Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот joropc » Вто Апр 10, 2012 11:22 am

http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... oryID=2353
Кои от следните калъфи за колела, мислите че стават за колело с напомпана гума(Fat Albert 2.4), защото аз имам два такива калъфа от стария ми велосипед, но мога да побера в тях разглобените колела единствено със спаднати гуми.Понеже отскоро карам с безкамерни, това определено не ме устройва...ясно е защо.В описаниетa от CRC, аз лично не намирам информация дали мога да пъхна във въпросния калъф колело с напомпана гума. :erm:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Вто Апр 10, 2012 12:48 pm

Може ли някой да ми препоръча ефикасен преобразувател за ръжда, че железния кон е започнал да хваща окиси :^:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Giro Remedy

Мнениеот naskoj » Вто Апр 10, 2012 1:49 pm

Здравейте,
понеже ще си купувам каска Giro Remedy и исках да отида до София ,за да пробвам , но майка ми не ми разрешава питането ми е дали някой във Варна кара с такава ,за да мога да пробвам и да добия реална представа . Знам че пазаруването онлайн на екипировка не е много правилно ,но така се развиха нещата . Също така главата ми е с обиколка 55-56 см кой размер е по подходящ M (55 - 59 см) или S (51 - 55 см)
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот PtD » Вто Апр 10, 2012 2:07 pm

THEZOGGO написа:Може ли някой да ми препоръча ефикасен преобразувател за ръжда, че железния кон е започнал да хваща окиси :^:

E какво си се загрижил, до пенсия ли искаш да го караш?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот THEZOGGO » Вто Апр 10, 2012 2:42 pm

PtD написа:
THEZOGGO написа:Може ли някой да ми препоръча ефикасен преобразувател за ръжда, че железния кон е започнал да хваща окиси :^:

E какво си се загрижил, до пенсия ли искаш да го караш?

Не, но все пак грижата за велосипеда е от значение. : )
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот argon » Вто Апр 10, 2012 6:37 pm

Иди във фирмения магазин за бои на Duro Lux (не го бъркай с DUREX) на "Раковска". Намира се след пожарната от тази страна на улицата, за ориентир ще ти послужи секс магазинът от другата страна на улицата-намира се точно срещу него :) Там внасят (за магазина за бои става дума) , продукти на фирмата HAMERITE, произвеждат препарати за третиране и обработка на метал. Има ги и в Мr. Bricolage, но май не е пълната гама. Сред тия чудеса със сигурност ще намериш, нещо подходящо. Не мога да ти помогна нито с цени нито с конкретен продукт. Преди време съм ползвал техни неща но идея си нямам, как се казват :)
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот Krumcho » Вто Апр 10, 2012 6:47 pm

http://vbox7.com/play:40552dfc някой може ли да ми каже името на песента ?
Dragimr Diesel + Marzocchi 888 05
Аватар
Krumcho

Рейтинг: 1133

Мнениеот sosko » Вто Апр 10, 2012 7:25 pm

Здравейте,
Пиша за 1-ви път във форума и за това се извинявам ако питам някакви глупости но не намерих отговор
на въпроса си никъде във форума. Карам твърдак Sprint Apolon ,но по стария модел (А1 пише на рамката) и
тепърва се запалих и то много по ходенето по горички и т.н. Наложи ми се да сменя кормилото и лапата си
защото карах с зулум 25.4 и лапа за 15 лв която изтърваше. Та смених споменатите с Amoeba borla и ме интересува
дали стават. Във форума пише че лесно се чупят защото кормилото е стеснено в областта на лапата, но моето е
точно обратно- там е по широко и ми изглежда масивно. Дадох 75 лв за целия комплект и се надявам поне да си
заслужава. Благодаря ви предварително и съжалявам за изписания ферман (на кормилото ми пише borla profesional,
ако има значение!)
Аватар
sosko

Рейтинг: 1200

Мнениеот sa6mi » Вто Апр 10, 2012 7:52 pm

http://ridespot.net/productdetails.php?productID=11330 тези спирачки идват с предходник или не. Спирачката с 185мм ротор е предна нали а тази със 160 е задна.
Drag C1
sa6mi

Рейтинг: 1075

Мнениеот APD » Вто Апр 10, 2012 8:19 pm

Ходи в някоя фирма, където галванизират и малки изделия, като джанти например. Ще останеш доволен, особено ако ръждата е навсякъде по рамката. Стига да има дупки, ще се почисти и от вътрешната страна на тръбите.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот aaxk » Вто Апр 10, 2012 9:13 pm

Здравейте, наскоро си взех рам фрийрайд 2007 година с шок fox dhx 5.0 , но за съжаление има луфт от долната страна на шока, където се захваща към рамката. Но, мисля че не е от втулките ( "спейсърите"), а болта( Този големия, в който влиза другото болтче, което затяга). Та въпросът ми е от къде да си направя (закупя) такова нещо и лагери ще ми свършат ли работа. Мисля да отида при стругар да погледне мястото и евентуално ако ми направи такова нещо от какъв материал трябва да е? Струва ми се че луфтът се получава от недозатягане, но не е от това, възможно ли е рамката да е поразядена?
aaxk

Рейтинг: 1158

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Апр 10, 2012 10:24 pm

sosko написа:Та смених споменатите с Amoeba borla и ме интересува
дали стават. Във форума пише че лесно се чупят защото кормилото е стеснено в областта на лапата, но моето е
точно обратно- там е по широко и ми изглежда масивно. Дадох 75 лв за целия комплект и се надявам поне да си
заслужава. Благодаря ви предварително и съжалявам за изписания ферман (на кормилото ми пише borla profesional,
ако има значение!)

Уж се чупели тези от тънкия стандарт (25,4), но трябва да се приложи бая сила... Карам с такова, доволен съм :D
И щом още не съм го счупил, няма за какво да се притесняваш :beer:
На лапата са й слаби резбите, ронят се лесно...
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот THEZOGGO » Вто Апр 10, 2012 10:31 pm

@argon

Благодаря за съвета, ще разгледам какво има в този магазин.

@APD

Не се бях сетил за това което казваш, благодаря. Иначе, ръждата е на 2 или 3 места съвсем малки точки, но понеже имам и други драскотини, очаквам и там да се появи ръжда и по-добре е да се снабдя от сега с някакъв преобразувател.
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот NeNo » Вто Апр 10, 2012 10:32 pm

Отново имам колебание. Този път става въпрос за седалки. Основното което иска е да е с канал по средата. Засега съм избрал две:
1:http://bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.724/product_cat.485/lang.2/
2:http://bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.3833/product_cat.711/lang.2
Засега клоня към втората, тъй като пише, че е с гел. Вие какво бихте избрали?
Дано ти се счупи climber-a докато караш DH или ФР лайно :finger:
Изображение
Аватар
NeNo

Рейтинг: 1457

Мнениеот belqta #69 » Вто Апр 10, 2012 11:53 pm

nofear921 написа:
belqta #69 написа:ще помогне ли ,ако дам размер на дупките?

Ако си спомням правилно този модел има само две дупки за монтаж на такава лапа, то тогава всяка една лапа която използва дву-болтов захват ще ти свърши работа.
Пример- http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=15842
Marzocchi 2 bolt direct mount design

4 дупки за монтаж има
Прикачени файлове
555.jpg
555.jpg (44.48 KiB) Прегледано 2121 пъти
БИО ХИМИЯ
Аватар
belqta #69

Рейтинг: 1200

Мнениеот penmark » Сря Апр 11, 2012 10:39 am

Mach1 MX Disk ще събере ли телена гума 2,25 ?

@edinmilion, мерси. :beer:
Последна промяна penmark на Сря Апр 11, 2012 10:44 am, променена общо 1 път
Аватар
penmark

Мнениеот edinmilion » Сря Апр 11, 2012 10:41 am

Дават я да побира гума от 24 -54 мм, съответно 2,25 ще си е екстра :agree:
някои гуми по етрто стандарта са 57, но няма да имаш грижи
edinmilion

Мнениеот breaker » Сря Апр 11, 2012 9:06 pm

Може би има доста изписано за това, но не го намирам- Кога ще отварят лифта на Витоша (Драгалевци-Бай Кръстьо-Голи връх и другите)? :dontknow:
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот Frozen » Чет Апр 12, 2012 11:41 am

Здравейте , обмислям да си купя едни спирачки втора ръка , но незнам за какви нередности да гледам , та въпроса ми е ако можете да ме упътите какво да гледам по тях че не само да си дам парите ? :dontknow:
Аватар
Frozen

Рейтинг: 1098

Мнениеот acer654321 » Чет Апр 12, 2012 3:19 pm

Frozen написа:Здравейте , обмислям да си купя едни спирачки втора ръка , но незнам за какви нередности да гледам , та въпроса ми е ако можете да ме упътите какво да гледам по тях че не само да си дам парите ? :dontknow:

Хидравлични ли са?
acer654321

Рейтинг: 1075

Мнениеот Frozen » Чет Апр 12, 2012 4:12 pm

acer654321 написа:
Frozen написа:Здравейте , обмислям да си купя едни спирачки втора ръка , но незнам за какви нередности да гледам , та въпроса ми е ако можете да ме упътите какво да гледам по тях че не само да си дам парите ? :dontknow:

Хидравлични ли са?

Мда
Аватар
Frozen

Рейтинг: 1098

Мнениеот FastBiker » Чет Апр 12, 2012 6:15 pm

Frozen написа:
acer654321 написа:

Хидравлични ли са?

Мда

Погледни да не са много ожулени и намачкани жилата, като стиснеш лостчето дали се движат и двете накладки, оцапани ли е някъде с масло (дали тече отнякъде следователно), дали има някакви ситни пукнатини по лостчето. А най-добре - вземи нови, недей рискува.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Моят въпрос е: Ако купя вилка без ос (20mm) , откъде мога да си набавя въпросната?

-----------------------------------------------------------------
намерих в chainreaction
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот Ozzie » Чет Апр 12, 2012 6:37 pm

FastBiker написа:...като стиснеш лостчето дали се движат и двете накладки...

Ахам... И после ще последва въпрос, защо не може да монтира спирачката. :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот APD » Чет Апр 12, 2012 7:53 pm

Явно на маркучите им викат жила вече.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот windv » Пет Апр 13, 2012 9:34 pm

дерейльор shimano saint 2011 с късо рамо и 9 венеца отзад, може ли да поеме още две плочи отпред на курбелите или няма достатъчно мегдан да отпуска веригата и може само с един отпред? В момента е един средна големина, незнам колко зъба са, но е като среден венец от класическата комбинация със 3.
благодаря предварително.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пет Апр 13, 2012 9:57 pm

windv написа:дерейльор shimano saint 2011 с късо рамо и 9 венеца отзад, може ли да поеме още две плочи отпред на курбелите или няма достатъчно мегдан да отпуска веригата и може само с един отпред? В момента е един средна големина, незнам колко зъба са, но е като среден венец от класическата комбинация със 3.
благодаря предварително.

Отговора:
Admin написа:капацитет на задния дерайльор. Както е известно, планинският велосипед има доста предавки. Ако приемем, че веригата е достатъчно дълга, за да може да се използва при най-големите венци отпред и отзад, това означава, че при комбинациите между по-малките венци се получава хлабина във веригата и тя се обира от дерайльора. Капацитетът на дерайльора показва именно колко голяма хлабина на веригата може да поеме той. Колкото по-дълго е рамото на дерайльора, толкова по-голям капацитет има той. За щастие не е нужно човек да налучква дали капацитетът е достатъчен или не – за целта си има точни цифрови означения, дадени от производителя. Мерната единица е брой зъби. Например капацитет 45 зъба. Какво означава това? Числото се получава като се съберат разликите между най-голям и най-малък венец отпред и отзад. С други думи, ако отзад касетата е 11-32 зъба, разликата е 21 зъба. Отпред при 22-32-42 разликата е 20 зъба. 21+20=41 зъба – поне толкова трябва да е капацитетът на заден дерайльор, който ще се ползва с посочените за пример предни и задни венци.

Разбери колко е капацитета на дерайльора ти и брой зъбите :beer:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот vvvaaal » Пет Апр 13, 2012 10:10 pm

windv написа:дерейльор shimano saint 2011 с късо рамо и 9 венеца отзад, може ли да поеме още две плочи отпред на курбелите или няма достатъчно мегдан да отпуска веригата и може само с един отпред? В момента е един средна големина, незнам колко зъба са, но е като среден венец от класическата комбинация със 3.
благодаря предварително.

Дерейльора ако е с късото рамо пише в описанието му, че е предназначен за курбел само с 1 плоча, даже като го купувах от магазина ме попитаха дали ще го карам с 1 плоча. Не знам каква е далаверата, но явно късото рамо и много натегнатата пружина няма как да издържат повече от 1 плоча. Ориентирай се към дерайльори с дълго рамо. На сейнта с дълго рамо също е много добре обтегната пружината, но никъде не пише, че е само за 1 плоча.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот windv » Пет Апр 13, 2012 10:22 pm

Благодаря ви.
На този етап дерайльора е вече купен с късо рамо и ще трябва да се съобразявам с това,освен ако не изкоч някой, който желае да замени такъв с по-дълго рамо за по-късо.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот hp_5935g » Съб Апр 14, 2012 9:34 am

http://p1.pinkbike.com/photo/2754/pbpic2754006.jpg
Коя година е тази рамка?
hp_5935g

Рейтинг: 1052

Мнениеот mnml46 » Нед Апр 15, 2012 2:07 pm

Здравейте ! Искам да ви попитам колко ще ми струва профилактика на дуро фр 20 със смяна на масло ? СПЕШНО ?!?!?! :dontknow: :dontknow:
mnml46

Рейтинг: 1175

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум