HELLLLLP.......НЯМА ОПРАВИЯ!!!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

HELLLLLP.......НЯМА ОПРАВИЯ!!!

Мнениеот qwe3ty » Чет Май 03, 2012 3:11 pm

Здравейте на всички. От около месец се интересувам от велосипеди. Карам колело от 15г., но след като влязох във форума......... явно само така съм си мислел :nono:
От толкова четене вече се (п)обърках. Искам да си купя "твърдак" с висока, хубава вилка, средното да е касета, сменяемо ухо (поне нещо съм разбрал май), 21 инча с по скъсена седалкова тръба (визията много ме кефи) за около 700 лв. Да ама НЕ, НЯМА ТАКЪВ ВЕЛОСИПЕД. :banghead: :banghead: :banghead:
Не ме интересуват хидравлики, курбели, педали, марка скорости и т.нт. Карам предимно в града (около 8-10км на ден), но видя ли по-високо място за скачане и съм първи.
Гледах VIVELO, SHOCKBLAZE, SPRINT, FERRINI е няма това което искам. За да си взема велосипед с хубава вилка трябва да изръся още 400 лв. за хидравлики, незнам си какви скорости,лапа, кормило, "златни" педали и прочие компоненти, които не са ми нужни. А и тия SR SUNTOUR да вземат да добавят още малко символи към обозначението на вилките....голяма каша е. :confused:
Някой ако има решение на проблема ми, моля да помогне. Един път се набутах да взема "планинси бегач", втори път няма да има...... за CROSS не искам и да чувам!!!
Благодаря предварително на този, който си направи труда да прочете цялата главоблъсканица.
qwe3ty

Рейтинг: 1200

Re: HELLLLLP.......НЯМА ОПРАВИЯ!!!

Мнениеот krach » Чет Май 03, 2012 4:09 pm

Аз съм горд собственик на GRX8 от около месец и съм много доволен. Оригинално върви с хидравлики, които аз смених с механика (кои каквото иска да си говори). Като смених спирачките от 780 мина на 670 като ми ги изкупиха и смениха с други в самия магазин.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Dolph » Чет Май 03, 2012 4:18 pm

Звъниш например на Спринт и им задаваш следния въпрос:може ли да си закупя от вас Спринт Аполон,но да сменим вилката с по висок клас?
Ако ти кажат може ще бъде чудесно,защото ще ти приспаднат цената на чисто новата Сънтур която е 100-120лв.
Това е колелото:
http://bikesport.bg/bg/products/178-spr ... -26_quot_-планински-велосипеди_
Заменяш вилката с такава:
http://bikesport.bg/bg/products/1447-вилка-sr-suntour-raidon-lod-air-вилки_

смятам, че така ще имаш нещо което ще ти хареса.Ако можеш да отделиш повече пари може да вземеш по-хубава вилка,но не се заблуждавай,хубавата вилка си струва пари.Начален клас хубави въздушни вилки са по 400-500лв.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот VOLATGE » Чет Май 03, 2012 6:32 pm

Или един Scott Voltage или пък Drag C1. Скотт-овете ги има и в големи размери, ц1-цата е 14 и 16.5 инча.
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html - Drag C1
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 15/lang.2/ - Scott Voltage
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот qwe3ty » Чет Май 03, 2012 6:59 pm

Благодаря за отговорите.
Сега се връщам от магазина. Там продавача ме уверяваше как ако имал пари вобще нямало да се замисля, щял да си вземе новия RAM HT1 2012г. модел с RockShox XC28 TK Lockout 100mm: http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=318 - цена 759лв.
Това било най-здравия велосипед, който си струвал парите.
Заслужава ли си?......само заради вилката.
qwe3ty

Мнениеот qwe3ty » Чет Май 03, 2012 7:07 pm

Забравих да спомена, че съм 180см 76кг, ако има някакво значение за вилката, и че мога да си поръчам какъвто цвят аз искам (комбинация от 2 цвята).
Спецификация от сайта на ram bikes:
http://www.ram-bikes.com/bg/view_bikes.php?bikes_id=7
qwe3ty

Мнениеот VOLATGE » Чет Май 03, 2012 7:58 pm

Нито рамката е здрава, нито вилката е от най-добрите.

Лично мнение.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот krach » Чет Май 03, 2012 9:53 pm

За тези пари можеш да си вземеш и Drag ZX4
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот qwe3ty » Пет Май 04, 2012 8:02 am

Кое е по-доброто на Драг-а? Като гледам на HT.1 всичките компоненти са един клас по-високи. А и тия дискови спирачки при zx4 не ме блазнят изобщо. Ако не е хидравлика няма смисъл. Карах с механични, ми то ми идваше да спра и да ги потроша на място.
Във форума има много теми за сравнение м/у DRAG ZX4 и RAM HT.1. Везните клонят към RAM, точно заради следващия клас компоненти.
Много ще съм благодарен ако някой ми обясни разликата м/у двете вилки: RockShox XC28 TK Lockout 100mm(на РАМ) и SR XCM-MLO (на Драг).
qwe3ty

Мнениеот PtD » Пет Май 04, 2012 8:35 am

qwe3ty написа:Ако не е хидравлика няма смисъл. Карах с механични, ми то ми идваше да спра и да ги потроша на място.

:lolup: :lolup: :lolup:

И аз веднъж карах полско фиатче, и реших: няма да си купувам кола, ако не е автобус.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Insight » Пет Май 04, 2012 9:02 am

qwe3ty написа:Здравейте на всички. От около месец се интересувам от велосипеди. Карам колело от 15г., но след като влязох във форума......... явно само така съм си мислел :nono:
От толкова четене вече се (п)обърках. Искам да си купя "твърдак" с висока, хубава вилка, средното да е касета, сменяемо ухо (поне нещо съм разбрал май), 21 инча с по скъсена седалкова тръба (визията много ме кефи) за около 700 лв. Да ама НЕ, НЯМА ТАКЪВ ВЕЛОСИПЕД. :banghead: :banghead: :banghead:
Не ме интересуват хидравлики, курбели, педали, марка скорости и т.нт. Карам предимно в града (около 8-10км на ден), но видя ли по-високо място за скачане и съм първи.
Гледах VIVELO, SHOCKBLAZE, SPRINT, FERRINI е няма това което искам. За да си взема велосипед с хубава вилка трябва да изръся още 400 лв. за хидравлики, незнам си какви скорости,лапа, кормило, "златни" педали и прочие компоненти, които не са ми нужни. А и тия SR SUNTOUR да вземат да добавят още малко символи към обозначението на вилките....голяма каша е. :confused:
Някой ако има решение на проблема ми, моля да помогне. Един път се набутах да взема "планинси бегач", втори път няма да има...... за CROSS не искам и да чувам!!!
Благодаря предварително на този, който си направи труда да прочете цялата главоблъсканица.

Ако правилно съм разбрал, гледал си някакви велосипеди, които не са ти харесали (с какво не става ясно), а някой трябва да разбера какъв е проблема и да ти предложа решение?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот qwe3ty » Пет Май 04, 2012 9:05 am

Последно съм се спрял на двата модела Drag ZX 4 и RAM HT.1
Интересуваме само каква е разликата във вилките.
qwe3ty

Мнениеот FaKe » Пон Май 07, 2012 8:05 pm

Според мен HT1 е по-удачния избор. Аз съм с HT1 влката е много яка според мен :dontknow:
Всичко е в тоя дето върти
Аватар
FaKe

Рейтинг: 1155

Мнениеот qwe3ty » Сря Май 09, 2012 8:00 am

Най-накрая мнение по въпроса.
Благодаря ти "FaKe". :bowdown:
Аз си поръчах рам-а отдавна, днес или утре чакам да го доставят.
Ако дадеш малко повечко инфо за байка няма да е лошо........скоростите как се сменят, прескачат ли, седалката удобна ли е и др. подобни.
Нямам търпение за това питам. :D
qwe3ty

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти