Кръводаряване - спешно!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Кръводаряване - спешно!

Мнениеот Runaway » Сря Май 02, 2012 4:14 pm

Здравейте,
Обръщам се към вас с молба за кръводаряване.
Знам, че тук има хора, които биха откликнали и са го правили и друг път.

Преди два дни при пожар обгаря приятел на големия ми син. При инцидента са били четирима души, сред тях и сина ми, като за мое щастие той е невредим...Приятелят му обаче не е.
В момента е в реанимацията в Пирогов с между 30% и 50% обгаряния до 3-та степен, до днес беше в изкуствена кома, за да не усеща болка...

Няма да описвам повече тежестта на целия случай и всички последствия...
Сега трябва да спешно да се помогне на момчето, на което ежедневно се прелива кръв.

Моля ви, който има възможност да кръводари, да го направи и то до утре - знам, че е кратко времето, но по празниците центърът не е работел, а днес нямах достъп до компютър (сега се връщам от Кръводарителския център). 15 човека дарихме, но трябват още толкова.. поне за сега.

Адресът на Националния кръводарителски център е:
София, ул. Бр. Миладинови №112
(това е зад хотел Принцес, до 48-мо училище)

При попълване на формуляра трябва да отбележите, че дарявате за:
Антоний Велянов Велянов, 19г., Пирогов, Реанимация, 6 ет.

Благодаря предварително на всички, които биха могли да помогнат.
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Re: Кръводаряване - спешно!

Мнениеот Magicman » Чет Май 03, 2012 12:21 pm

Бихте ли написали само кръвната група?
Runaway написа:Здравейте,
Обръщам се към вас с молба за кръводаряване.
Знам, че тук има хора, които биха откликнали и са го правили и друг път.

Преди два дни при пожар обгаря приятел на големия ми син. При инцидента са били четирима души, сред тях и сина ми, като за мое щастие той е невредим...Приятелят му обаче не е.
В момента е в реанимацията в Пирогов с между 30% и 50% обгаряния до 3-та степен, до днес беше в изкуствена кома, за да не усеща болка...

Няма да описвам повече тежестта на целия случай и всички последствия...
Сега трябва да спешно да се помогне на момчето, на което ежедневно се прелива кръв.

Моля ви, който има възможност да кръводари, да го направи и то до утре - знам, че е кратко времето, но по празниците центърът не е работел, а днес нямах достъп до компютър (сега се връщам от Кръводарителския център). 15 човека дарихме, но трябват още толкова.. поне за сега.

Адресът на Националния кръводарителски център е:
София, ул. Бр. Миладинови №112
(това е зад хотел Принцес, до 48-мо училище)

При попълване на формуляра трябва да отбележите, че дарявате за:
Антоний Велянов Велянов, 19г., Пирогов, Реанимация, 6 ет.

Благодаря предварително на всички, които биха могли да помогнат.
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот petbul » Чет Май 03, 2012 1:09 pm

Здравейте! За съжаление няма да мога да се включа в кръводаряването по медицински причини.Дано момчето се възстанови бързо!!!
Бих искал да помоля за информация относно пожара... Работя в другата пострадала сграда и ме интересува какво е станало... Като гледам пораженията,наистина е било ад...
Аватар
petbul

Рейтинг: 1221

Мнениеот Runaway » Чет Май 03, 2012 3:15 pm

БЛАГОДАРЯ на всички, които се отзоваха и на тези, които по различни причини сега не могат, но се обадиха, че имат готовност, ако продължи да има нужда от кръвопреливания..

Искам да споделя, че първата операция е минала успешно и животът на момчето е вече вън от опасност.
Върнат е в съзнание и сега се молим, пораженията да са възможно най-малко.

Иначе кръвната група няма значение. В кръводарителския център събират всяка група, а после на пациента се прелива от неговата.
Получих въпроси за това, как да се предадат бележките за кръводаряването - бях уверена че това не е необходимо, тъй като на формуляра описвате за кого е дарената кръв. Тази информация по служебен път пристига, където трябва.

Все още не знам, колко човека са кръводарили, но тези, които се свързаха с мен, за да потвърдят, че ще го направят бяха 9.
Допускам, че е имало и такива, които просто са дали кръв на името на Антоний, без да се свързват с мен и се надявам, че сме успели да съберем колкото трябва.
Огромно благодаря още веднъж!
Има хора.
Аватар
Runaway

Мнениеот Runaway » Пет Май 04, 2012 10:56 am

Здравейте.
Вече е събрано нужното количество кръв.
Общо над 40 човека дарихме - последните бяха днес сутринта.

Благодаря на всички от името на семейтвото на Тони!

Темата може да бъде заключена, ако администраторите преценят.
Аватар
Runaway

Назад към Други