Corratec Crossover TW Cross Bike 2009

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Corratec Crossover TW Cross Bike 2009

Мнениеот dbc » Пон Мар 26, 2012 11:50 am

Здравейте,

Лаик съм на тема велосипеди и ме интересува дали е добро отношението цена/качество за тази оферта (Corratec Crossover TW Cross Bike 2009) http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=69530
Намалението е доста прилично, ако е истина. От 450 на 225 паунда + 25 паунда за доставка. Дефакто от 1116 лв сега ще ми излезе 588 лв.
За тея пари разбира се в България има оферти за твърдаци с повечко екстри (дискови спирачки и т.н.), но аз предпочитам колело с по-прости, но надеждни компоненти от класен производител. До колкото съм чел Corratec са Германска марка, която не прави компромиси с качеството.
Мерси предварително.

Още едно уточнение. Колелото е само с размер на рамката 54 см и според приложената на сайта им таблица е за хора с ръст около 190-195 см, а пък аз съм по-късичък с 10-ина сантиметра и май няма да раста повече (поне в последните 15 години не съм мръднал). Според вас ще ми пречи ли много това или на свалена максимално седалка ще се оправям?
dbc

Рейтинг: 1200

Re: Corratec Crossover TW Cross Bike 2009

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 26, 2012 12:22 pm

За 588 лв. можеш да си купиш много по- смислен велосипед (разбирай с по- добър клас компоненти) от някой от родните производители. Разходи се по магазините или разгледай on-line каталозите им.
На този Corratec май само лепенките му са германски. Всичко останало е от тук- от там, при това нисък клас.
Уви, че си лаик, както казваш.
За има- няма 400 лв. си сглобих велосипед от същия тип с далече по- класни компоненти. Признавам, че повечето части съм ги купувал от обяви тук или от eBay, (нови или ползвани минимално), поради което и цената им беше далече от тази в магазините. Но пък се иска време и търпение за това. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот dbc » Пон Мар 26, 2012 12:53 pm

Мерси за бързия отговор. Проблемът ми е, че не знам кои компоненти са качествени. Като видя Shimano е ясно, че е на Shimano, ама какъв клас е - нъцки. Вярно е, че има Shimano и Shimano скорости. Карал съм скъп велосипед с такива скорости и евтин такъв и разликата беше убийствена.
dbc

Мнениеот dbc » Пон Мар 26, 2012 2:25 pm

А какво ще кажете за това. Единственото, което разбрах, че му е минус са едностенните капли, ако това имат предвид с Шини: Alloy едностенни.
dbc

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 26, 2012 2:41 pm

dbc написа:А какво ще кажете за това.

Ако под "това" трябва да разбираме Corratec-а, със сигурност каплите му не са едностенни.
Колкото до размера (нещо което пропуснах горе) - твърде е вероятно тези 54 см. да ти дойдат в повече. Със сваляне на седалката ще се реши проблема, но само отчасти. Остава дължината на горната тръба. Ако ти дойде прекалено дълга, може да бъде компенсирано с дължина на лапата и позицията на седалката по хоризонтал, но пак няма гаранция, че ще ти дойде по мярка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот dbc » Пон Мар 26, 2012 2:43 pm

Упс. Забравих линка. http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=5384&product_cat=697&lang=2
Харесва ми, че е с по-малко скорости. Когато има по няколко зъбни колела и отпред и отзад и е с превключватели отляво и дясно на кормилото ми става сложничко превключването.
Дайте акъл за колело, което ще се кара по асвалт в града и е хубаво да е с малко скорости, по възможност превключващи се само с едната ръка, скоростите да са качествени (да превключват плавно без прескачане) и да е до 550 лв. Естествено карането по асвалт в БГ често е тежко изпитание и ми се иска да е със здрави капли. Не ми трябват задни и предни амортесьори. Висок съм 1,82 см - около 90 кг.
dbc

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Мар 26, 2012 5:08 pm

Пак си помисли за чуждите марки...

Относно запитването ти за скоростите - търси в такъв случай велосипед с вътрешни скорости. Shimano предлагат серията Inter.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти