Дискова спирачка - проблем ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дискова спирачка - проблем ?

Мнениеот twise » Пет Май 11, 2012 7:29 pm

Предната ми хидравлична дискова спирачка (задната още не съм я сложил и не знам дали ще е така) нещо ми прави проблем. Проблем ли е - и аз не знам, но ме дразни. Лостчето пада чак до грипа и не може да се натиска. Причината е, че с всяко натискане, това чудо се завърта съвсем мъничко (а то е точно за 'регулирането') и скоро след това вече лостчето съвсем се е приближило до грипа. Вече на няколко пъти с шестограмче го оправям и вдигам лостчето почти максимално, но скоро след това пак си пада. Ако мога, как да реша проблема ?
twise

Рейтинг: 1218

Re: Дискова спирачка - проблем ?

Мнениеот Capoeira » Пет Май 11, 2012 8:26 pm

twise написа:Предната ми хидравлична дискова спирачка (задната още не съм я сложил и не знам дали ще е така) нещо ми прави проблем. Проблем ли е - и аз не знам, но ме дразни. Лостчето пада чак до грипа и не може да се натиска. Причината е, че с всяко натискане, това чудо се завърта съвсем мъничко (а то е точно за 'регулирането') и скоро след това вече лостчето съвсем се е приближило до грипа. Вече на няколко пъти с шестограмче го оправям и вдигам лостчето почти максимално, но скоро след това пак си пада. Ако мога, как да реша проблема ?

Лепило за резби.....
не е точно лепило...
Loctite 248 threadlocker
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот twise » Съб Май 12, 2012 7:36 pm

Е няма ли как да го поправя... нещо не ми се иска да лепя с лепило... та спирачките са чисто нови... (тази на снимката НЕ е моята)
twise

Рейтинг: 1218

Мнениеот bikeboy » Съб Май 12, 2012 8:22 pm

Че това е решението .. това е онова синьото по резбите на болтовете .. Или може би се притесяваш че после няма да можеш да го развиеш ? Това като засъхне не залепва , а остава като гума на разбата .. :beer: :agree:
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's !
Specialized rider !!
Аватар
bikeboy

Рейтинг: 1195

Мнениеот deni032299 » Съб Май 12, 2012 10:30 pm

Един приятел вчера си купи такав и в магазина му доливаха масло защото е било малко. Виж дали не е от това.
Продавам рамка драг ц1!!!!!
Аватар
deni032299

Рейтинг: 1077

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд