Велошествие - за какво служи?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Велошествие - за какво служи?

Мнениеот silvertm » Чет Май 17, 2012 1:28 pm

Нещо много се сгъсти тия дни графикът на велошествията и за първи път се чудя ДАЛИ да отида:

ДНЕС: "Гейове въртят педали в София"

В СЪБОТА: "Tрадиционно майско велошествие по улиците на София"

За второто каузата ми е ясна и близка, затова обикновено ходя. А за първото си мисля, че е резултат от прекалено буквалното тълкуване на термина "педали".
Дилемата обаче се дължи на това, че... хората лесно се объркват, когато две събития са толкова близо във времето. Трябва да си мине някакъв рефрактерен период :)
silvertm

Рейтинг: 1671

Re: Велошествие - за какво служи?

Мнениеот Yavkata » Пет Май 18, 2012 5:27 am

Айде не се притеснявай. Първото шествие, дето "въртят педали", си имат своите основания, както и велосипедистите.
По-скоро би било чудесно ВСЕКИ ДЕН някоя организация да ползва велосипедите като начин за придвижване и изразяване на мнение. Така поне ще посвикнат хората, че съществува такова средство за придвижване.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот silvertm » Съб Май 19, 2012 1:11 am

За съжаление социалната стигматизация не спи. И без това велосипедът в момента се възприема като средството за придвижване на "малоимотните". Сега може да стане и така:
"Да се кача на колело? Като ПЕДЕРАСТИТЕ?! Никога! По-добре да пукна в задръстване."

За илюстрация с една съседна тема, която ми е болна:
Все още се използва ТОВА като контрадовод.
Макар от доста време, и за все повече хора, да е ясно, че ситуацията е всъщност ТАКАВА.

А в събота аз все пак ще отида да покарам колело с другите колоездачи (въпреки риска после да обяснявам, че не съм гей :nono: )
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот APD » Пон Май 21, 2012 8:32 am

Сега ако ти кажа, че си невъртящ педалите гей, как на думи ще докажеш обратното? :popcorn:
APD

Рейтинг: 977

Назад към Бла - Бла