Съвет за спирачки Clarks SKELETAL Limited Edition

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвет за спирачки Clarks SKELETAL Limited Edition

Мнениеот chains » Пон Апр 23, 2012 8:39 pm

http://bikesport.bg/bg/products/1368-cl ... d-edition-спирачки_

Дойде време да сменям спирачки,или по скоро събрах пари за нови такива :) въппроса ми е дали тези са добри ... какви са вашите мнения и дали смяната ще е сложна ... дали ще се справя сам или ще е по-добре да ходя на сервиз. Занимавал съм се с подобни неща,но не съм съвсем сигурен във възможностите си :)

Надявам се на скорошен отговор,защото не знам до кога ще ги имат налични в онлайн магазина.

Благодаря предварително!
chains

Рейтинг: 1200

Re: Нужда от съвет!

Мнениеот trevichkoto_90 » Пон Апр 23, 2012 8:47 pm

В какъв стил ще се кара и темата не е за тук? :agree:
trevichkoto_90

Рейтинг: 790

Мнениеот Yavkata » Пон Апр 23, 2012 9:03 pm

Сравнително малко хора са ги тествали и няма много отзиви. Гледах ги "на живо" в "Байкхаус", обаче ми се сториха дървенички като изработка. По-добра оферта е да си ги купиш по отделно, тъй като има включени резервни накладки вместо грипове. Разполагаха само с такива с червен корпус, не се знаеше дали ще имат скоро от белите. Въобще като ги поразгледах някак си се отказах от тях и се насочих към Quad rapide от Velos и не съжалявам за избора си. Относно това дали ще се справиш с монтаж на спирачки.... :dontknow: Според мен всеки човек умеещ да смени електрическа крушка и да завива болтове би трябвало да се справи, дет се казва има си и упътване. Ама свят широк ......всякакви , както се казваше в един виц. Темата ти най -вероятно е за продукти за ХС.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот chains » Пон Апр 23, 2012 9:10 pm

Yavkata написа:Сравнително малко хора са ги тествали и няма много отзиви. Гледах ги "на живо" в "Байкхаус", обаче ми се сториха дървенички като изработка. По-добра оферта е да си ги купиш по отделно, тъй като има включени резервни накладки вместо грипове. Разполагаха само с такива с червен корпус, не се знаеше дали ще имат скоро от белите. Въобще като ги поразгледах някак си се отказах от тях и се насочих към Quad rapide от Velos и не съжалявам за избора си. Относно това дали ще се справиш с монтаж на спирачки.... :dontknow: Според мен всеки човек умеещ да смени електрическа крушка и да завива болтове би трябвало да се справи, дет се казва има си и упътване. Ама свят широк ......всякакви , както се казваше в един виц. Темата ти най -вероятно е за продукти за ХС.

БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА! :)
chains

Мнениеот jayblack » Вто Апр 24, 2012 6:35 pm

Мисля,че за тези пари, спирачките са на ниво, имат някой неща,които ми допаднаха.Хареса ми начина, по който накладките се сменят и че дупката отгоре на спирачния апарат е няма.Ако караш в дъжд и кал това е голям плюс,защото точно от тази дупка спирачките се пълнят с пясък и кал.Ако пръстите са ти къси или обичаш спирачките по-близко до кормилото ще са ти една идея неудобни,защото не предлагат голямо приближение.Лостчето в сравнение с авидските лостчета(elixir,x7,x0,code) е леко тъничко,но това си е и въпрос на лично предпочитание.До тук бяхме с ергономичността,относно спирачната сила още не мога да коментирам.И все пак ще е хубаво да кажеш колко си тежък и в какъв стил караш?
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Мнениеот chains » Сря Апр 25, 2012 1:26 pm

jayblack написа:Мисля,че за тези пари, спирачките са на ниво, имат някой неща,които ми допаднаха.Хареса ми начина, по който накладките се сменят и че дупката отгоре на спирачния апарат е няма.Ако караш в дъжд и кал това е голям плюс,защото точно от тази дупка спирачките се пълнят с пясък и кал.Ако пръстите са ти къси или обичаш спирачките по-близко до кормилото ще са ти една идея неудобни,защото не предлагат голямо приближение.Лостчето в сравнение с авидските лостчета(elixir,x7,x0,code) е леко тъничко,но това си е и въпрос на лично предпочитание.До тук бяхме с ергономичността,относно спирачната сила още не мога да коментирам.И все пак ще е хубаво да кажеш колко си тежък и в какъв стил караш?

Тежа 85 кг. Карането е предимно градскошно събота и неделя ги изпозвам за малко по-екстремно карана в гората по не чак толкова стръмни склонове. Няма да има кой знае какво натоварване. Другото е,че колелото ми е бяло с червено и тези спирачки ще му заспят :).
chains

Мнениеот penmark » Сря Апр 25, 2012 7:40 pm

Прочети мнението на Явката. Аз също ти препоръчвам да вземеш Куад. :)
http://velos-bg.com/index.php?cPath=36_150
Аватар
penmark

Re: Съвет за спирачки Clarks SKELETAL Limited Edition

Мнениеот trevichkoto_90 » Чет Апр 26, 2012 8:36 am

Аз карам с такава ,предна и мога да кажа ,че се разработват бавничко.Като я купих ,викаха ще се разработи бързо ,ама май е двойно avid-ските.
Хубави са като спирачки и ти ги препоръчвам ,нямат течове ,глупости и такива. :beer:
trevichkoto_90

Рейтинг: 790

Назад към Веломеханик