fox dxh 5 по-голяма пружина

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

fox dxh 5 по-голяма пружина

Мнениеот konopr » Вто Апр 03, 2012 4:16 pm

Здравейте,
темата ми е за АМ продуктите темата май или за Кратки выпроси, но япускам тук понеже имам около 2 часа време за намирането на отговор, а тука посещаемостта е по-голяма като гледам.
Пружината за шок fox dhx 5 190 mm е дълга от 2.3 инча за пружините с над 600 либри, 2.35 инча за 450-600 либри и 2.45 инча за пружини под 450 либри.
Аз търся 550 либри и като единствена опция ми се предлага по-гълга пружина - 2.75 инча, т. е. малко по-дълга от спецификациите - с около 0.9 см по-дълга.

Ще работи ли ок шока с нея? :dontknow:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Re: fox dxh 5 по-голяма пружина

Мнениеот konopr » Вто Апр 03, 2012 5:55 pm

посъбрах малко инфо и отговорът е, че ще работи ок, ако се побере пружината в шока по дължина - поне това намерих в един англоезичен и един руски форум. Ако не се побере силно се препоръчва да не се ползва. Днес ще отида в магазина да премеря и после ще разкажа дали пасва. Само да уточня че горните цифри визират хода на пружината, не дължината й :beer:
Аватар
konopr

Мнениеот konopr » Сря Апр 04, 2012 8:35 am

за съжаление много дълга се оказа пружината, по дълга от целиа шок се оказа :D , а и беше на nuke proof. На фокс може би е по-къса, но пак не мисля че би влезнала.
Иначе, ако някой от вас знае сайт/линк където са дадени дължините (spring free length) на самите пружини на фокс и даде линк би било доста полезно за темата. Примерно за пружината на фокс с ход 2.45 инча - дължината и е 111 мм, а пружината със същия ход на nuke proof е 124 мм.

:offtopic: Май пуснах темата малко прибързано след вчерашния пристъп на паника, че ми е мека пружината на шока, който пристъп отмина за сега :D понеже е мека на границата що годе, а и много се надявах тази пружина, която вчера открих да пасне и бързах да я взема преди някой да ме е изпреварил. :D
Аватар
konopr

Мнениеот n3k01 » Сря Апр 04, 2012 9:23 am

По спомен указанията на Фокс бяха, сага да е 30% от хода на буталото и това да се постига с не повече от 2 клика на компресията. :beer:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот konopr » Сря Апр 04, 2012 9:51 am

n3k01 написа:По спомен указанията на Фокс бяха, сага да е 30% от хода на буталото и това да се постига с не повече от 2 клика на компресията. :beer:

да толкова е сага горе долу - 33% за ДХ, 28-30% за ФР и по леки дисциплини.
Препоръките на фокс за постигането на по-малък саг са натягане на прелоада с 2 пълни завъртания на шайбата след като е стигнала до точката, в която опира в пружината. Това за опирането в пружината още не съм го изяснил на 100%, понеже някои казват, че шайбата се брои за истински опряла в пружината, когато въртейки само пружината се върти и шайбата, а други казват друго.

На мен сага ми е някъде 35% със сегашните 500 либри и като возене ми е екстра, ама забелязах след някои скокове, че шока се е сгънал на макс, което за скок от метър и нещо не ми се вижда ок. Ще натегна малко ботъм-аута да видя как ще се държи, но определено 50 допълнителни либри в пружината ще са ми доста от полза.

Иначе що се касае до дължините, намерих в един форум един пичага, който има две пружини на фокс с еднакво тегло и ход, но с различни дължини :crazy:
Аватар
konopr

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд