Вилка за scott yecora

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Вилка за scott yecora

Мнениеот stoilis » Чет Апр 05, 2012 8:42 am

Здравейте,
Имам scott yecora модел 1997 година хром-молибденов. По информация в нета е с вилка rst quadra 5 с ход 48mm. В момента е с твърда вилка. Поради естеството на софийските велоалеи и павирани пътища реших да сложа амортисьорна вилка. След известно търсене намерих rst mozo pro на старо. Виждам, че има две разновидности: с 2.5 или 3.5 инча ход. На моята не пише кой модел е. Ще имам ли проблем с челото на рамката? Твърдата вилка е с по-тънки уши където се закрепва за главината. Амортисьорната е с по-шитоки уши и не ми стига дължината на оста на автомата за закрепване на главината. Има ли решение за този проблем ?
stoilis

Рейтинг: 1200

Re: Вилка за scott yecora

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Чет Апр 05, 2012 1:20 pm

Имам същия... С вилка Rock Shox (Judy ли е?), хода е поне 60 мм... Като гледам ъгъла на челото, май няма да е удачен варианта с повече ход :dontknow: Аз даже се чудя дали да не сложа твърда вилка, поне да ми е по-леко...

Щом отта на автомата е къса - нов автомат...
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Назад към Веломеханик