проблемна рамка Драг Ф4

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

проблемна рамка Драг Ф4

Мнениеот shotlandetsa » Съб Сеп 03, 2005 9:54 pm

Преди 13 дни имах интересно премеждие. Докато една сутрин се подрусвах леко по една павирана улица към женския пазар, задницата на колелото почна леко да вибрира и да дава лек откат, при което трудно се караше. Огледах внимателно всичко и понеже не открих проблема забутах колелото към Нина, т.к. тя ми бе най-наблизо. Там коментирахме случая и точно когато стигнахме "до консенсус", че автомата е дал фира, случайно видях че подвижната задница (черната част от рамката), просто е скършена изцяло. При обстоен преглед разбрах че се е пукнала на заварката. Добре бе че сега му е дошъл момента и нямаше никакви поражения. (не ми се мисли ако се бе случило това на 40-50 км по лалето примерно, едно че щях да се разплъокам, второ че и на колелото щеше да се наложи да се сменя цялата задница).

до колкото рабрах такива спукани рамки по този начин за това лято имало 3-4. Интересно ми е да споделят другите собственици на такива модели какви премеждия са имали от това или подобно естество.

снимки на инцидента тук - http://www.all4smartphone.com/personal/ ... ike_crash/

от мафията коректно смениха рамката с нова, за което съм благодарен, но все пак това колело е на три месеца и за карането ми, не снямтам че аз съм бил причината да се спука точно на заварката, още повече по този начин.
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Рейтинг: 1720

Мнениеот TOYAGA » Съб Сеп 03, 2005 10:08 pm

Класически abuse - [i]40-50 км по лалето примерно[/i]! Аз на мястото на Веломания не бих сменил нищо. Най-малкото щото лепенките са свалени... :dunno:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот shotlandetsa » Съб Сеп 03, 2005 10:22 pm

[quote="TOYAGA"]

Класически abuse - [i]40-50 км по лалето примерно[/i]! Аз на мястото на Веломания не бих сменил нищо. Най-малкото щото лепенките са свалени... :dunno:
[/quote]

казах примерно все пак - идеята ми бе, че се спускам все пак с това колело. 40-50 съм карал по равни пътеки най-многото няколко пъти и то без някакви подскоци диви и т.н.

дори да има хора, които карат с 50 по лалето , не мисля че това трябва да е причина да не се вземе колело за сервиз. По тази логика винаги може да се откаже гаранция, което си е чиста проба измиване на ръцете. А така не се прави бизнес.
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Мнениеот TOYAGA » Съб Сеп 03, 2005 10:36 pm

Ми аз ПРИМЕРНО само като мерна смехотворната комбинация от DH-седалка и ХС-возило ДИРЕКТНО ще те пратя при арменския поп... Най-малкото щото лепенките са свалени... :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 03, 2005 11:10 pm

[quote="shotlandetsa"]
...40-50 км по лалето...
[/quote]

малиии... :bigeyes:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот hlebarka » Нед Сеп 04, 2005 3:27 am

:sick:"случва се и в най-добрите английски семейства":sick:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот mih » Нед Сеп 04, 2005 9:55 am

:headach:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот mih » Нед Сеп 04, 2005 10:04 am

[quote="TOYAGA"]

Класически abuse - [i]40-50 км по лалето примерно[/i]! Аз на мястото на Веломания не бих сменил нищо. :dunno:
[/quote]

според самите Веломaнци колелото се води за freeride
:D

@Шотландец, ще сменят ли задницата, за колко време, от новите фрезовани задници ли слагат?

едит: пазете си задниците, ей
;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот shotlandetsa » Нед Сеп 04, 2005 10:06 pm

[quote="TOYAGA"]

... комбинация от DH-седалка и ХС-возило
...[/quote]

тояга, тази седалка съм си я взел, заради големия ми задник, по-удобно ми е да се возя, не е заради DH съображения :8D: :rofl:

пък и добре че не си от веломания, че тогава нито една гаранция няма да бъде призната :angel2:
там хората знаят как да правят бизнес и да помагат с каквото могат на редовни клиенти като мен, оставили над 1600 лв за разни аксесоари и части и т.н.
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Мнениеот TOYAGA » Нед Сеп 04, 2005 10:16 pm

@ shotlandetsa

Да дава Господ всекиму редовни клиенти като теб - платежоспособни и с големи и удобни задници, жадни за разни части и аксесоари!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот shotlandetsa » Нед Сеп 04, 2005 10:21 pm

[quote="mih"]

[quote="TOYAGA"]

Класически abuse - [i]40-50 км по лалето примерно[/i]! Аз на мястото на Веломания не бих сменил нищо. :dunno:
[/quote]

@Шотландец, ще сменят ли задницата, за колко време, от новите фрезовани задници ли слагат?[/quote]

ех mih ние само по форума ще си пишем с теб, не искаш да се видим някъде на по бира извън сбирките ви :crap:- та по темата - вече си взех колелото и да ти кажа не мога да разпозная новата задница дали е фрезована, просто си е като старата на външен вид а за другото просто не съм питал във веломания, онзи ден като си взех колелцето така му се зарадвах, че забравих да питам каквото и да е.

Днес докато карахме горе, се разговорих с Любо, който спомена че проблема е вероятно да идва от ъгъла под който е поставена задницата спрямо рамката и това че има известно напрежение във заварката при сгъването от педалирането и стягането от веригата на задницата своевременно. Не мога да пресъздам точните му думи, така че моля не ги коментирайте, защото човека си разбира добре от нещата и е вероятно аз да не обеснявам съвсем точно разговора.

Това което каза и което според мен е най-съществено за този модел колело e че ако се сложи подсилваща пластина при заварката на задницата ще се получи много по здрава задница.

Интересно ми е това дали е смислено да се направи като допълнителна екстра, в смисъл, да се закара някъде при разбирачи колелото и да се подсили въпросното място с пластини. Мих, ти какво мислиш по този въпрос, много държа да чуя мнението ти.

И накрая да кажа, че не мисля че аз съм проблема колелото да се счупи при заварката. вярно спускам се по витоша, но в никакъв случай екстремно, в никакъв случай така, че да помеля задницата, най - малкото защото вилката не ми позволява това и защото имам да пазя в себе си 100 шева в повече от останалите байкъри. така че тояга спести си мелодрамите моля те :beer::peace:, горният пример с лалето е за да покажа какви поражения би могло да има ако се спука рамката при спускане, а не докато кротко буташ байка по паветата в града. :thumb:
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Мнениеот MAN6 » Нед Сеп 04, 2005 10:27 pm

мани го чичко тояжко. презобил е със NaCl и korn-flakes ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Нед Сеп 04, 2005 10:31 pm

[quote="MAN6"]

мани го чичко тояжко. презобил е със NaCl и korn-flakes ;)
[/quote]

Мхм, требе си за кротко бутане по паветата...:rofl:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот MAN6 » Нед Сеп 04, 2005 10:37 pm

[size=67][i]"добър вечер, искам да поздравя грозния от 9-ти ж на нпмг. поздравът е от една селянка"[/i][/size]
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Нед Сеп 04, 2005 10:46 pm

Zwack!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот mih » Нед Сеп 04, 2005 10:52 pm

ньета ньещу съ ибава...

препис:
@shotlandetsa,
точно затова попитах за фрезованите задници.
погледни за РМ след малко

@всички,

поздрав с [b]Jimi Tenor - Mr French[/b]

и наздраве :star:
[с-чашка-Zwack-Unicum]
:smokin:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот Ozzie » Пон Сеп 05, 2005 7:52 am

[quote][i][b]shotlandetsa[/b][/i]

...до колкото рабрах такива спукани рамки по този начин за това лято имало 3-4...[/quote]

Ето как се разждат слуховете! :8D:
[quote][i][b]TOYAGA[/b][/i]

... и ХС-возило...[/quote]

3100 и нагоре грамчета брой ли се рамка за ХС...:dunno:
:popcorn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот TOYAGA » Пон Сеп 05, 2005 8:40 am

[quote="Ozzie"]

[/quote]

Интересно колко пъти трябва да се повтори, че определящи за вида/приложението на една рамка са геометрията и хода, а не теглото, цената, цвета или миризмата... :dunno:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот shotlandetsa » Пет Сеп 09, 2005 10:03 pm

[quote="Ozzie"]

...до колкото рабрах такива спукани рамки по този начин за това лято имало 3-4...[/quote]

Ето как се разждат слуховете! :8D:[/quote]

информацията ми е от човек от мафията! освен това вече има още един човек със спукана ф4, точно както при мен! Той ще прецени дали да пише за това обаче ;)
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Мнениеот axelmax » Съб Сеп 10, 2005 9:12 pm

[quote="Ozzie"]

Ето как се разждат слуховете! :8D:

[/quote]

eto oste edin sluh shiver-a gnie:peace:[size=134][/size]
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Назад към Архив