СПЕШНО!!! Cross Nomad или Cross T-rex

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

СПЕШНО!!! Cross Nomad или Cross T-rex

Мнениеот simolop » Пон Апр 30, 2012 8:40 pm

Здравейте начинаещ съм и искакам да знам кое е по добрия избор Cross Nomad или Cross T-rex намерих и двата модела на почти еднакви цени и със сходни компоненти кое е по качествено??? Благодаря предварително. :beer:
simolop

Рейтинг: 1198

Re: СПЕШНО!!! Cross Nomad или Cross T-rex

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 30, 2012 8:51 pm

Принципно погледнато, и двата не са добър избор, ама никак.
Ако все пак държиш на съвет, вземи по- евтиното. По- късно като почне да скърца, като се усуче рамката при главната става, няма да те гризе, че си дал сума пари за боклук.
Ако вземеш по- скъпото, после няма гаранция, че ще го продадеш на изгодна за теб цена, пък за евтиното едва ли ще ти пука за колко точно ще го продадеш, 'щото просто ще си решил да се отървеш от мъките за каквато и да е цена.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот c1DraG » Пет Май 04, 2012 11:05 am

Имам едно фр което си взе Т-рекс и скача като луд, ходи тука по хижите с него да се пуска и го държи.. Затова аз ти казвам с риск да ме оплюят - http://www.sportdelivery.com/bg//produc ... DURO/12-na с дискови на Шимано :smash: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО . Със Шимано спирачките е 609, с Промакс - 560 . НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ТОЯ СКАПАН ПРОМАКС ! . Казвам ти го от личен опит, и вземай еднурото, по-добро е. Като го вземеш, извади едната пружина от вилката става 160мм. пак от личен опит :D :D Добро е колелото в общи линии и издържа на тръшкане :beer:
c1DraG

Рейтинг: 1180

Мнениеот mukter » Чет Авг 02, 2012 3:28 pm

c1DraG написа:Имам едно фр което си взе Т-рекс и скача като луд, ходи тука по хижите с него да се пуска и го държи.. Затова аз ти казвам с риск да ме оплюят - http://www.sportdelivery.com/bg//produc ... DURO/12-na с дискови на Шимано :smash: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО . Със Шимано спирачките е 609, с Промакс - 560 . НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ТОЯ СКАПАН ПРОМАКС ! . Казвам ти го от личен опит, и вземай еднурото, по-добро е. Като го вземеш, извади едната пружина от вилката става 160мм. пак от личен опит :D :D Добро е колелото в общи линии и издържа на тръшкане :beer:

Моля ти се, не пълни главата на момчето с глупости и надежди за това колело.. Като започнем с "меката" рамка с неработещият "шок" (ако въобще може да се нарече шок), неработещата вилка, която тежи към 5 кила, крехките тежки шини и вероятно главини ( които дори не смеят да представят) и монтаж Турней и стигнем до спирачките (Промакс са пълни боклуци, а за Шиманото не знам..) и ТЕГЛОТО , това колело НЕ СТРУВА. То е направено за хора които не разбират, и които като видят дискови спирачки, повече скорости, заден амортисиор и двукоронна вилка за "толкова малко пари", веднага купуват. Аз ти препоръчват да седиш далеч от тези колела (този Крос и другите евтини "мекици"). На твое място аз бих си взел твърдак - Драг Ц1, Рам хт1,2,3, Някой ХУБАВ ТВЪРД Крос(примерно Грип) или Спринт Аполон даже.. Дори и да ти излезе по-скъпо първоначално, помисли, че ако вземеш такова колело като Ендурото, ще трябва да смениш всичко по него и всъщност, то би ти излязло по-скъпо! ;) ;) ;)
:eyebrow:
Аватар
mukter

Рейтинг: 1139

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти