С какво да се почисти и как?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

С какво да се почисти и как?

Мнениеот hp_5935g » Нед Апр 15, 2012 4:46 pm

Искам да ви попитам това от диска с какво може да се почисти.Говоря за ивицата.
DSC_6295.JPG
(333.79 KiB) 390 пъти

Това е нещо като изгорено.
Пробвах с:
-белина
-savo
-civ
-medix за керамични плотове и inox
От всички тези работи се поизчисти доста ,но остана само това и искам да знам с какво да се изчисти.Това според мен е от високата темперетура ,която е дигало и е порозовяло и почерняло по онзи начин ,когато желязато се нагрее силно.
Четох доста и всички са писали с шкурка ,ама какъв номер.Други са писали ,че не е добре с шкурка.Последно с какво да го почистя?
hp_5935g

Рейтинг: 1052

Re: С какво да се почисти и как?

Мнениеот zafirovp » Нед Апр 15, 2012 4:54 pm

Даже и да се изчисти, в което се съмнявам след малко каране, пак ще стане така.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот hp_5935g » Нед Апр 15, 2012 5:01 pm

А от какво се получава?
hp_5935g

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Апр 15, 2012 5:17 pm

Дисковете не се докосват дори с пръсти, това да не са ти мръсните гащи, за да ги поливаш с белина?! След слагането на диска не се пипа, маже, чисти с нищо. Ако в краен случай го напръскаш с мазнина, масло, грес - спрей обезмаслител за дискове или чист парцал със спирт. След това каране на леко стисната спирачка, докато не се 'изпече' отново диска и готово.
Черните следи показват неподходяща спирачка, неумения за спиране или дълго и продължително спускане.
Всъщност като се загледах, следите са неравномерни. Спирачката и диска нови ли са?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот hp_5935g » Нед Апр 15, 2012 6:27 pm

EccentricMOTION написа:
Черните следи показват неподходяща спирачка, неумения за спиране или дълго и продължително спускане.
Всъщност като се загледах, следите са неравномерни. Спирачката и диска нови ли са?

Какъв смисъл неподходяща спирачка?
Следите са равномерни ,така се вижда от снимката,не знам защо.
Получи се при опит за изпичане.
С шкурка вариант ли е?
hp_5935g

Мнениеот kosio_dh » Нед Апр 15, 2012 7:29 pm

[quote="EccentricMOTION"]Дисковете не се докосват дори с пръсти, това да не са ти мръсните гащи, за да ги поливаш с белина?!
Човека ти го каза.Как си представяш да започнеш да го търкаш с шкурка ?!?
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
3в1 дет се вика. Резултатът е гарантирано добър
Аватар
kosio_dh

Рейтинг: 1078

Мнениеот манджа » Нед Апр 15, 2012 7:55 pm

бих карал така и ако известно време не изчезне ....
Може да казвам най-голямата глупост ама бих си минал ротора с най-финнаТА ВОДНА шкурка и после разработка наново:)
ПП : ексцентричния не го слушай за пипането .. той си мисли , че като го пипнеш с пръст и е за боклука :)
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот krach » Нед Апр 15, 2012 10:04 pm

Какъв ти е проблема да го караш така?
Диска се трие в накладките така или иначе. За чии ти е да се вкарваш в излишни дейности?
Ако толкова много те дразни смени си накладките и те самите ще изтрият чернилката, която предполагам е или от самите накладки или от мръсотия по накладките или такава попаднала между диска и накладките. Ако нямаш проблеми при спиране си ги остави тези.

Относно пипането на диска с пръст :rofl: Предвид, че цялото нещо (спирачката) е на една педя от земята (която не е стерилна среда) и има достатъчно количество прах кал вода и тн - само за из града говорим, за извуън него ептем.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Апр 15, 2012 10:24 pm

Ей вие големи разбирачи излезнахте. Дисковете на качествените спирачки не се пипат с мазните пръсти, тъй като това директно отива в накладките. Прахта и водата не са мазни. Какво ли ви говоря, карайте си Вбрейковете и си чупете главите...
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот zafirovp » Нед Апр 15, 2012 10:34 pm

Аз също съм на мнение, че трябва да се избягва пипането на роторите с пръсти. Все пак даже и да го правите, не вярвам да е нещо фатално. Друг е въпроса, ако се работи по вилка, скорости и верига и след това започне да се пипа ротора с голи ръце.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот pop_rock » Нед Апр 15, 2012 10:40 pm

EccentricMOTION написа:Ей вие големи разбирачи излезнахте. Дисковете на качествените спирачки не се пипат с мазните пръсти, тъй като това директно отива в накладките. Прахта и водата не са мазни. Какво ли ви говоря, карайте си Вбрейковете и си чупете главите...

А самите ротори някакъв роботизиран човек без пръсти ли ги слага ?
Be free..
Аватар
pop_rock

Рейтинг: 1289

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Апр 15, 2012 10:50 pm

Явно разбирате повече от онзи източния производител, как му беше името...Shimano:
• Please use extra caution to keep your fingers away from the disc
brake rotor during installing ...

Блеете като овци...

@pop_rock - не роботизиран, а разумен човек монтира роторите. Аз моите ротори не ги пипам с пръстите по работната област. Вие вашите ако желаете си ги търкайте, айде да не казвам къде...
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот манджа » Нед Апр 15, 2012 11:27 pm

Виж сега има разлика между това да избягваш да пипаш по работната повърхност и твърдението, че като го пипнеш по случайност ротора става за боклука :beer:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот hp_5935g » Пон Апр 16, 2012 7:27 am

Последно питане ,че заради ексцентричния стана една тема с 15 отговора ,който 2-3 са градивни.
Мога ли да го мина с една финна водна шкурка и да спра да се дразня или нещо ще му стане?
ПП Не искам да виждам повече отговори в тази тема от човека с екцентричното колело.
hp_5935g

Мнениеот hp_5935g » Пон Апр 16, 2012 7:34 am

EccentricMOTION написа:Явно разбирате повече от онзи източния производител, как му беше името...Shimano:

:offtopic: С avid съм и мразя shimano!!! И не ми пробутвай shimano от веломаняшкия магазин... :offtopic:
hp_5935g

Мнениеот Hell_Man » Пон Апр 16, 2012 8:17 am

"-Спира ли добре?
-Да.
-Не го пипай!"

Иначе можеш да опиташ преди шкурките да го позабършеш или накиснеш с газ или бензин. Ако ти е мерак да шкуриш - 2000 водна може и да свърши работа, но аз не бих го направил. Да не говорим, че за да се получат чертите има нещо нередно в целия процес на спирането.

А защо го чистиш? Струва ми се усложняване на живота, особено след като не е препоръчително да мацаш по диска?
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот mnml46 » Пон Апр 16, 2012 9:18 am

пробвай да си купиш спрей за дискови Спирачки - помага
mnml46

Рейтинг: 1175

Мнениеот despite » Пон Апр 16, 2012 9:37 am

hp_5935g написа:
EccentricMOTION написа:Явно разбирате повече от онзи източния производител, как му беше името...Shimano:

:offtopic: С avid съм и мразя shimano!!! И не ми пробутвай shimano от веломаняшкия магазин... :offtopic:

В случая е без значение какво обичаш, мразиш или ползваш. Повърхността на пръстите е мазна и ако пипаш ротора по контактната с накладките повърхност е добре да го почистиш преди да прехвърлиш тази мазнина върху накладките. Самият ротор се обезмаслява лесно за разлика от накладките.

Форумът е публично място и след като отваряш публично достъпна дискусия, всеки може да се изкаже в нея. Ако смяташ, че някое изказване не е по иначе толкова смислената тема или не е съобразено с правилата се оплачи на модератор за да почисти ненужните мнения.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот picasso12346 » Пон Апр 16, 2012 9:51 am

Аз мойте си ги оправих с разредител ,слагаш на парцал и търкаш.Имах абсулютно същото и изчезна за секунди. :agree: :beer:
sr suntour => marzocchi
picasso12346

Рейтинг: 1206

Мнениеот kraz » Пон Апр 16, 2012 11:35 am

изчисти си накдалките и карай с повече използване на тази спирачка така накладките сами ще изчистят диска
с водна шкурка ще трябда да търкаш много няма да стане с нея. И ако не го правиш равномерно и по някакъв начин от някъде претриеш диска повече ще започне да пулсират накладките и тогава дсика става за кофата това няма оправяне
kraz

Рейтинг: 1180

Назад към Веломеханик