@Sp0nG,да те уверя-не коментирам стилове който не съм слушал достатъчно продължително.

А РапЪт е нещото което го въртят и сучат по телевизий,по купони и тн.-абе искам не искам слушал съм достатъчно,че да си изградя мнение,а то е,че раперчетата не пеят(нямат грам гласови данни за да се подвизават за певци...това само едното,но и най-важното).В този апсект,чалга пЙевците са даже едни "гърди" напред:D
Това за предпочитанията-ами извинявам се,но няма да се съглася.
Музиката е едно от нещата към който трябва прогресивно да се "свиква" и да се качват "нива":DТова са мойте лични наблюдения.
Пример-гледам какво съм слушал преди...6-7 години и какво слушам сега.Разликата я има.Слушам стилове за който преди не бях чувал,а други не съм вярвал,че ще слушам.Просто тогава още не съм ги "разбирал"/възприемал иначе казано.
Хората който твърдят,че рап,поп(не културата,а стила:D),чалга са най-яките стилове или нещо от този род,то това значи,че те и не са се опитвали да слушат друго.Просто са спряли музикалното си възприятие до тук и несмятат да го покачват,да експериментират.Точно тези хора са като коне с капаци.Защото под метъл те си представят примерно един тип дето са го гледали веднъж по ММ,някъв Диму Боргир(или някоя хардкор група[въпреки,че този стил произлиза от пънка,а не от метал,непросветлените го слагат под "тяхното" значение на метъла]) и се дерял(само дето неговото е бляк метъл.А само метъл или олд скуул хеви метълите няма да чуеш нечленоразделни крясъци,а само силни и мелодични гласове.)
Принципно като някой при споменаването на думата метъл,първата дума която излиза от устата му е "крясъци/писъци и тн.",само им се усмихвам и повече с тях за музика гледам да не говоря.Но в случая не се сдържах.Пък и аз не слушам САМО метъл и всичките му подстилове,но хората който реагират по горе описания начин каквото и повече да има кажа,за тях съм САМО метъл и си клатя главата,напивам се до откат и съм супер зле,че мразя всички и всичко,няма значение,че това не е вярно и те го виждат,това си мислят от този момент нататък.
Това за конете с капаци.