от mutant » Чет Мар 22, 2012 1:11 am
Здравейте,
Гледам занемарили сте тази толкова "приятна" тема, а не бива така, защото не вярвам да са свършили проблемите, породени от травми и въпросите, свързани с възстановяването им. Пък и ние контузените, или поне част от нас се предполага, че имаме повечко време благодарение на травмите си и последвалата невъзможност да упражняваме трудова дейност или любимия спорт. Ето аз например, който почти не пиша във форума, а доскоро даже нямах и регистрация почнах да се заседявам с часове, допълвайки теоретичните си познания, за което признавам си до сега отделях пренебрежително малко време.
Причината:
На 1 Февруари пострадах при нелеп инцидент - нямаше връзка с колоезденето - и си счупих десния глезан. Специално за котка12 ще посоча точната диагноза - Fractura luxacio bimaleolaris cruris dextra, което си го превеждам като счупване и изкълчване на двата малеола на десния крак. Това Cruris не ми стана ясно какво ще да е? Последва операция - репозиция и таксация с плака със 7 болта(между другото слагат се имбуси подобно при колелетата) на латералния малеол и репозиция и синтеза с един винт на медиалния малеол. Последва 40 дневен престой на глезена в гипс. Тук подробностите по лечението ги спестявам. Сега съм в процес на рехабилитация, която в края включва и няколко минути въртене на стационарно колело. Това до някъде ме обнадеждава, защото все пак се поощрява възстановяването чрез въртене. Все пак обаче, понеже ми остава доста свободно време за четене научих, че травма от подобен характер е доста сериозна, възстановителния период е сравнително дълъг, а и шанса за 100% възвращаемост на движенията е съмнителен ми се ще да разбера има ли сред вас такива, които вече са минали по този път, как са преодолели проблема с времето, какво им е струвало, какво е било от полза и разбира се от какво са се пазили, докато си стъпят отново на краката и най-вече да почнат да карат пълноценно отново. Тук очаквам да се включи колегата Reactor, за който разбрах, че в миналото е чупил глезен има проблеми с промените във времето. Разбира се всеки, който има какво да сподели или да посъветва е добре дошъл, пък ако ще и колкото да ми запълни времето - няма да се сърдя!