Уплътнения за хидравлики на Шимано

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Уплътнения за хидравлики на Шимано

Мнениеот Snevk » Вто Апр 03, 2012 4:20 pm

Наскоро спирачката ми(Shimano Deore XT m755http://screambikes.eu/5745-3433-thi ... diasna.jpg) почна да гълта въздух.
Разглобих я и на пръв поглед всички уплътнения изглеждаха наред , маркуча също. Но след като я сглобих и почнах да помпам маслото забелязах , че изпуска от мастър цилиндъра. Та разглобих я отново , но уви. От 1 седмица търся подходящи уплътнения и не мога да намеря.
Размерите на горното са 7.8-8мм вътр. диаметър / 12-13мм външен , като 12 е в най-тясната част а 13 в най-широката. Дебелина 3.5мм
Долното : 4.9-5мм вътр. диаметър / 12-13мм външен. Дебелина 3.5мм
Отворен съм за предложения за заместители на тези "маншони" както ги нарекоха във близкия магазин за уплътнения.
Ето и малко снимки да добиете по-добра представа.
http://snevk.snimka.bg/super-expensive- ... 795683.big
http://snevk.snimka.bg/super-expensive- ... 795699.big
http://snevk.snimka.bg/super-expensive- ... 795692.big
Има вариант и за донор , но не ми се струва най-удачния , защото и без това живея в област в която не е развито колоезденето , а и кой знае дали улпътненията там ще са си наред ...
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Re: Уплътнения за хидравлики на Шимано

Мнениеот sailman » Вто Апр 03, 2012 9:56 pm

Кире, потърси ТУК, дали го има точно този уплътнител.
Имах подобен проблем преди време, но спирачките бяха в гаранция и лостчетата ги подмениха, та не ми се наложи да ровя по мрежата, да търся "що за жувотно" са тия уплътнения. Та "честта" се пада на теб. Успех! ;) :agree:

Едитъ: Едното (`зех, че се загледах), дето го наричаш "горно", горе-долу съответства на размер 7х13х3.5 мм.
Другото (т.н. "долно") не мога да му намеря достатъчно близък еквивалент. Все пак, щом има за едното, предполагам, при достатъчно точно измерване и прочее, биха се намерили и размерите на това.
Остава отворен въпроса, дали асортимента предлаган от фирмата го има на склад, а също и възможността за продажба "на дребно". :look:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот Snevk » Сря Апр 04, 2012 3:12 pm

Благодаря !
Ще се свържа със фирмата да ги разпитам :deal:
Също така уплътненията трябва да са устойчиви на минерално масло (аз по-принцип слагам LHM plus). Виждам че има доста различни материали в сайта , но като се обадя ще ги питам. :beer: А пък ако някой ги разбира няма да е лошо да сподели. ;)
П.С: Сега забелязах ,че правят всякакви размери по поръчка и дори им казваш с какво , как и при какви температури ще се ползва :magnify: Остава само да ги питам дали ще пуснат машината за 2-4 уплътнения.
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Мнениеот julybong » Вто Апр 10, 2012 4:53 pm

Здравей!
Ако все още имаш проблем с уплътненията, пробвай в http://www.hubata-seals.com/bg/hydraulic/seals3.htm
Тези се водят K-маншети (уплътнения за бутало), материалът е NBR.
Изборът е по външен диаметър(диам. на цилиндъра), вътрешем диаметър, ширина на уплътнителния канал.
Успех!
http://www.hydrotech.bg - hydraulic of the future
Аватар
julybong

Рейтинг: 1220

Мнениеот yohan » Пет Сеп 28, 2012 9:03 am

Извинявайте,че се намесвам,за Deore xt 4 бутална някой има ли опит в смяната на уплътненията на цилиндърчетата на апарата и дали изобщо може да се намерят уплътнения за тях? :dontknow:
Аватар
yohan

Рейтинг: 1200

Мнениеот amstel4o » Чет Окт 04, 2012 4:46 pm

Карам със шимано сайнт м810 имам същият проблем със тия уплътнения ако си намерил можеш ли да споделиш къде точно е и станало ли защото мойте си имат теч и то як :xx(: ако си намерил сподели моля те,че мно тъпи тия шимано нямат резервни части :banghead:
Аватар
amstel4o

Рейтинг: 1163

Мнениеот Vaklin » Чет Окт 11, 2012 3:34 pm

Ако някой от всичките, които са с шимано и с проблеми реши да се отказва от спирачката си за минимални пари, да драсне едно ЛС. Мога да купя една и да пробвам да я ремонтирам, като ще опиша резултата. Да залъжа човек, че ще му я направя, да я взема, да се окаже, че ме е натиснала работа и т.н. е лош за мен вариант.

Иначе, тези "гумички" се казват К маншети.
Vaklin

Рейтинг: 1280

Мнениеот Capoeira » Съб Окт 13, 2012 3:56 pm

Vaklin написа:Ако някой от всичките, които са с шимано и с проблеми реши да се отказва от спирачката си за минимални пари, да драсне едно ЛС. Мога да купя една и да пробвам да я ремонтирам, като ще опиша резултата. Да залъжа човек, че ще му я направя, да я взема, да се окаже, че ме е натиснала работа и т.н. е лош за мен вариант.

Иначе, тези "гумички" се казват К маншети.

Мне е К-маншет, веднъж вече търсих за една Шиманска спирачка и се отказах. Използват квадратен пръстен който не можах да намеря при всички доставчици на уплътнения в БГ, че даже и в интернет не можах да намеря как се казва този вид уплътнение. След това реших да го заменя с X-пръстен, но се оказа че размера е абселютно нестандартен и ако го приравня с най-близкия по-голям буталото почти блокира, а ако е с по-малък си тече при по-силно натискане.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vaklin » Съб Окт 13, 2012 7:40 pm

В такъв случай се реже на струг от полиамид. Има и ред други решения. Играта е заради идеята. Ако е да се ремонтира с цел финансов приход или спестяване на разход за нова, то нова ще е в пъти по-евтино, ако се гледа само паричния еквивалент.
Vaklin

Рейтинг: 1280

Назад към Веломеханик