преходник за AVID

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

преходник за AVID

Мнениеот OLDDraxX » Нед Апр 01, 2012 5:24 pm

Възможно ли е преходник IS/PM [160F/140R] да бъде сложен като заден с диск 160мм.чрез подлагане и ако да какви неприятни последици може да има това. TNX на всички които ми отрговорят. :wavey:
Поздрави и на всички от форума. :beer: :beer: :beer: и водка
Boardman ProC 27.5/Mavic Crossmax SL Tubeless/RockShox SID WC 100mm/Avid Elixir 7/Sram X01 1x10sp/Cannondale Hollowgram 40t/Mavic Crossmax 2.1 ///9.3kg
Аватар
OLDDraxX

Рейтинг: 1180

Re: преходник за AVID

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Апр 01, 2012 5:31 pm

Да, прилага се този начин на монтаж. Особено при този размер на диска смятам, че няма да има проблеми, тъй като усилията са значително малки, спрямо по-големите ротори.
Евентуален проблем може да бъде изместването на апарата и разстройването на правилната позиция на накладките спрямо диска. Което води до по-честата настройка на позицията на апарата.

Според мен, предвид факта, че неведнъж съм бил свидетел на успешната употреба на спирачки с подлагани шайби, смятам че няма опасност за рамката или спирачния апарат.

ПП. Бира и водка е прекия път към болницата :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот OLDDraxX » Нед Апр 01, 2012 6:29 pm

TNX EMOTION :agree: И аз така си мислех ама все пак да попитам.Сигурно ще си взема точният преходник/въпреки че мога да си го направя[фрезист съм],но се притеснявам от качеството на алуминия,които ще намеря.Не ми се ще BB5цата ми да се забие между спиците ми. :nono: Явно си отворен от към разговори и така и така съм те хванал та да попитам някaкви впечатления от CLARKS,че ми предстои купуване на жила и брони. А относно ППса не се притеснявай имам около 25 години опит.Това деяние се извършва след като подпрем колелата в Морската градина в Бургас :D
:beer: :beer: :beer: и водка
Boardman ProC 27.5/Mavic Crossmax SL Tubeless/RockShox SID WC 100mm/Avid Elixir 7/Sram X01 1x10sp/Cannondale Hollowgram 40t/Mavic Crossmax 2.1 ///9.3kg
Аватар
OLDDraxX

Рейтинг: 1180

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Апр 02, 2012 8:54 am

Clarks не съм използвал. Добри впечатления за брони и жила за механична спирачка имам от Jagwire - броня с кевлар + качествени накрайници. Почти нямат нужда от почистване, не губят свойствата си с времето. От бюджетните - в момента на скоростите съм с класическо шимано за 3лв/м и жило пак от 3лв и е ок. Не подценявай само накрайниците на бронята, особено съществени са :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Назад към Веломеханик