Туристическа раница?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Туристическа раница?

Мнениеот xcII » Пон Окт 03, 2011 10:25 pm

в класа 28-35л., с мрежа за гърба -> Deuter. Цените продължават да са им ниски за това, което те предлагат. :smokin:

иначе за големи раници, мисля че Ташев са just about perfect за парите и за нуждите ми.
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Antares » Вто Окт 04, 2011 10:41 am

Колоездачна раница имам от година и половина, именно Deuter Superbike. Питането беше за туристическа. И си взех Vango Sherpa, от която останах изключително доволен след четиридневния преход в Пирин. Малко ми беше странен извития гръб на раницата, но това е единственото, което мога да дам като 'недостатък'. Не знам как ще е с издържливостта, времето ще покаже, но като цяло съм доста доволен, като за тези пари. Отделно, че както си бях свикнал с мяха - доста добре ми дойде, че раничката има отделение за мях.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Пон Мар 19, 2012 11:52 pm

Малко да повдигна темата. : )

Търся туристическа раница 60 л., 65 л. или 60 + 10 л. Бюджет до 500 лв. Изискванията към раницата е да е да бъде подходяща за зимни изкачвания, с колкото се може по-ниско тегло и колкото се може по функционална.

Ще съм благодарен за малко помощ относно избора.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Yavkata » Вто Мар 20, 2012 7:22 am

Жоре, до колкото виждам, търсиш сериозна раница със сериозен бюджет. Няма да ти давам конкретен модел, само някои насоки. Не гони толкова ниското тегло в този случай. Някъде до 1600 раницата нека да е долната граница.
Мини през магазините "Намасте"( в момента имат намеления на Блек даймънт) и Екипировка. Нека ти напълнят с багаж раниците които си харесаш на място и ги мери да ли са ти удобни. Какво значи функционално? Отделение за каска, системи за закрепване на алпийска екипировка, възможност за достъп от към гърба, опция за закрепване на ски или всичко накуп?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот hrissim » Вто Мар 20, 2012 9:11 am

THEZOGGO написа:Малко да повдигна темата. : )

Търся туристическа раница 60 л., 65 л. или 60 + 10 л. Бюджет до 500 лв. Изискванията към раницата е да е да бъде подходяща за зимни изкачвания, с колкото се може по-ниско тегло и колкото се може по функционална.

Millet - EXPEDITION 65
Black Diamond - Quantum 65
Black Diamond - Infinity 60L

Явката е прав.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот THEZOGGO » Пет Мар 23, 2012 7:09 pm

Бих искал да може да се закачат на раницата - пикели - щеки, да речем някаква палатка.

Някой може ли да даде отзиви за тази раница --> http://www.alpibg.com/products.php?1401 или да коментира, дали е добре в този ценови клас,

Има ли няккави подходящи раници на The North Face?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот TheAnimal » Пон Мар 26, 2012 9:37 am

Малко е тежичка 2 400 гр. За 40-50 лв отгоре може да си вземеш раница на Black Diamond.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот THEZOGGO » Пон Мар 26, 2012 10:15 am

TheAnimal написа:Малко е тежичка 2 400 гр. За 40-50 лв отгоре може да си вземеш раница на Black Diamond.

Koй модел? Ако е възможно, дай линк към раницата. : )
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот outfaced » Пон Мар 26, 2012 11:38 am

hrissim написа:
THEZOGGO написа:Малко да повдигна темата. : )

Millet - EXPEDITION 65
Black Diamond - Quantum 65
Black Diamond - Infinity 60L

Явката е прав.

като притежател на Osprey Exos 58 бих препоръчал някоя от атмос серията.
Зимата едва ли я бърка. Само за някакъв по брутален алпинизъм или издевателства не става. В смисъл че това тегло все пак е постигнато благодарение на не чак толкова износоустойчиви материали (като кордура). За мен е по функционална от на Black Diamond варианта.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот THEZOGGO » Вто Мар 27, 2012 12:17 pm

Благодаря на всички които дадоха своите предложения.

Аз заложих на Millet Khumbu 55+10L

http://www.universoutdoor.fr/img/zoom/m ... =799023197

Видя ми се по функционална от Блек Даймънд и от Трекер моделите в частност 60 + 10 на The North Face.

Millet Khumbu 55+10L ми пасна по-добре на гърба от Millet Khumbu 65+10L. Просто трябва да се пробва една раница дали му е удобна на човек или не, В моя случай беше по същия начин.
Аватар
THEZOGGO

Предишна

Назад към Други