Избор на рамка!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на рамка!

Мнениеот aaxk » Нед Мар 18, 2012 10:00 pm

Здравейте колеги, търся си рамка както споменах, бюджетът ми е около 300лева, насочил съм се към ht2. Ако ще е ht2 ще е чисто нова, карах ferrini r3 и направих грешката да се задържа твърде дълго с тази рамка, защото я оборудвах с Marzocchi z1 150 mm и както подобава челото се сцепи.
За ht2 знам че е корава рамка и не мисля че тези 150 мм ще се отразят зле. Стилът на моето каране клони към allmountain , макар че в моят град няма много пътеки, затова наваксвам от скокчета :D . Имам някакъв замисъл да ходя да карам в някой друг град , но това по - нататък.
Иска ми се да е мекица, но искам нещо кораво, което да не се сцепи от тези скокчета. Втората употреба не е проблем, стига да си залужава.
Мислел съм и за рam xc2 ili xc3 , но не мисля че ще издържи, тази конструкция отзад ми се струва много "хилава". А и челото.... , мисля че тя поема 120мм ход отпред!
aaxk

Рейтинг: 1158

Re: Избор на рамка!

Мнениеот манджа » Нед Мар 18, 2012 11:07 pm

:crazy: :crazy:
скокчета ? ?? :crazy: :crazy:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот aaxk » Пон Мар 19, 2012 6:36 am

Например в града съм намерил някой дроп около 1 метър. Или на разходки скокче около 1 метър и проблемът е , че падам наравно. Няма осигурена подпивка.
aaxk

Мнениеот gilb » Пон Мар 19, 2012 8:59 am

Опасявам се,че меките рамки които си посочил са предвидени за Крос-кънтри ;) сиреч без големи скокчета,пък камо ли без попивка.
И да конструкцията им е хилавичка,понеже се гони тегло и геометрия на байка подходяща за въртене нагоре.
Бих те посъветвал да поизчакаш и да събереш пари за добра рамка с окачване,като може да разгледаш из пинкбайк как вървят цените на FR рамките втора ръка.
Ако пък желаеш моментален ъпдейт може да се насочиш към нещо не толкова претенциозно - Voltage,HT2,C1,Climber,Ram 4x;
Всички от изброените не са предвидени до 150мм вилки,но в полеви условия се е установило,че се справят без особени проблеми и със 160мм.
А и забравих да спомена,че каквато и рамка за МТБ да си вземеш,продължиш ли да скачаш от метър-метър и нещо на равно ще се спраска или повреди по някакъв друг начин.
Има си Cro-mo стрийт рамки които са си направени за това,но пък с тях в планината няма да ти е особено забавно.

Поздрави :beer:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот aaxk » Пон Мар 19, 2012 1:34 pm

Благодаря за съвета колега, но не ми се иска да е клаймър защото е ниска и не става за въртене, а скота който си ми препоръчал е много скъп. Явно ще трябва да спра със тези скокове. Искаше ми се рам аллмаутиън , но ми идва скъп дори и втора употреба , а работата е там , че няма с какво да карам. Набелязал съм си една хт2 от магазин горгона , но се чудя мат или гланц да е , ето това е ЦВЕТЪТ (а не рамката), защото мисля че най добре ще пасне на компонентите ми - http://www.ram-bikes.com/eng/teaser_201 ... rettyPhoto[am2]/2/ .Матът се цапа, но мисля че ще е по добре за тази рамка.
aaxk

Мнениеот Just crazy » Пон Мар 19, 2012 11:53 pm

http://www.on-one.co.uk/i/q/FROO456/on_one_456_steel_hardtail_frame_2011
Според мен това е твоята рамка, качвал съм се на такава 17 инчова с вилка като твоята и се почуствах доста комфортно дори и за по продължително въртене.
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот aaxk » Вто Мар 20, 2012 10:08 pm

Това, ако не се бъркам е рамка за дърт, а и не се вписва в бюджета. Оня ден я карах, но.... малка е! А какво ще кажете за carrera banshee ? Като здравина опира ли се на ram allmountain или е по кекава, някой да знае и колко ход вилка побира?
aaxk

Мнениеот Just crazy » Вто Мар 20, 2012 11:18 pm

aaxk написа:Това, ако не се бъркам е рамка за дърт, а и не се вписва в бюджета. Оня ден я карах, но.... малка е! А какво ще кажете за carrera banshee ? Като здравина опира ли се на ram allmountain или е по кекава, някой да знае и колко ход вилка побира?

Бъркаш се, къде си го прочел това не знам, сега зависи и колко си висок, явно си над 1.80, а иначе това е примерна цена поразтърси се и ще я намериш доста по-ефтинко, гарантирам ти, ама препяствия от метър и нещо с АМ рамка няма как да стане, така че според мен се насочи към нещо по здравичко. Рамка за 300 лева с 160 мм. вилка и то мека дори и 2-ра ръка не вярвам да намериш, а и не вярвам опоменатите модели от теб да издържат описаното от теб натоварване кой знае колко време.
Като вариант ми изниква старият Рам FR със шок с платформа, обаче не знам каква цена ще ти струва това, иначе ги имаша едно време в доста размери.

ПОЗДРАВИ !!!!!!!
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот aaxk » Нед Мар 25, 2012 12:01 pm

Поръчал съм един фрирайд 2010 година, какво ще кажете за нея. И за шок - http://screambikes.eu/bg/zadni-amortisi ... -12rc.html
aaxk

Назад към All Mountain/Ендуро продукти