Избор на здрав твърдак за XC/AM до ~1000 лв.

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на здрав твърдак за XC/AM до ~1000 лв.

Мнениеот RastaWarrioR » Пет Фев 03, 2012 9:57 pm

:D :D :D :D :D :D :D :D :D Да
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот der_meister » Пет Фев 03, 2012 11:18 pm

От Cross явно това им е маркетинга последните 2 години. Миналата година са избухнали с прилично балансирани и кажи-речи приемливи компромиси на особено конкурентни цени. Силно се надявах тази година това да се повтори. :)

Сега остава да изловя промоцията и да има моя размер :D
Аватар
der_meister

Рейтинг: 1210

Мнениеот der_meister » Пон Мар 12, 2012 9:52 am

Да ъпна с щастливата развръзка :wavey:

Онзи ден ми пристина Kona Blast 2011 :clap:

Януари беше 450 паунда, после я намалиха на 400, а в края на февруари имаше няколко дни с 10% допълнителна отстъпка за всичко в CRC и не издържах :D Излезе 900 лв. Пристигна с нагласени скорости, пълни и настроени спирачки, напомпани гуми - само кормилото закачих. Супер доволен съм :8D:

Благодаря на всички, които отделиха време и споделиха мнения и идеи :agree:
Аватар
der_meister

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Мар 12, 2012 1:04 pm

Честито, весело прекарване с новата играчка :beer:

Взех малко да ти завиждам :smokin:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот der_meister » Пон Мар 12, 2012 1:19 pm

Айде да постопли малко и ще караме (и аз работя на смени и съм свободен през седмицата :D ) По принцип караме с един приятел, ама той работи понеделник-петък. Пък и сме почти съседи - аз съм в Бели брези :beer:
Мерси за пожеланията :8D:
Аватар
der_meister

Мнениеот Dolph » Пон Мар 12, 2012 4:59 pm

der_meister написа:От Cross явно това им е маркетинга последните 2 години. Миналата година са избухнали с прилично балансирани и кажи-речи приемливи компромиси на особено конкурентни цени. Силно се надявах тази година това да се повтори. :)

Сега остава да изловя промоцията и да има моя размер :D

Еееее комшу честито.Със здраве да си го караш и много безаварийни км ти пожелавам.Пък пиши да покараме,аз миналата седмица бях отпуска и през ден бях в южния парк,че ми е леко студено за Витоша още :beer:
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот der_meister » Пон Мар 12, 2012 5:37 pm

А, колегата от HWBG :beer: Да, малко да вдигне градусите и ще се организираме. Още не съм излизал, прекалено ми е студено. Събота или неделя евентуално с един приятел, ще ходим към Морените (знае някакви пътеки) и може да измислим нещо. Ако има оферти пишете в темата за бързи карания :beer:
Аватар
der_meister

Мнениеот Dolph » Пон Мар 12, 2012 6:34 pm

der_meister написа:А, колегата от HWBG :beer: Да, малко да вдигне градусите и ще се организираме. Още не съм излизал, прекалено ми е студено. Събота или неделя евентуално с един приятел, ще ходим към Морените (знае някакви пътеки) и може да измислим нещо. Ако има оферти пишете в темата за бързи карания :beer:

Здрасти колега :beer:
Добре,ще пиша.Идната събота и неделя ще съм зает, така, че мен ме брой от следващия уикенд съм на линия.Или каране след работа, че и аз като твоя приятел съм на работа от Пон. до Пет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Мар 13, 2012 9:03 am

Та отново да предложа едно леко преходче до Железница и по натам ако някой реши. Асфалт-кръчма-Асфалт :beer:
Аз лично обмислям повечко километри за себе си но всичко е относително :)
Знам че не е тук мястото за преходчето :popcorn: ама понеже е по съседки :D

http://www.facebook.com/events/341139549256822/
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Dolph » Вто Мар 13, 2012 9:15 am

RastaWarrioR написа:Та отново да предложа едно леко преходче до Железница и по натам ако някой реши. Асфалт-кръчма-Асфалт :beer:
Аз лично обмислям повечко километри за себе си но всичко е относително :)
Знам че не е тук мястото за преходчето :popcorn: ама понеже е по съседки :D

http://www.facebook.com/events/341139549256822/

Ще бъде чудесно каране съседи :beer: ,даже в събота го дават 16 градуса,така ми се иска да дойдаааа.А аз ще ходя в провинцията за уикенда и ще пропусна карането :bawling:
Аватар
Dolph

Мнениеот der_meister » Вто Мар 13, 2012 11:24 am

Предвид, че не съм се качвал на колело от 4 месеца, 23 км в едната посока ме постреснаха. В събитието се цъкнах като "може би", ще преценя и ако реша ще дойда, пък току виж се върна преди да стигна кръчмата :D Фейса ми е dimitar.dd, може и там да се свързваме. Иначе времето ще е екстра и ще е грехота да се пропусне :8D:

ПП: и къде е "залата на Даци" :dontknow: ?
Аватар
der_meister

Мнениеот Dolph » Вто Мар 13, 2012 11:49 am

der_meister написа:Предвид, че не съм се качвал на колело от 4 месеца, 23 км в едната посока ме постреснаха. В събитието се цъкнах като "може би", ще преценя и ако реша ще дойда, пък току виж се върна преди да стигна кръчмата :D Фейса ми е dimitar.dd, може и там да се свързваме. Иначе времето ще е екстра и ще е грехота да се пропусне :8D:

ПП: и къде е "залата на Даци" :dontknow: ?

Хайде хайде,нищо ти няма, ще се справиш :D аз до Трети март не се бях качвал от 10г. на колело.Е вярно, че 4 дни ме боля задника,ама.....
Ще си представяш кюфтетата,салатата и студената бира в ресторантчето и няма да ги усетиш 23-те км.

П.С.Да бе вярно,къде се намира тази зала?
Аватар
Dolph

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Мар 13, 2012 12:55 pm

Залата е задния ъгъл на 121 у-ще на бившия вход на Мотопистата

http://wikimapia.org/11162959/bg/121-%D ... 0%B5%D0%B2
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот der_meister » Вто Мар 13, 2012 1:11 pm

Ха, преди години като тренирах съм ходил поне няколко десетки пъти там. Не знаех, че така й казват :agree:
Аватар
der_meister

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 13, 2012 1:15 pm

Момчета, сигурен съм, че можете и другаде да обсъждате бъдещите карания.
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Dolph » Вто Мар 13, 2012 2:26 pm

RastaWarrioR написа:Залата е задния ъгъл на 121 у-ще на бившия вход на Мотопистата

http://wikimapia.org/11162959/bg/121-%D ... 0%B5%D0%B2

Хаха човек се учи/научава докато е жив.Аз въобще не съм обърнал внимание на тази зала,а почти всеки уикенд съм на мотопистата за да тичам :D

Да хайде да се пренесем в темата за карания!
Аватар
Dolph

Мнениеот merovingii » Пет Мар 30, 2012 2:51 pm

Здравейте,
Искам да вдигна тази тема, защото и аз си търся такова колело за горе-долу същите пари. Виждам, че предложенията, които сте дали в тази тема от http://www.chainreactioncycles.com са вече изчерпани. Първо искам да поясня, че съм абсолютно некомпетентен в тази област и ще се съглася с всеки вариант, който срещне одобрение. Смятам да карам байка и градско и извънградско, като за второто левела ми е "изключително начинаещ". Държа да е с много добри спирачки защото съм над 110 кг. Висок съм 186 см. Живея в Англия и предполагам няма да има проблем с доставката. Не ми е супер спешно да си купувам, ако според вас есента ще има по добри предложения, защото си имам сега байк, макар и на преклонна възраст. Благодаря ви предварително.
merovingii

Рейтинг: 1180

Мнениеот Dolph » Пет Мар 30, 2012 3:15 pm

merovingii написа:Здравейте,
Искам да вдигна тази тема, защото и аз си търся такова колело за горе-долу същите пари. Виждам, че предложенията, които сте дали в тази тема от http://www.chainreactioncycles.com са вече изчерпани. Първо искам да поясня, че съм абсолютно некомпетентен в тази област и ще се съглася с всеки вариант, който срещне одобрение. Смятам да карам байка и градско и извънградско, като за второто левела ми е "изключително начинаещ". Държа да е с много добри спирачки защото съм над 110 кг. Висок съм 186 см. Живея в Англия и предполагам няма да има проблем с доставката. Не ми е супер спешно да си купувам, ако според вас есента ще има по добри предложения, защото си имам сега байк, макар и на преклонна възраст. Благодаря ви предварително.

Ей това ми се струва хубаво
http://www.bike-discount.de/shop/k1830/ ... -40-d.html
Доставката е безплатна.Имат си офис и в Англия,уебсайта има добри сделки.Успех в избора
Аватар
Dolph

Мнениеот motomarzel » Пет Мар 30, 2012 3:17 pm

От същият сайт - http://www.bike-discount.de/shop/k/a58172/details.html? - това е най-доброто предложение към настоящият момент за определеният от теб бюджет.
Аватар
motomarzel

Мнениеот merovingii » Нед Апр 01, 2012 5:41 pm

Здравейте. Благодаря за предложенията, много ми харесва. Разгледах този сайт и тъй като не ми е толкова строго ограничен бюджета и виждам, че има намалени модели от миналата година, искам да ви попитам за това колело Cube Acid 2001
http://www.bike-discount.de/shop/k1830/ ... -2011.html
Заслужава ли си да се купи на тази цена. В зелено ми хареса повече и е по ефтино, но виждам, че е изчерпано. Виждам също, че е от миналата година, но аз не държа да съм в крак с модата, а да ми е здраво и удобно колелото. Виждам, че това го препоръчват за по дълги карания и съм силно заинтригуван и мисля, че ако ми кажете, че си заслужава парите ще го лепна докато не е свършило и то :clap:
merovingii

Мнениеот motomarzel » Нед Апр 01, 2012 6:29 pm

Велосипеда не е лош, но само срещу 90EUR в повече можеш да вземеш това, колелото е доста по-леко (с 1200гр) и е обурудвано е с една истински работеща вилка с въздущна пружина, която може да бъде настроена спрямо теглото на колоездача.
Аватар
motomarzel

Мнениеот merovingii » Нед Апр 01, 2012 7:21 pm

motomarzel написа:Велосипеда не е лош, но само срещу 90EUR в повече можеш да вземеш това, колелото е доста по-леко (с 1200гр) и е обурудвано е с една истински работеща вилка с въздущна пружина, която може да бъде настроена спрямо теглото на колоездача.

Супер. Това ми надхвърля доста бюджета, но когато сам си го определяш всичко е допустимо. На следващата заплата ще е мое :popcorn: . Благодаря ти за съдействието и наздраве !!! :beer: :clap:
edit: и само последно да попитам, колко инчова рамка ще ми е най-подходяща ? 186 см. съм висок. Благодаря предварително :agree:
edit2: сега виждам, че е изчерпано вече. Пише not in stock :crap:
merovingii

Мнениеот Dolph » Нед Апр 01, 2012 8:50 pm

merovingii написа:
motomarzel написа:Велосипеда не е лош, но само срещу 90EUR в повече можеш да вземеш това, колелото е доста по-леко (с 1200гр) и е обурудвано е с една истински работеща вилка с въздущна пружина, която може да бъде настроена спрямо теглото на колоездача.

Супер. Това ми надхвърля доста бюджета, но когато сам си го определяш всичко е допустимо. На следващата заплата ще е мое :popcorn: . Благодаря ти за съдействието и наздраве !!! :beer: :clap:
edit: и само последно да попитам, колко инчова рамка ще ми е най-подходяща ? 186 см. съм висок. Благодаря предварително :agree:
edit2: сега виждам, че е изчерпано вече. Пише not in stock :crap:

Аз защо мислиш съм ти постнал това колело по-горе....защото има всички размери и ти влиза в бюджета.Има калкулатори в интернет,височината е доста важна.Аз съм много малко по-висок от теб,но това няма значение,важно е дължината на крака от чатала до земята.При мен е 93см и за това съм с ХЛ/22" рамка.При теб може би 21,но може и 22 инча,зависи колко ти е дължината на крака.
Успех в избора.
Да не излезе накрая по на далавера да си поръчаш колело от България :D :D
http://crosscycle.com/promo/12.htm
Аватар
Dolph

Мнениеот merovingii » Пон Апр 02, 2012 3:32 am

Харесаха ми много тези кросове, особено първият, но не виждам как мога да си го поръчам. Могат да се купуват само старите модели а тези пише, че цените ще са такива от края на март, но не виждам къде може да се поръча.
merovingii

Мнениеот Dolph » Пон Апр 02, 2012 10:43 pm

merovingii написа:Харесаха ми много тези кросове, особено първият, но не виждам как мога да си го поръчам. Могат да се купуват само старите модели а тези пише, че цените ще са такива от края на март, но не виждам къде може да се поръча.

Хората са го написали:
for international dealers please contact: [email protected]
http://crosscycle.com/infos/view/2/COMPANY_SHOPS
:agree:
Аватар
Dolph

Мнениеот merovingii » Вто Апр 03, 2012 11:09 am

Dolph написа:Хората са го написали:
for international dealers please contact: [email protected]
http://crosscycle.com/infos/view/2/COMPANY_SHOPS
:agree:

Аз не мога да намеря къде точно го пише това, но аз им писах още вчера сутринта, но до сега нямам отговор. Баща ми вчера се обади в склада на Марика ООД, явно най-големият дилър в Бургас и от там му казаха, че ще имат колелото средата на май и то на цената без кампанията. :crap:
merovingii

Мнениеот Dolph » Вто Апр 03, 2012 12:59 pm

@merovingii

Ами тогава взимай си някое прилично колело от Англия или Германия и си карай.
Аватар
Dolph

Мнениеот Fujitzo » Сря Апр 04, 2012 2:28 pm

Дам, Крос цепят мрака с тези предложения за 2012.. През няколко дена минавам през магазина в Младост да си полавя с продавача :D Направо нямам търпение да грабна някой от новите модели на промоция. G30 забива яко в земята НТ2 . А дори си мисля да рискувам с 29ера Big Foot - прилични компоненти за цена от 760 лв (промо). Слагам и един Епикон 29" + главина на 15ка ос (защото няма Епикон за 9мм ос) , което ще ми излезе към 500лв => за 1260лв получавам здрав 29ер.. Казват че 29 цола постепенно ще се превърне в новия стандарт за твърдаци. Ще видим :smokin:
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри