Наградата "XC > DH challenge"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Наградата "XC > DH challenge"

Мнениеот sensation_blue » Сря Апр 18, 2012 8:07 pm

tanec написа:с удовлствие клонящо към нула ...

E ти ще ми кажеш пък - не съм съгласен и също така удовлетворението е още по-голямо, когато си се напъвал да качиш баира за да можеш да се спуснеш от него в крайна сметка ако не беше и това удоволствие надали щеше да ми се напъва толкова :D :beer:
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Crimson » Сря Апр 18, 2012 8:40 pm

sensation_blue написа:
tanec написа:с удовлствие клонящо към нула ...

E ти ще ми кажеш пък - не съм съгласен и също така удовлетворението е още по-голямо, когато си се напъвал да качиш баира за да можеш да се спуснеш от него в крайна сметка ако не беше и това удоволствие надали щеше да ми се напъва толкова :D :beer:

Много се съмнявам, че имаш неква идея какво е спускане, даже съм сигурен, че опрели до спускане едвам се крепиш на колелото :) Яко се излагаш вече, то бива себелюбие ама тва твойто вече е болестно състояние. Аре мене не ме познаваш хуууу, тъп съм както не малко пъти ми намекна и на много други :) Ама хора които познаваш, хора които мисля са заслужили уважението си, поне пред тях не се излагай бе деаа. Не си малък, сигурно си добро момче ама нема толкова инфантилно поведение, честно ти казвам :dontknow: Любчо не веднъж и по секви начини се опита да ти обясни, ма ти не. Опитваш се да докажеш на всички колко много егоцентризъм има в един човек ли?
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Рейтинг: 2000

Мнениеот emoonthemove » Сря Апр 18, 2012 8:51 pm

Спокич, момчета, всички сме от един отбор и се обичаме :peace:

Crimson, виждал съм те как караш, но не ми хареса. Действа много угнетяващо на егото.
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Мнениеот sensation_blue » Сря Апр 18, 2012 9:07 pm

Crimson понеже съм его-алабала ще кажа - само глупците не си променят мнението, затова - съгласявам се с теб - попрекалих сякаш :) Все пак не е редно като кажа нещо против лифтовете специално, да го обръщате на лични нападки - хубаво, засягам ви светия граал може би, ама егати пък - всички две-хилядници ме нападнахте, нормално е да реагирам в защита. :beer: Явно или всички са идиоти или аз не съм прав, така че приемам и признавам, нека да е второто за общото благо, мир да има! :)
Аватар
sensation_blue

Мнениеот Ozzie » Сря Апр 18, 2012 9:09 pm

чудя ви се на акъла, как не ви мързи да четете / пишете в темата....
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот xcII » Сря Апр 18, 2012 9:21 pm

Ozzie написа:чудя ви се на акъла, как не ви мързи да четете / пишете в темата....

пЪрдон за въпросчето, тая тЕма кой сезон се точи и по кой канал го дават? :idea: :idea: :idea:

ed. аз съм за Фрии райд-Русата -> 1ЕУР награден фонд :D :agree:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Апр 18, 2012 9:53 pm

Добре де, някой ще си даде ли машината и екипировката за едно кръгче в двете посоки. Да разберем теоритично възможни ли са 7 такива, да прекра тим офицялно спора и аз да покарам :) награда не ми трябва :D
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот edinmilion » Сря Апр 18, 2012 9:57 pm

sensation_blue написа:За парапланеристите мисля каквото и за другите - мислят си че имат проблеми, родили се хора пък им се искало да са птици... .предполагам ако са добросъвестни хиндуисти следващия път могат да се преродят и в птица, която да може да изцвъка идеалното гуано, че да им се вдигне левъла на кармата и пак да станат хора ;) Анадъмо?

:rofl: :D :roll2:
edinmilion

Мнениеот xcII » Сря Апр 18, 2012 10:11 pm

3 ЕУР за Фрии райд - Русата БЕЗ екипировка :agree:

ed.: мога да стигна до 9 ЕУР ако е и БЕЗ седалка( седло), след което бих се оттеглил от наддаването :P
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот yavka » Сря Апр 18, 2012 10:30 pm

xcII написа:3 ЕУР за Фрии райд - Русата БЕЗ екипировка :agree:

ed.: мога да стигна до 9 ЕУР ако е и БЕЗ седалка( седло), след което бих се оттеглил от наддаването :P

Баце ти да не си доктор, шот нищо не мога да ти разберем от написаното?
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот xcII » Сря Апр 18, 2012 10:39 pm

yavka написа:
xcII написа:3 ЕУР за Фрии райд - Русата БЕЗ екипировка :agree:

Баце ти да не си доктор, шот нищо не мога да ти разберем от написаното?

Баце, не необходимо да ми разбира секи 1/2-идиот от написаното... требва да се сЪберат 2-ка :D :D :D
Аватар
xcII

Мнениеот ko3er » Чет Апр 19, 2012 12:51 am

След всичкия спам, който търпеливо изчетох последните няколко страници нещо отвътре ме човърка да се обадя с опит да приема предизвикателството, което след толкова много спам дори незнам дали е актуално.
Винаги съм смятал себе си за универсален райдър и никога не съм харесвал лифтовете и затова смятам, че съм от малкото подходящи кандидати за идеята.
Не критикувам никой заради това че ползва лифтове, защото знам, че за всеки влак си има пътници и че ако всички бяхме на един акъл със сигурност нямаше да е интересно.
Готов съм да приема предизвикателството с единственото условие да карам с моя боен твърдак, който доооста трудно може да се нарече ХС колело и с неговите ~18.5 кг отговаря на критерия за тегло, както и на този за гуми. С това колело мога да си прекарам един "спускачески" ден, не кой знае колко по-различен от такъв с меко колело. Относно протекцията, само протектор за гърба нямам, но ако някой ми даде ще си въртя/бутам и с него. Отделно смятам че раницата го компенсира.
Из спама някъде попандах на изказване че с ХС колело човек няма да се изкефи надолу. Вярно, както казах моето колело не е ХС, но някой ако може да ми измери кефа е добре дошъл :D
Ако става въпрос за време за спускане (отделно от критерия 7 спускания за 8 часа) отново всеки е добре дошъл да мери..
Кой знае може пък и да "натрия носа на спускачите", което държа да отбележа, че изобщо не ми е цел. Интересуват ме само предизвикателството и наградата..

И в крайна сметка след толкова много донякъде празни приказки, ще има ли реално развитие на идеята?
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот bikerider » Чет Апр 19, 2012 3:44 am

Условията са написани на първа страница. Ако не си ги прочел ето ги накратко:

седалка с ограничено издигане
един венец (32 зъба) (стара редакция: 44 или по-голям) отпред
гуми ??? 2.5, с налягане 1.7-1.8 атм.
окачване без заключване
Тегло ~18+ kg

Ако велосипедът ти покрива тези параметри, аз съм съгласен за моята част от наградния фонд.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот sensation_blue » Чет Апр 19, 2012 7:46 am

ko3er чувал съм за теб, отделно успях да те видя и на Узана, убеден съм, че си идеалния мазохист за тази цел :D Пожелавам ти успех, радвам се че се включи, тайничко се надявах някой като теб да се появи, защото съм сигурен, че има хора, които могат да се справят дори и с тези условия, макар, че bikerider, хайде пък за атмосферите на гумите защо, човека може да си носи и помпа все пак, негова работа с колко меки гуми се спуска, нали той "няма да се кефи" ;) Колелото му вярно, че е "заключено" отзад, ама те и готварските печки имат ключове, но надали са по-удобни за носене и бутане нагоре...
все пак вие решавате :agree:
Аватар
sensation_blue

Мнениеот M1010X » Чет Апр 19, 2012 9:03 am

Причините да се дадат точно тези условия са прости - те отговарят до голяма степен до условията, при които карат повечето спускачи. Техните колела нямат заключване на окачването, гумите са широки и са с определено налягане, повечето не си носят помпи или, както при мен, помпата е в колата на долна станция, имат само един венец отпред... Естествено, че ако решиш, можеш да се спускаш и със Зайка, както и да се катериш нагоре с нея - но това не е начинът, по който карат повечето спускачи.

И, за пореден път, т.к. идеята е да се копира нормалният pattern на каране/спускане, но да се елиминира ползването на лифта, всякакви идеи за промяна или къстъмизиране на частта "каране/спускане" са нерелевантни към текущото предизвикателство.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот sensation_blue » Чет Апр 19, 2012 9:09 am

седалка с ограничено издигане
какво ще да рече това в цифри? Не знам за седалка с неограничено издигане, освен ако не е завързана за балон с хелий и пак ще е ограничено от атмосферата... ;) Хубаво е да се дадат точни параметри или в противен случай, ако е невъзможно такива изисквания би трябвало да отпаднат или да не се взимат под голямо внимание поне...
Аватар
sensation_blue

Мнениеот ko3er » Чет Апр 19, 2012 9:14 am

Ок,явно не приемате твърдаците като колела за спускане.
В такъв случай някой ще осигури ли на евентуалния кандидат(може би аз) нужното колело и екипировка за да покрие "стандарта"?
Аватар
ko3er

Мнениеот tanec » Чет Апр 19, 2012 9:23 am

Даже най-вероятно ще имаш възможност за избор на различни модели :)Първото предложение е моето с рамката от аватара и тежи около 18.4 килограма. a за него казват -
Ask anyone who has ever ridden a DW-Link Iron Horse bike and they will all say the same thing, They pedal as well as a hardtail and the travel feels plush and bottomless! This level of performance has not been achieved by any other manufacturer and the DW-Link has been used as the benchmark for all modern suspension platforms.
Последна промяна tanec на Чет Апр 19, 2012 9:26 am, променена общо 1 път
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот rarekin » Чет Апр 19, 2012 9:25 am

:popcorn:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот ko3er » Чет Апр 19, 2012 9:42 am

Супер, щом даже и избор имам. Обаче преди да се хвана на тоя мазохизъм искам да пробвам с мойто колело да видя дали ще се включа във времевия критерий за да си преценя за себе си дали имам шанс с колело, което изобщо не става за катерене. Това ще се случи при първия ми свободен ден, което ще е най-рано другата седмица.
Отделно искам да отбележа, че досега нямам опит с меко колело и това за мен ще е нещо ново, което ми е допълнителен мотив да приема предизвикателството..
Аватар
ko3er

Мнениеот PtD » Чет Апр 19, 2012 9:53 am

Спрете се с тоя off-topic бе! :(!:

@ko3er: Успех! :D

И да, предизвикателството е още в сила.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Admin » Чет Апр 19, 2012 11:32 am

Тъкмо се чудех PtD как не ви е затрил всичките...
От тук нататък всякакви мнения, които не са в пряка връзка с предизвикателството, както е формулирано още в началото, ще бъдат изтривани, когато ги видим и когато ни е кеф. Аман от локуми!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Чет Апр 19, 2012 5:23 pm

@ko3er: тренирай както/колкото/с каквото/където пожелаеш. Според мен всеки участник трябва да се чувства максимално комфортно - това е от полза за предизвикателството.

:offtopic:
@sensation_blue: Темата не е за образоване как се кара DH! Достатъчно ти намеквахме - оттук нататък ако твой офтопик оцелее ще ти праскам минуси, да знаеш. Беше помолен, предупреден... явно не разбираш от дума.
Аватар
bikerider

Мнениеот xcII » Чет Апр 19, 2012 9:07 pm

Admin написа:...
....Аман от локуми!

мдам, аман наистина... ако нещо ще се прави да се прави, ако ще се чешат езици, защо в "Общ форум" :crazy:

@ko3er

Евала, че би опитал, успех! :agree: :agree: :agree:
Аватар
xcII

Мнениеот natalito » Пет Апр 20, 2012 11:34 am

Admin написа:Тъкмо се чудех PtD как не ви е затрил всичките...

Е, той е гостоприемен домакин :wavey:

Добреее, не ми се преглежда цялата тема, а не мога да се сетя дали уточнихте:
1. Клипсове или платформи, или на кой както му е удобно?
2. Колко Т е най-големия зъбак отзад?
3. Не искам да се меся във вече зададените условия, но все пак (така или иначе сте се подковали достатъчно със 7 обиколки в рамките на 8 часа, защото ако 6 е на границата на възможното, то 7 е на границата на невъзможното :agree:) след като е позволено протекторите и каската да се носят в раница, какъв е проблема да се носи и помпа и в този смисъл защо да не отпадне условието за ограничение на атмосферите?
4. Относно наградата - да, списъкът с желаещите да се включат не е голям :lol:, ама не се знае, знае ли се - всички ли, които успеят да изпълнят условието получават награда - обявената сума?

Ще се опитам да се аргументирам (едно от нещата, които най-малко ми се отдават :D ). Ясно е, че "кефът" на този, който ще прави спускания, качвайки се на самоход, няма да идва от спускането само по себе си, а най-вече от факта, че е достатъчно издръжлив, силен и мощен, за да го направи няколко пъти подред. Все пак след 3-тото спускане, в ситуация, в която ползваш лифт, си загрял достатъчно, и започваш да надграждаш и да спускаш по-добре и "кефът" идва точно от това. А в другия случай по това време си прегрял и е малко вероятно 5, 6, 7 спускане да са по-добри. Т.е. дори и да е възможно, резултатът ще е различен от целта на спускача . . . и просто няма как да има натрити носове :peace:
Затова, за да има все пак някаква интрига, въпреки, че може би не е точно по устав на един спускачески ден - поне 34Т голям венец отзад и твърди гуми :look:

едит:
Yavkata написа: Да не забравяме , че наградата не е само сума, а има и (а)морална награда от argon :eyebrow: Какво ще прави той ако има повече участници!А?А?

да не се е бутАл между шамарите, да са опраа са :love:
Последна промяна natalito на Пет Апр 20, 2012 11:43 am, променена общо 1 път
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот Yavkata » Пет Апр 20, 2012 11:41 am

natalito написа:[
4. Относно наградата - да, списъкът с желаещите да се включат не е голям :lol:, ама не се знае, знае ли се - всички ли, които успеят да изпълнят условието получават награда - обявената сума?

Да не забравяме , че наградата не е само сума, а има и (а)морална награда от argon :eyebrow: Какво ще прави той ако има повече участници!А?А?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот PtD » Пет Апр 20, 2012 12:13 pm

natalito написа:
Admin написа:Затова, за да има все пак някаква интрига, въпреки, че може би не е точно по устав на един спускачески ден - поне 34Т голям венец отзад и твърди гуми :look:

Нашите условия са такива. Ако искаш алтернативни, пусни "XC > DH challenge Lite" и си ги дефинирай по твое усмотрение. :magnify:
Аватар
PtD

Мнениеот natalito » Пет Апр 20, 2012 12:21 pm

Не, не искам алтернативи.
Но чакам отговор на тези два въпроса
natalito написа:1. Клипсове или платформи, или на кой както му е удобно?
2. Колко Т е най-големия зъбак отзад?
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот bikerider » Пет Апр 20, 2012 3:32 pm

natalito, по принцип това е офтопик, но нека наистина прецизираме още:

1. Няма значение, има спускачи и в двата лагера. Единствено условие тук за мен е да не са XC клипсове.
2. Аз лично нямам проблеми да са 34 зъба - според мен условието за предната плоча е достатъчно тежко.
Последна промяна bikerider на Пет Апр 20, 2012 3:37 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Апр 20, 2012 3:36 pm

:agree:
Аватар
PtD