Възстановяване от травми

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот PtD » Пет Яну 30, 2009 11:55 am

А, мисля, че на ключица може и по-грубо да го раздава. Туй да не е китка :D Все пак, нека да се оставят 3 месеца за зарастването.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот jd » Пет Яну 30, 2009 4:13 pm

PtD написа:Туй да не е китка :D Все пак, нека да се оставят 3 месеца за зарастването.

Е стига де :P
Казах да го дава по-леко, защото на мен при втория случай на счупена ключица ми трябваха около 6 месеца преди да мога да карам пак. Иначе си прав за 3те месеца, напълно! ;) :beer:
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот An1MaL » Пет Яну 30, 2009 6:20 pm

Благодаря ви много и на двамата, :beer:

P.S
Това е чевек да няма късмет, да не може да се нарадва на новото си колело...
:bawling:

@did
Определено ще послушам съветите ви, отново благодаря!
:beer:
Последна промяна An1MaL на Пет Яну 30, 2009 6:28 pm, променена общо 1 път
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот did » Пет Яну 30, 2009 6:25 pm

An1MaL написа:Това е чевек да няма късмет, да не може да се нарадва на новото си колело...

Не бързай! Колелото е просто едно желязо. И да си здрав, скоро ще го смениш, понеже ще ти омръзне

Кокалите ти са много по-важни, а и чакането понякога е по-надъхващо от самото каране. Важното е да имаш дългосрочни, истински, големи цели.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот dibo92 » Пет Яну 30, 2009 8:17 pm

@An1MaL
И ти ли се счупи бе racer!?Луд си.
Бързо оздравяване и скоро отново да караш 3 кила. :D
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот botroid » Съб Яну 31, 2009 4:21 pm

От презорване във фитнеса с тежести сега имам скъсани мускулни влакна на прасеца! :crap: Почти не мога да се движа и едва ли ще мога в близките месеци да карам. Ако някой е имал мускулни скъсвания, моля да каже за колко време горе-долу минава и дали след това е възможно пълноценно каране и натоварване.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот kotka12 » Пон Фев 02, 2009 10:54 am

а на колко години си?
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Re: Възстановяване от травми

Мнениеот mutant » Чет Мар 22, 2012 1:11 am

Здравейте,

Гледам занемарили сте тази толкова "приятна" тема, а не бива така, защото не вярвам да са свършили проблемите, породени от травми и въпросите, свързани с възстановяването им. Пък и ние контузените, или поне част от нас се предполага, че имаме повечко време благодарение на травмите си и последвалата невъзможност да упражняваме трудова дейност или любимия спорт. Ето аз например, който почти не пиша във форума, а доскоро даже нямах и регистрация почнах да се заседявам с часове, допълвайки теоретичните си познания, за което признавам си до сега отделях пренебрежително малко време.

Причината:

На 1 Февруари пострадах при нелеп инцидент - нямаше връзка с колоезденето - и си счупих десния глезан. Специално за котка12 ще посоча точната диагноза - Fractura luxacio bimaleolaris cruris dextra, което си го превеждам като счупване и изкълчване на двата малеола на десния крак. Това Cruris не ми стана ясно какво ще да е? Последва операция - репозиция и таксация с плака със 7 болта(между другото слагат се имбуси подобно при колелетата) на латералния малеол и репозиция и синтеза с един винт на медиалния малеол. Последва 40 дневен престой на глезена в гипс. Тук подробностите по лечението ги спестявам. Сега съм в процес на рехабилитация, която в края включва и няколко минути въртене на стационарно колело. Това до някъде ме обнадеждава, защото все пак се поощрява възстановяването чрез въртене. Все пак обаче, понеже ми остава доста свободно време за четене научих, че травма от подобен характер е доста сериозна, възстановителния период е сравнително дълъг, а и шанса за 100% възвращаемост на движенията е съмнителен ми се ще да разбера има ли сред вас такива, които вече са минали по този път, как са преодолели проблема с времето, какво им е струвало, какво е било от полза и разбира се от какво са се пазили, докато си стъпят отново на краката и най-вече да почнат да карат пълноценно отново. Тук очаквам да се включи колегата Reactor, за който разбрах, че в миналото е чупил глезен има проблеми с промените във времето. Разбира се всеки, който има какво да сподели или да посъветва е добре дошъл, пък ако ще и колкото да ми запълни времето - няма да се сърдя!
Аватар
mutant

Рейтинг: 1223

Мнениеот styanski » Чет Мар 22, 2012 2:36 pm

Преди 2 години си бях спукал ръката докато се състезавах с братовчед ми. Ударих я много силно в ръба на бордюра, и си направих мустаци от кал :bawling: , след това нашите като разбраха какво ми се е случило ми се караха по пътя до болницата, наместиха ми я, гипсираха я и след 28 дена махнаха гипса. Отначало ръката ми започна да се издига сама, все едно аз не я контролирам, беше отпусната и ми се струваше лекичка отначало, почнах леки движения и след 4-5 дена бях пак на колело.
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот kikon » Сря Май 09, 2012 7:07 pm

Като сме на темата: http://www.bikejames.com/strength/injur ... trategies/

Ако искаме да не се контузим повторно след падане и да възвърнем предишната си форма, трябва да:
- тренираме всеки крайник по отделно, защото иначе силната страна ще компенсира слабата и това ще доведе до нова контузия;
- започваме сериите винаги първо със слабата страна, така тя ще диктува темпото и натоварването;
- наблягаме на бавното (3-5сек) спускане при упражненията, използвайки две ръце/крака за дърпане и една ръка/крак за спускане; това ще помогне на ставите и сухожилията да заякнат;
- тренираме тялото като едно цяло, използвайки свободни тежести и собствено тегло, без да изолираме дадени мускулни групи на машини; тялото ни трябва да възвърне координацията си;
- мислим позитивно, тренираме с усмивка на уста и знаем, че правим всичко възможно, за да се възстановим качествено.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Chroni » Сря Май 09, 2012 9:42 pm

Незнаам но преди 2 дена паднах за 1ви път сериозно. Целия сам в рани ии ръката ми е бинтована цялата натрапена или спукана незнам точно. Болката е ужасна и ми е чудно като се оправи дали ще имам някакви болки или ще сам като нов ( на снимката на ръката ми няма никакви следи за счупване)
Карам Клаймбър - skype: johnni_walkers
Аватар
Chroni

Рейтинг: 1134

Предишна

Назад към Общ форум