did написа:Кое е трудното?
did написа:Темата си е съвсем на място.
В Германия са ми давали да си карам цял ден един cannondale scalpel където си искам срещу оставена лична карта. Беше ясно, че няма да го купя, просто им бях довел клиент.
Хората в магазина си имат отбор. Велосипедите на отбора стоят в магазина. Същите се предоставят като тестови велосипеди. Кое е трудното?
Да не говорим, че какво реално може да се разбере от "едно кръгче" - аз това не разбирам, но това си е мое виждане към нещата.
xcII написа:.... но не виждам какъв е проблема да оставиш пълната сума и да врътнеш кръгчето за 15-30мин., ....
jd написа:xcII написа:.... но не виждам какъв е проблема да оставиш пълната сума и да врътнеш кръгчето за 15-30мин., ....
Чакай сега - за планинско колоездене ли си говорим (респективно планински велосипеди) или градско возене по велоалеи/асфалт и "дропене" на бордюри?
Най-малкото никога не можеш да измиеш толкова добре едно колело от калта (която в гората я има...)
axelmax написа:Как ще изчисти педалите гумите и полепените боклуци по веригата от хората,които го тестват?
bikerider написа:Точно такива теми ще ги подтикнат да се размърдат.
nike1111 написа:Досега от всички магазини които съм посетил в България да се пробват велосипедите съм видял единствено в Макском Пловдив в завода големия шоорум.Не мисля, че някои от малките магазини може да си позволи да даде за проба велосипед без да е оставена цялата сума като залог. От опита ми в България оставянето на лични документи не става има доста недобросъвестни граждани които сте оставят документи и...Колкото до това и аз като си купувам велосипед искам да е нов да не е пробван от никой дори и за 1 км.
Stancho написа: Оставянето на личен документ само за залог не е никаква гаранция и нищо, защото ако си обявиш картата за изгубена, плащаш 50 лв глоба и това е. А един велосипед, който е откраднат е поне 600-700 лв.И е много удобно така да.
Stancho написа: Отделно вече трудно се провежда съдебно дело и принуждаване на човека да възстанови щетите на продавача.
Stancho написа: .... а и в повечето случаи за виновен се смята самия продавач, че е допуснал такова каране (и си носи последствията за пред шефа си). Съответно при тези случаи аз лично не виждам как ще има тестови велосипеди и т.н.
Stancho написа: , а продаването им след това не че е невъзможно, но определено иска добро намаление, което даже води до загуби, а не печалба.
Stancho написа: И спрямо всичко това продажбите пак се реализират добре с помощта на един добър продавач-консултант и всички тези проблеми, изброени по - горе не съществуват.
bikerider написа:axelmax написа:Как ще изчисти педалите гумите и полепените боклуци по веригата от хората,които го тестват?
Голяяяям проблем, направо сърцето ми се къса от мъка. Водоструйката ще се изхаби от тестове...
И аз не разбирам какъв е проблема с тестовете - подписва се предварителен договор, клиента дава парите накуп, взима касова бележка и отива да тества. Ако се върне и си иска парите - кратък оглед на колелото и връщане на парите според клаузите в предварителния договор. Ако се върне и му харесва - получава си гаранционната карта и готово. Изобщо не са нужни правоохранителни органи и съдебна система (@jd). Нужни са чак ако търговеца не спази предварителния договор. Та... въпрос на желание, организация и малко труд от страна на търговците. Точно такива теми ще ги подтикнат да се размърдат.
fall_out написа:Ама вие продължавате да не правите разлика м/у малък търговец и производител.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 379 госта