Проблем с предна дискова спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с предна дискова спирачка

Мнениеот darkfirebg » Пон Апр 23, 2012 11:08 am

Здравейте! Вчера ми подариха колело - Interbike Eagle 26" BE - закупено от Практикер.
Имам 2 проблема с него - предната и задна гума опираха в спирачните апарати. Оправих задната чрез adjustment-а на апарата. Но предната гума опира от другата страна където няма adjustment, и не мога да го направя да се върти свободно. Гледах клипове в youtube, прочетох и половината форум тук, но така и не намерих решение на проблема.
Другия ми въпрос е относно задната гума, нормално ли е да е крива(вижда се при завътране на гумата) на чисто ново колело и дали проблема е гаранционен? Също така, при положение, че е на задната гума ще ми създава ли много проблеми в градски условия(смятам да карам единствено в парка).
Извинете ако вече е отговорено на подобни въпроси, но нищичко не разбирам от колелета(не съм карал от над 10 години) и се чувствам като индианец в завод. Благодаря предварително.
darkfirebg

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с предна дискова спирачка

Мнениеот aiako » Пон Апр 23, 2012 2:39 pm

Що не ходиш да го върнеш с касовата, има 3 дни връщане без значение какво е станало.
Аватар
aiako

Рейтинг: 1276

Мнениеот darkfirebg » Пон Апр 23, 2012 2:41 pm

Защо да го връщам? Колелото е много симпатично на външен вид, а и ми е подарък..

Ако смятате, че колелото е зле - кажете :) Пак казвам - нищо не разбирам. Ще го карам само и единствено в парка.
darkfirebg

Мнениеот aiako » Пон Апр 23, 2012 8:56 pm

Единственият му плюс е че май му беше алуминева рамката, всичко друго, миналата година се търгуваше за 300 лв - сега нз колко е но мисля че за същата сума можеш да си вземеш ПЪТИ по-добро колело.
Аватар
aiako

Мнениеот darkfirebg » Пон Апр 23, 2012 9:38 pm

Благодаря за честния отговор. Колелото не съм го избирал аз - винаги проверявам преди да пазаря нещо, от което не разбирам. За съжаление приятелите ми решиха да ме зарадват с колело от Практикер - цената е 350 лв ако има значение. Днес ходих да опитам да го върна и ми казаха, че пари не се връщат - може единствено да ми заменят колелото с друго. А единственото друго беше това http://www.praktiker-catalog.bg/catalog ... 7999_L.jpg , което мен лично - без нищо да разбирам, ми се стори още по зле. Ще се опитам все пак утре да го върна, ще ги плаша с КЗП и други институции, пък и на сайта им пише, че стока може да бъде върната. Ако ли не - ще си го карам. Все пак на харизан кон...
darkfirebg

Мнениеот aiako » Пон Апр 23, 2012 10:25 pm

И това да ти дадът пак е по-добре, то даже май беше по-евтино, пък и 100 % ще излезе по не-скърцащо, по-леко и по-удобно. Кажи че искаш да говориш с управителя, кажи че ти е малко, че ти е неудобно.

Пък ако неще го питай какво става с това право на клента
Новина
Практикер въвежда нова услуга за улеснение на своите клиенти
01.12.2007
Практикер е първата компания в България, която предлага услуга за връщане на стоки.
Сега вече клиентите на Практикер могат да пазаруват без притеснение за количество, цвят или размер. Всеки клиент на веригата може да върне или замени закупената неизползвана стока без ограничение във времето. Стоката може да бъде върната във всеки магазин Практикер, независимо къде е извършена покупката, при минимум изисквания – с касов бон и в оригинална опаковка.
Новата услуга допълва богатата палитра от услуги в Практикер и към типичната практичност на пазаруването в магазина добавя и възможността клиентите да използват въображението си и свободно да „маркират идеите си”.

Източник http://www.praktiker.bg/praktiker-inter ... index.html

Също може да погледнеш и тази тема http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg

Успех, ако си от София и ти се опъват кажи да ги понатиснем малко.

Edit: чак сега виждам че си прочел вече това от сайта но може на някой да помогне...
Аватар
aiako

Мнениеот Rosenaldo » Сря Авг 29, 2012 11:14 am

Пичове незнам какво се оплаквате от това колело. Аз си го купих началото на лятото и до сега не съм имал никакви проблеми. Карам го в парка и много често по крос писта или даунхил. Много е добро и няма нито скърцания нито нищо просто когато го купих стегнах някои неща, малко смазка и е пушка :beer:
Rosenaldo

Рейтинг: 1160

Назад към Веломеханик