Наградата "XC > DH challenge"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Наградата "XC > DH challenge"

Мнениеот blizzard » Съб Апр 14, 2012 8:31 pm

RastaWarrioR написа:Признавам, че не изчетох цялата тема :dontknow: Но си мисля как може да се направи следния експеримент: Аз съм почти на 33г. 173см. и 75кг, пушач, карам скромно ХЦ колело (с проста вилка 100м ход която няма да заключвам) ако има някой DHer с подобни характеристики нека да спусне маршрута един път и аз ще го кача един път, след това разменяме колелата и ролите аз ще пускам той ще катери. Да видим какво ще покаже хронометъра. А може и да унифицираме нещата като и двамата караме еднакви АМ велосипедчета.

П.П. карам от 25.07.2011 и хич не съм машина.

като имаш едно трасе 50% спускане и 50% качване, по-добрият на катерене винаги ще има по-добро крайно време.
така че не можеш да кажеш накрая 'аз съм по-добър катерач, отколкото тоя е спускач' ако тва се опитваш да докажеш.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Апр 14, 2012 8:47 pm

Искам да кажа, че надоле се возиш а нагоре караш и DH дисциплината не е много колоездачна т.е няма как да съпоставиш нещата но може да ги събереш в някакви граници и ако има желаещи да и мерим п...... да да го направим.
С една малка добавка : техниката на спускане при ХЦ-тата я има а техниката на педалиране когато само се возиш няма как да добиеш.
Автора е прав, няма как да се качиш 7-8 пъти и да се пуснеш с онези машини за DH точно за това спокойно е добавил и награден фонд :eyebrow:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот blizzard » Съб Апр 14, 2012 9:04 pm

RastaWarrioR написа:Искам да кажа, че надоле се возиш а нагоре караш и DH дисциплината не е много колоездачна т.е няма как да съпоставиш нещата но може да ги събереш в някакви граници и ако има желаещи да и мерим п...... да да го направим.

В грешка си, приятелю :), DH въобще не е возене, тая тема е специален поздрав за теб.
Идеята е, че по-принцип не е честно твоето състезание, защото нормално времето за спускане на едно трасе << времето за качване, т.е. ако качването трае 110мин за 'спускач' и 100 за 'катерач'(т.е. 'катерача' е с 10% по-добър), а спускането съответно 10 мин и 15 мин т.е. 'спускачът' е 50% по-добър спускач от 'катерача', сборното време ще е 120 мин за 'спускача' и 115 за 'катерача', т.е. печели 'катерачът', нищо че 'спускачът' е много по-добър спускач отколкото 'катерачът' е катерач

теории, теории...

и все пак като те слушам как говориш за спускането, е доста вероятно повечето от сериозните спускачи да те издухат сериозно и нагоре, и надолу :)
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Апр 14, 2012 9:20 pm

blizzard написа:
и все пак като те слушам как говориш за спускането, е доста вероятно повечето от сериозните спускачи да те издухат сериозно и нагоре, и надолу :)

:eyebrow: :eyebrow: :eyebrow: :eyebrow:

Ясно ми е колко е натоварващо спускането но на практика педалите се използват за стъпенки и дисциплината е далеч от велосипеда (Велосипедът (на френски: vélocipède, на латински: velox — бързи и pes — крака, наричан в България и просто колело) е двуколесно превозно средство, задвижвано от мускулната сила на човека с помощта на педали чрез краката или рядко чрез ръцете. Макар че най-разпространеният вариант е с две колела, съществуват и велосипеди с едно, три и четири колела.) И е възможно да ме издуха някой сериозен спускач но съм добавил едни критерии които трябва да покрие спускача .
И отново 33г. 173 см 75 кг ПУШАЧ ако има такива навити да пишат (нагоре с ХЦто, надоле с ДХто)

Нямам колело за спускане и за т'ва не хвърча по онези трасета ако имах щях да практикувам и ДХ. При цялото ми уважени към стила: Повечето спускачи ги мързи да карат и друго не признават.

Поздрав за тези които не ги мързи http://vimeo.com/38088440
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот PtD » Пон Апр 16, 2012 12:23 am

@RastaWarrioR, изписа една камара глупости, ама не разбрах приемаш ли предизвикателството или просто разтягаш локуми? :smokin:

В случай, че не приемаш предизвикателството, намери си друга тема за разтягане на локумите. :wavey:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Апр 16, 2012 9:51 am

Що се правиш на чалнат, трябва да се сцепя от тренировки за некви си 300лв. По мои преценки една обиколка ще трае 2 часа средно което си е 16 часа каране :crazy: .
Изобщо тва не е "XC > DC challenge" а някъв опит да затвориш устата на някой хора, условията граничат с невъзможното и всички разбрахме колко е тегаво да катериш с екипировка на спускач.
Друг е въпроса, че това може да се превърне в състезание но не и с подобни условия !
Иначе като цяло бих ти покарал колелото по трасето :beer:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот bikerider » Пон Апр 16, 2012 12:38 pm

Чукча - писател, чукча - не читател. Наградния фонд е 500лв. Ако не ти е достатъчно, кажи. Ще вдигнем още мизата само заради теб.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Апр 16, 2012 1:14 pm

PtD написа:Стимулирани от
vallio74 написа:
Най-добрия транспорт си остава байка,дори и през зимата...Ето една приказна разходка до Златните мостове

и редица изказвания в същия смисъл през годините, с една група другари решихме да обявим награда за ХС-карача, който успее да натрие носа на спускачите.

За какво става дума: най-редовно, когато стане дума за нуждата от лифт, за да се практикува дисциплината DH, се появяват разни "пуристи", които се присмиват и обясняват как всъщност истинският колоездач ще си кара догоре на самоход, вместо да ползва чийтове като лифтовете. Ние сме любопитни да видим как ще се извърши това на практика, затова условията на изпитанието са:

• 7 изкачвания (на самоход) и 7 спускания от Голи връх до Драгалевци в рамките на 8 астрономически часа (7 спускания са нещо съвсем нормално в рамките на работното време на лифта)
  • Карането ще се извърши с DH велосипед -
    • седалка с ограничено издигане
    • един венец (32 зъба) (стара редакция: 44 или по-голям) отпред
    • гуми WTB Timberwolf 2.5, с налягане 1.7-1.8 атм.
    • окачване без заключване
    • Тегло ~18+ kg
  • добавено Екипировка - full-face каска, протектор за гърба и наколенки. За изкачването могат да се носят и в раница, а при спускането е задължително да са сложени/облечени
  • Наградата е 300 лева (стара редакция: 200 лева) (още по-стара редакция: 100 лева)

Очакваме ви :)

Що се правите на чалнати, дайте реални условия и реални спускачи :)
Явно, че не може да се практикува DH на Витоша и все пак к'вито и колела да яздите надоле по хълма не сте колоездачи а нещо друго защото както някъде беше написано велосипеда се задвижва от мускули а не от земно притегляне.
Признавам ви като карачи имате невероятна техника и доста тренировки зад гърба но истинското колело ти дава свободата да стигнеш с него навсякъде което е невъзможно с подобни http://www.downcycles.com/photo_gallery ... _v10_1.jpg колела, нито стават за каране, нито за носене. Спускайте се със здраве и без аварии.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Crimson » Пон Апр 16, 2012 2:19 pm

Е що па да не е колело? Има педали, мое да въртиш, мое да стигнеш от точка А до точка Б, къф ти е проблема ? Кросовия мотор не е мотор ли, джипката не е кола или кво. Наиш ли колко подобни примери има. Къв ви е проблема с колелото, единствено и само шосейки ли трее се признават, толкова па да сте тесногръди :eek3: Возене разбишш ли, аре аз съм на 34, да одим да се повозиме малко а? Да те видя как се возиш и колко лесно е надоле, колко минути ще издържиш. Жалка раоота, малко ли са ти 500леа за един ден?
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Crimson » Пон Апр 16, 2012 2:35 pm

Па и нешоо не моа да ви разбера кво ви бърка на вас у дупките кой как кара и практикува? Разбишшш ли оня немал нужда от лифт шото можел да си се качи на собствен ход, той бил велосипедист :wavey: Алооооооо, ти център ли си кво си? Всички трее сме като тебе ли? Било возене, не било каране :bowdown:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Апр 16, 2012 2:38 pm

Първо не съм казал, че е лесно, второ не съм казал нищо за кросаците и джипките, трето точка А и В е от геометрията а не от реалния живот. В релания живот има машини които летят и машини които планират както колела които се карат и вашите които са трудни ако няма наклон във ваша полза.
И щом 500лв. са мноо пари за теб рискувай си здравето да те видя как ще качиш Алеко по пътя с подобно 18 килограмово колело цели 7 пъти и изобщо дали ще слезеш на последния. Всеки може да постави невероятни условия и да после да се смее как няма навити !!! На Велорали Черни връх 1 награда беше 1000 или 1500 ако не се лъжа а последния победител го е пуснал за 46 мин. с твърдак т.е. вашите колела са си доста безполезни за разходка :agree:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Crimson » Пон Апр 16, 2012 2:53 pm

RastaWarrioR написа:Първо не съм казал, че е лесно, второ не съм казал нищо за кросаците и джипките, трето точка А и В е от геометрията а не от реалния живот. В релания живот има машини които летят и машини които планират както колела които се карат и вашите които са трудни ако няма наклон във ваша полза.
И щом 500лв. са мноо пари за теб рискувай си здравето да те видя как ще качиш Алеко по пътя с подобно 18 килограмово колело цели 7 пъти и изобщо дали ще слезеш на последния. Всеки може да постави невероятни условия и да после да се смее как няма навити !!! На Велорали Черни връх 1 награда беше 1000 или 1500 ако не се лъжа а последния победител го е пуснал за 46 мин. с твърдак т.е. вашите колела са си доста безполезни за разходка :agree:

Ма то и пистарката се кара трудно ако нема писта в нейна полза сешш ли се :wavey: Мое да пробваш на песок как е :D
Моля те, не ми се прави на умен! Достатъчно ми беше " Че се возиме " Смисъл сешш ли се " ВОЗИМЕ" помисли малко върху думата "возиме" Ако па нe разбираш ти казах, дай да ходим да се повозим малко.

И не ми обяснавай за 500леа, 1000леа, 1500леа шот аз съм си избрал какво да практикувам като хоби, возим се нагоре, возим се и надоле и вервай ми яко ми е кеф. Ама моляте кажи ми, на теб и такива като теб какво ви бърка у дупките дали са полезни тези колела или не, и дали се возим надоле и нагоре? Някой пистолет да ти опрял у челото, мислиш ли ме кво ли ?
Аватар
Crimson

Мнениеот natalito » Пон Апр 16, 2012 5:08 pm

RastaWarrioR написа: На Велорали Черни връх . . . последния победител го е пуснал за 46 мин. с твърдак

А ти карал ли си от ЧВ до Бояна по трасето на това велорали?
А по някое DH трасе? :)

. . . трябваше да прочетеш темата . . .
. . . внимателно . . . :D
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот bikerider » Пон Апр 16, 2012 5:15 pm

@RastaWarrioR: имам чувството, че ти липсва контекста и предисторията на темата. Моля, запознай се с тях или наистина я прочети внимателно отначало.

И ако не те устройва предизвикателството, просто кажи така, вместо да коментираш условията ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот sensation_blue » Пон Апр 16, 2012 7:40 pm

:offtopic: Crimson може да си с 2000 точки и да говориш на елитарен шопски, което явно намираш за много "гот", ама вземи се научи и да пишеш, щото ако беше някой друг "дришльо" щяха да ти нацъкат минусите за простотията дето избълва в 3-те си мнения. Аз такъв език не бих поощрявал, пък иначе си се вози "надоле" колкото щеш, ама като ви спрат влека да не вземеш да цивриш колко не ти е гот ;) Защото на мен не ми трябва да изсекат половината баир за да ми е гот, сещаш се нали? Иначе спорта като човека, от хора дето само си падат по главите, какво ли друго да очакваш?
Последна промяна sensation_blue на Пон Апр 16, 2012 7:43 pm, променена общо 1 път
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот did » Пон Апр 16, 2012 7:42 pm

sensation_blue написа::offtopic: Crimson ... като ви спрат влека да не вземеш да цивриш колко не ти е гот ;)

Ае... объркал си се малко... точно па на Crimson да напишеш това :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот sensation_blue » Пон Апр 16, 2012 7:44 pm

did написа:
sensation_blue написа::offtopic: Crimson ... като ви спрат влека да не вземеш да цивриш колко не ти е гот ;)

Ами съжалявам ако бъркам, така ми се стори поне от това, което беше написал. Да не го приема лично, моля :peace:
Аватар
sensation_blue

Мнениеот Crimson » Пон Апр 16, 2012 7:48 pm

sensation_blue написа:
did написа:

Ами съжалявам ако бъркам, така ми се стори поне от това, което беше написал. Да не го приема лично, моля :)

Брех, че какво точно не ти харесва от това което съм написал ?
Аватар
Crimson

Мнениеот sensation_blue » Пон Апр 16, 2012 8:08 pm

Crimson написа:Брех, че какво точно не ти харесва от това което съм написал ?

Е нека съм искрен, просто малко ме издразни начина на изразяване и преклонението пред "лифта", нищо повече ;) Самата идея да си направим планината като в града - да ни е удобно и прочие, само и само за да се кефим надолу, не съвпада с моите виждания за МТБ, колкото и да е впечатляващо отстрани, но това си е мое мнение.
Извинявам се все пак за леко емоционалното си обръщение към теб :peace: но пък като гледам темата не е особено сериозна, т.е. с цел е да се натрият нечии носове, но защо, не знам :dontknow:
Аватар
sensation_blue

Мнениеот Crimson » Пон Апр 16, 2012 8:33 pm

sensation_blue написа:
Crimson написа:Брех, че какво точно не ти харесва от това което съм написал ?

Е нека съм искрен, просто малко ме издразни начина на изразяване и преклонението пред "лифта", нищо повече ;) Самата идея да си направим планината като в града - да ни е удобно и прочие, само и само за да се кефим надолу, не съвпада с моите виждания за МТБ, колкото и да е впечатляващо отстрани, но това си е мое мнение.
Извинявам се все пак за леко емоционалното си обръщение към теб :peace: но пък като гледам темата не е особено сериозна, т.е. с цел е да се натрият нечии носове, но защо, не знам :dontknow:

Ъъъъ, къде па виде да се кланям пред лифта? :eek3: Аз нямам проблеми с лифта, с него гот без него пак е гот :) Проблема е там, че някак си не е гот да се дава наклон и да се гледа само от своята гледна точка. Мисля PtD ясно се е изразил не веднъж по темата. Ся нали разбираш, че да се бием у гърдите и да си викаме колко ни е гот и не ни трябва лифт защото видиш ли не ни се иска да се сече и сме яко еко е меко казано малко................. смисъл странно е :)
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Пон Апр 16, 2012 9:08 pm

sensation_blue написа:като гледам темата не е особено сериозна

След твоето включване това е факт... язък за темата. Дали е възможно да има тема, неосрана от еко-залитания?

Продължавате да коментирате спускането като каране на равно. Идея си нямате бе, хора, не го ли разбрахте? И това ви го казва слаб спускач, ако изобщо мога да се характеризирам като спускач.
Аватар
bikerider

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Апр 16, 2012 10:34 pm

Колеги, не съм казвал че не сте за колоезденето нито ви оплювам хобито или личния избор. Напротив, често гледам разни клипчета из нета с атрактивни ДХ кадри и се кефа но колкото и да ви се иска няма как да се наречете колоездачи вие сте нещо различно, вие сте спускачи на колела с особена геометрия и характеристики. Може и да използвате велосипеди, може и да имате нормални такива и никой не отрича вашите умения но колоезденето като цяло не се ограничава от това дали работи лифта.
А по темата за наградата: подготовката за подобно приключение ще струва доста повече от 1500 лв, ще трае месеци и накрая ще доведе до една напълно излишна констатация. Стиловете каране са измилени за да има за всеки но само този коѝто се представя добре в повечето може да се нарече истински колоездач.

А и ми се струва, че от тези "мекици" сте се поразмекнали и слизането с нормално колело е немислимо за вас.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот hitar_potter » Пон Апр 16, 2012 11:07 pm

Колега, излагаш се :) Генерализираш прекалено много...

Иначе ти давам съвсем ясен пример. Ски - спускачите истински скиори ли са? Или се возят? Ако няма лифт, трябва ли да се катерят сами?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Апр 16, 2012 11:29 pm

Не отричам нуждата от лифт за да практикуваш ДХ но ако се наричаш скиор ни бива да караш само шус.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот PtD » Вто Апр 17, 2012 12:52 am

RastaWarrioR, ако продължаваш да ми спамиш по темата, лично ще се погрижа да минеш в read-only режим. Не съм се старал да я излагам ясно и прецизно, само за да ми разтяга някой си разбрал-недоразбрал (като теб) собствените си виждания по въпроса що е то ДХ и колоездене ли се явява.

За твое собствено добро се надявам горното ти мнение да ти е последното off-topic включване в тази тема.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Апр 17, 2012 8:16 am

PtD написа:...
[*] седалка с ограничено издигане
[*] един венец (32 зъба) (стара редакция: 44 или по-голям) отпред
[*] гуми WTB Timberwolf 2.5, с налягане 1.7-1.8 атм.
[*] окачване без заключване
[*] Тегло ~18+ kg[/list]

Вчера направих и първата тренировка - закъснявайки за работа се метнах на колелцето, което почти отговаря на условията:
венец 33t, предна гума Timberwolf 2.5, задна Black Shark Mud /директно с гумите за снежното на Боровец/, тегло 16кг, интересното беше че налягането беше под 1атм - варираше около 0,6атм.
Отсечката пл. Македония - Билла на бул България беше взета за 15мин, сърцето ми беше в петите, белият ми дроб се опитваше да излезе от мен, заедно с трахеята да си ходят..

А вие тренирате ли?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Admin » Вто Апр 17, 2012 11:14 am

@PtD
Хората явно така и не могат да разберат смисъла на тази тема. :D

А той е именно в това разни хора да спрат да предлагат разни невъзможни неща на други хора, само защото другите не карат по начина, по който първите. Защото условието на задачата не е измислено от автора й - то е просто обличане в реални параметри на нещо, което разни цапнати в устата хора се опитват да натрапят като необходимо условие на спускачите, за да бъдат признати , разбираш ли, за "колоездачи".
Ако и това е сложно за разбиране, ето го и по-просто - всеки път когато някой направи изказване за спускач в стил "абе какъв колоездач си ти, като само се возите надолу" или пък "който не се качва на собствен ход, не е никакъв колоездач", този някой на практика поставя пред спускача описаните в първото мнение условия, защото един спускач кара специфичен велосипед със специфична екипировка заради спускането, за него това е важното. Та нека хората, които си позволяват да изискват подобни подвизи, за да "признаят" спускачите за колоездачи, първо сами да докажат, че те са възможни.
Всеки, който не спада към тези хора, не знам защо изобщо се бута в темата, а още по-малко пък има смисъл да иска промяна на условията.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот xcrider » Вто Апр 17, 2012 1:46 pm

DH-тата, само да ви припомня как ще карате тази година :
- с автобус, защото лифтовете няма да работят заради Цеко Минев планиращ да унищожи Витоша
- само събота и неделя, защото през седмицата 66 не работи
- ще ставате рано - рано, че да хванете първия 66 , защото в другите няма да има място да си заврете булдозерите
- ще можете да правите макс 2 спускания на ден - с първия от 7.50 и последния в около 5 ч.( пак няма гаранция)
- друг вариант ще бъде да бъхтате пешачка по пътеките/калдаръма
- ние хц -та ще ви се усмихваме, като ви гледаме как бъхтате изморително по пътеките

Виновникът за вашите DH спускания, а и за нашият ски сезон се казва Цеко Минев - червена мутра-монополист, сегашната му идея е да направи от Витоша - Банско. Тъй като от държавата за момента не му разрешават да започне сеча за писти и лифтове в горите на Витоша, той реши да я затвори за ски сезона , както и въобще. Целта му е по принудителен начин да накара държавата да промени закона за горите, които ще му позволи по-горе описаните действия.
Иначе за Цеко и монопола му - притежава 1.първа инвестиционна банка,2. курорта Витоша,3. КУРорта Банско,4.КУРорта Боровец е заложен в банката му,5. Магазин MaxSport,6. хотел Кемпински,7. такси фирмата "Ок супертранс" и 8. председател е на Българската федерация по ски и какво ли още не ...
http://www.youtube.com/watch?v=C7tUU7zNIdE - в този клип е обяснено всичко по-подробно

Поста ми не е много по темата, но реших, че тук мога да кажа някои неща относно дх-сезона ви на Витоша тази година.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот yavka » Вто Апр 17, 2012 2:47 pm

xcrider написа:DH-тата, само да ви припомня как ще карате тази година :
- с автобус, защото лифтовете няма да работят заради Цеко Минев планиращ да унищожи Витоша
- само събота и неделя, защото през седмицата 66 не работи
- ще ставате рано - рано, че да хванете първия 66 , защото в другите няма да има място да си заврете булдозерите
- ще можете да правите макс 2 спускания на ден - с първия от 7.50 и последния в около 5 ч.( пак няма гаранция)
- друг вариант ще бъде да бъхтате пешачка по пътеките/калдаръма
- ние хц -та ще ви се усмихваме, като ви гледаме как бъхтате изморително по пътеките

Вярно е... Само 66 може да върви по тоя път и Витоша е единствената планина с лифт. :bowdown:

По вашите думи излиза, че вие сте колоездачи за половината каране? Докато се катерите сте колоездачи, а като трябва да се спуснете ставате "возачи", а?
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот xcrider » Вто Апр 17, 2012 2:58 pm

цялото ми мнение беше относно планината Витоша, а кажи ми още какво върви по шосето - ако имаш приятел с бусче ок, ама не всеки има, + това не се сетих също да добавя, че вече събота и неделя между 11 - и 14 ч е забранено за коли нагоре, да си знаете само :)
xcrider

Рейтинг: 1256

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум