От толкова четене вече се (п)обърках. Искам да си купя "твърдак" с висока, хубава вилка, средното да е касета, сменяемо ухо (поне нещо съм разбрал май), 21 инча с по скъсена седалкова тръба (визията много ме кефи) за около 700 лв. Да ама НЕ, НЯМА ТАКЪВ ВЕЛОСИПЕД.

Не ме интересуват хидравлики, курбели, педали, марка скорости и т.нт. Карам предимно в града (около 8-10км на ден), но видя ли по-високо място за скачане и съм първи.
Гледах VIVELO, SHOCKBLAZE, SPRINT, FERRINI е няма това което искам. За да си взема велосипед с хубава вилка трябва да изръся още 400 лв. за хидравлики, незнам си какви скорости,лапа, кормило, "златни" педали и прочие компоненти, които не са ми нужни. А и тия SR SUNTOUR да вземат да добавят още малко символи към обозначението на вилките....голяма каша е.

Някой ако има решение на проблема ми, моля да помогне. Един път се набутах да взема "планинси бегач", втори път няма да има...... за CROSS не искам и да чувам!!!
Благодаря предварително на този, който си направи труда да прочете цялата главоблъсканица.