Аватар
Reactor

Мнениеот boriss13 » Чет Мар 29, 2012 8:39 pm

:agree: Ще трябва да вербуваме и Крис, така, за колорит.... :D :beer:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Чет Апр 19, 2012 1:40 pm

Планира ли се нещо за уикенда ?
Гледам че неделята се очертава хубаво време :beer:
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Мнениеот RedHawk » Чет Апр 19, 2012 1:47 pm

За сега е само на идея.
Едно каране на Желява. Но още не са се заформили подробности.
Ако има шанс да се реализира ще се обяви по-официално.
Аватар
RedHawk

Мнениеот Reactor » Чет Апр 19, 2012 8:14 pm

RedHawk написа:За сега е само на идея......

....но пък добра идея :eyebrow:
Само да видим какво ще е времето,съответно и работното време :praying:
Аватар
Reactor

Мнениеот nofear921 » Чет Апр 19, 2012 9:59 pm

След толкова много време далече от планината, колелото и хубавите мероприятия които пропуснах, този уйкенд е крайно време да си домъкна задните части. :D
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот RedHawk » Пет Апр 20, 2012 12:18 pm

Та нека да го формулираме така :
Значи ако няма някакви особени настроения на времето, аз мисля да карам на Желява в Неделя.
Под претенции имам предвид - 2 метра снежни преспи, гръмотевична буря пълнеща язовир за няколко часа
и т.н. Ако времето е подобно на това досега през седмицата мисля, че ще става за каране.

Сега за малко по-официално :

Каране на Желява в неделя - 22.04.2012 г.
Да кажем час - 10:30 на площада в Желява с размотаване и чакане на закъснели до 11:00 часа.
Придвижване - кой с каквото свари. Аз мисля да съм на самоход, освен ако и асфалта не е бая мокър.
Каската е задължителна, а останалата екипировка е силно препоръчителна, защото пътеката си има
разни особености в релефа.

Маршрутът отново е описан в сайта - с. Желява

п.п. Да не забравя да спомена, че маршрута не е баш като за съвсем начинаещи, или по-скоро някои
участъци от него.
Аватар
RedHawk

Мнениеот sos » Пет Апр 20, 2012 2:30 pm

Ако не реши нещо друго онзи от горе, ще те подкрепя :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

ПредишнаСледваща