Проблем с вилка RockShox TORA TK 120mm...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с вилка RockShox TORA TK 120mm...

Мнениеот Drunken MadLoud » Съб Мар 17, 2012 4:09 pm

Здравейте, купих си чисто нова вилка RockShox TORA TK 120mm
http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=5262&product_cat=609&lang=2
,но имах "невероятния" късмет да се окаже с дефект.Буквално на второто каране занесох колелото си в магазина понеже имаше луфт в предницата който мислех че идва от челната тръба ,но се оказа в левия ботуш на вилката.Вече повече от седмица колелото ми стои в магазина понеже ми казаха, че са дали вилката за "отремонтиране" на проблема, на вносителя на RockShox за България.Въпроса ми е може ли въобще да се "отремонтира" този луфт или веднъж появи ли се няма оправия, и ще бъде ли до толкова надеждна вилката, че да не ми се налага през две карания да я водя на ремонт? Има ли начин да разбера да ли е поправена качествено и как мога за напред да се оглеждам дали се появява отново луфт?
Благодаря ви предварително.
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1840

Re: Проблем с вилка RockShox TORA TK 120mm...

Мнениеот ivan4o_sv » Съб Мар 17, 2012 10:54 pm

Когато ти върнат колелото от магазина/сервиза попитай какъв е бил проблема за да можем да ти дадем конкретни насоки.
Чакаме... :beer:
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Мнениеот Drunken MadLoud » Вто Мар 20, 2012 6:16 pm

Днес говорих с хората които внасят RockShox ,на въпроса ми : Може ли да се отремонтира надеждно проблема, така че след още две карания да не им я нося пак -ми отговориха че няма да има проблеми повече,и че щели да сменят "бушингите" (надявам се да съм чул правилно) с нови.Та моят въпрос към по компетентните от мен е: Какво са въпросните "бушинги" и подмяната им ще прекрати ли луфта.....окончателно? Другият ми въпрос е струва ли си да подменя въпросната вилка с тази:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=5102&product_cat=866&lang=2
доста ми я "рекламираха" в магазина,но по надеждна ли е от RockShox TORA TK? Все пак не мога често да сменям или поправям вилки и за това съм склонен да дам малко повече пари.....за сметка на "главоболията".
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 20, 2012 7:35 pm

Drunken MadLoud написа:...и че щели да сменят "бушингите" (надявам се да съм чул правилно) с нови.

Правилно си чул. Това са втулките вътре в ботушите.
Дали ще ти реши проблема... Така от раз не може да се каже. Ако сегашните втулки са били наистина с проблем, вероятно да. Каране му е майката.
Ако пак се появи луфт, 'що не искаш да върнеш "Рок Шокс"-а и да доплатиш за "Маниту"-то, ако има разлика в цените?
Поне ще опиташ нещо ново. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Drunken MadLoud » Вто Мар 20, 2012 8:11 pm

Ами "идеята" ми клони към това да доплатя за Маниту-то.Честно казано се притеснявам да рискувам пак с Рок Шокс-а,все пак чисто нова вилка да даде проблем с въпросните втулки (бушинги) по-скоро отива към фабричен дефект на една или друга част, а по нататък може и да не важи офертата за Маниту-то (дават ми го с добра отстъпка).Бяха и по-склонни да ми върнат парите, отколкото да ми я подменят със същия нов Рок Шокс,защото не бяха сигурни дали няма да даде същия дефект което също допълнително ме озадачи и накара да се съмнявам в Рок Шокс-а, или поне въпросната серия "TORA TK" .Това което ме интересува повече е доколко е голяма разликата между двете вилки,и Маниту-то заслужава ли си и по-високата цена ? Струва ли си да заложа на Маниту-то или да рискувам пак с Рок Шокс-а?
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 20, 2012 8:24 pm

Щом ти дават "Маниту"-то с добра отстъпка, вземай докато има. :)
И непременно после да се сдобиеш с една такава тубичка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Drunken MadLoud » Вто Мар 20, 2012 8:34 pm

:D Toва означава ли ,че на Маниту-то смазките са му "слабото" място?
.....а и откъде мога да се сдобия с въпросното "мазило"?

Всъщност видях линка (извинявам се за глупавия въпрос), а има ли нещо друго което да го замени на родна земя ? Поръчката ме притеснява.
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 20, 2012 9:19 pm

Не са му слабо място. Просто това е греста с която вилката работи при всякакви условия.
Не съм мислил за заместители намиращи се на родна почва, защото:
1. Не желая да правя експерименти.
2. Тубичката е 180 гр. и стига за достатъчно на брой профилактики, а цената е напълно приемлива за качеството и количеството.

За поръчки от CRC - г-н Гочев (май така му беше фамилията), a.k.a. airborneone
Аватар
Ozzie

Мнениеот Drunken MadLoud » Сря Мар 21, 2012 1:00 am

Благодаря за съветите. Взимам Маниту-то ,и се надявам на по-добър късмет този път. :beer:
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот Drunken MadLoud » Нед Мар 25, 2012 12:34 pm

Днес успях да тествам новата си вилка Manitou Match Comp 130mm.Впечатленията ми до момента са изцяло много добри ,изключително съм доволен и настройките ме устройват напълно.Надявам се да нямам лошия късмет като със RockShox-а.Препоръчвам вилката на всеки който обмисля покупката и. :agree:
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот dob111 » Нед Мар 25, 2012 12:50 pm

Честито за вилката! От това да си купиш нещо и да останеш доволен по хубаво няма. Сложи някоя снимка да му видим профила на тоя байк. :)
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Drunken MadLoud » Пон Мар 26, 2012 9:28 pm

Ето една. :agree:
IMG_4158 2.jpg
(306.27 KiB) 591 пъти
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот zoltek » Пет Авг 09, 2013 12:12 am

Здравейте.Понеже имам почти същия проблем като на колегата само,че с модел Rock Shox Recon Silver TK Solo Air реших да не отварям нова тема и да използвам темата за да ми дадете мнение по моя въпрос.
Купих вилката преди около 2 месеца и за съжаление на около 3тата седмица докато си карах в градски условия нещо изпука от нея.Уплътнителя на левия ботуш беше се вдигнал нагоре и беше ясно,че въздухът е излязъл.След като го пъхнах на мястото му излезе след това на още 2 пъти.Ходих до сервиз и там ми предложиха да и взема Service kit и да се сменят старите уплътнения.Понеже нямах тогава време да го направя избрах вариянта с лепене със силикон същия този уплътнител.За съжаление при едно спускане и това не свърши работа и сега не мога да я ползвам пълноценно(нямам и много време де,но все пак си е дразнещо).Другият проблем пък е,че нямали налични Service kit-ове за този модел и сега не мога да пробвам дали този вариянт ще сработи(не,че ми се експериментира и ми се дават пари на вятъра евентуално,но за момента нямам друга опция).Ако някой знае сервиз в който наистина могат да ми помогнат за отстраняване на проблема в Бургас или Варна да пише.Също така ако имате информация от къде мога да поръчам Service Kit за този модел нека да пише.Благодаря
zoltek

Рейтинг: 1298

Назад към Веломеханик