DRAG Grand Canyon TE?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DRAG Grand Canyon TE?

Мнениеот halomasar » Нед Апр 01, 2012 2:08 am

Това ли е моето колело?Човек на години и положение съм и искам да се пораздвижвам малко из парка и града.Достатъчно добро ли е да не ми създава често проблеми?Висок и слаб съм-190см.83 кг.Благодаря за мнениятa предварително!
halomasar

Рейтинг: 1200

Re: DRAG Grand Canyon TE?

Мнениеот halomasar » Нед Апр 01, 2012 3:16 am

Или това http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 597&lang=2 колебая се много между двете.
halomasar

Мнениеот bb_king » Нед Апр 01, 2012 11:13 am

Драга мисля е удачният избор,особено за града с 28цола капли и добра окомплектовка.Друг е въпроса,че големия размер 21.5 не е толкова голям колкото изглежда на хартия,трябва да се пробва на място.Относно този Spezialized,не си струва парите с тази окомплектовка и все пак това е XC велосипед,но ако си решил да бъде нещо подобно по-добре разгледай 2012 RAM HT.ONE.1 с добра окомплектовка и хидравлични спирачки.Както се казва-апетита идва с яденето и не е изключено да се пробваш и на по тежки терени след време.Въпреки,че градско в България се води офроуд.За размер гледай 22инча.И все пак най-точния избор се прави на място,като се пробва и се усети велосипеда.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Апр 01, 2012 4:03 pm

Градско - 28" велосипед.
Изправена стойка=добър поглед над пътната обстановка наоколо.
По-голям диаметър на каплите=по-лесно движение.
По-тесни гуми=по-малко съпротивление при въртене.
За 850лв - задни скорости XT/клас под най-доброто на Shimano/. Същите скорости се ползват от мой познат /топ спускач ветерани/ за състезателно спускане в рамките на няколко години ;)
При Specialized - за 1000лв задни скорости Acera /клас над най-слабото на Shimano/

Обръщайте внимание на детайлите, не на това какво пише на рамката :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот evilzet » Нед Апр 01, 2012 4:49 pm

По-тънки гуми - по-често посещение на сервизите. Българското градско не е като европейското - налага се да се катерят бордюри, да се слиза от тях, има неочаквани дупки и т.н. Дебелите гуми не са за подценяване при нашите условия. Иначе 28" ще върви лесно, но ако има къде.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот halomasar » Нед Апр 01, 2012 6:09 pm

Благодаря за мненията.Четейки из форума останах с впечатлението,че главините на този модел на DRAG не са на нивото на другите части.Така ли е и да ги сменя ли с по висок клас още като купувам велосипеда?
halomasar

Мнениеот bb_king » Нед Апр 01, 2012 6:18 pm

Едва ли има повод да се плашиш за главините с твоето тегло,особено на градско каране.Незнам по какви чукари трябва да го блъскаш този велосипед за да предизвикаш дефектиране на главините.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот DaGamma » Нед Апр 01, 2012 6:19 pm

През септември имах същата дилема. Ходих и гледах по магазини, четох мнения по форуми и избрах това http://crosscycle.com/products/buy/98/Frx8man. Почти във всички магазини ми предлагаха Drag, но на мен не ми харесваше нещо в него. Купих Cross-a и трябва да ти кажа, че съм много доволен. Карам го по парковете и улиците, не съм се качвал все още по планините, тази година и това ще направя. С гумите нямаш никакъв проблем спокойно си караш по черни пътеки и чакъл. Много съм доволен от велосипеда си, изключително лек е.
DaGamma

Рейтинг: 1205

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Апр 02, 2012 5:42 pm

Ако искаш да инвестираш при закупуването - инвестирай в седалка, ръкохватки и педали. Това са компонентите, които се подменят в повечето случай, тъй като са персонални. В зависимост от твоите изисквания и критерии може да подбереш по-широка и по-мека или по-тясна и по-твърда седалка. Аналогично с педалите - по-широки, по тесни, по-леки.
За главините не бери грижа :)
Не забравяй необходимата екипировка - каска, ръкавички, подходящи дрешки за каране. Особено важно за комфорта и удобството докато си на велосипеда е облеклото - клин с подложка в комбинация с едни свободни леки панталонки, джърси с къс ръкав и windstopper са отличната комбинация за предстоящия сезон.
Също така ще са ти необходими и аксесоари - светлини предни и задни, помпичка, велокомпютър. Така, че все има къде да инвестираш. :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот halomasar » Сря Апр 04, 2012 4:47 pm

Благодаря за мненията.Купих драга ТЕ и съм доволен макар че нямам време да го карам само го пробвах.Уикенда е мой.:)
halomasar

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти