Изработване на DJ/Street Байк най-изгодно.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Изработване на DJ/Street Байк най-изгодно.

Мнениеот negative_96 » Нед Апр 15, 2012 9:49 pm

Здравейте, пиша на всички ви с желанието да получа съвети със сглобяването на нов DJ/Street Байк най-изгодно.
Знам, че има почти същите теми по няколко пъти, но аз съм с доста ограничен бюджет и нямам възможност да дам повече от 100 лв., имам рамка Drag Climber 2009 и вилка XCM всичко друго трябва да намера колкото може по евтино. Копувам и 2ра употреба, стига да е добре запазено. Карам от близо 1 година и не ми трябват колко да е хубави части, все пак да се крепи колелото. Също така искам да попитам как е по добре за DJ колело- със скорости или без.
Благодаря предварително! :)
negative_96

Рейтинг: 1200

Re: Изработване на DJ/Street Байк най-изгодно.

Мнениеот idaivan » Нед Апр 15, 2012 9:57 pm

Изображение
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот Magicman » Пет Апр 27, 2012 9:17 pm

Задължително single speed. :agree:
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот dirtnewbie » Пет Апр 27, 2012 11:22 pm

мене не ми стигнаха 1100 лева за цяло колело, ти искаш за 100 лева да направиш.. Не искам да се засегнеш или нещо такова, но по-добре събери пари и си купи нещо втора употреба, цяло.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот Magicman » Съб Апр 28, 2012 2:18 pm

Хайде, бе. Все ще намери от някъде износена верига и гуми безплатно, другото много ясно ще е втора ръка. Кой не давал на приятел в нужда, макар и едностенна капла :D Ако нова лапа зоом е 10 лв. то втора ръка ще е 5. важното е да кара, нищо че ще му се отдаде възможност да центрова капли всеки ден. Нищо че XCM ще го изхвърля яко. Нищо че, нито ще е дърт, нито ще е ърбън велосипед. Нека човека сам да разбере, какво не му харесва, защо съществуват други продукти, насочени към определен стил. И все пак менюъл, барспин, бънихоп са си елементи от стриит. Ако за това му трябва, не виждам пречки да го разубеждаваме малкия колега. А и някои хора сме се учили на кой каквото има. Не, може и да не е правилно. Просто е факт. :agree:
dirtnewbie написа:мене не ми стигнаха 1100 лева за цяло колело, ти искаш за 100 лева да направиш.. Не искам да се засегнеш или нещо такова, но по-добре събери пари и си купи нещо втора употреба, цяло.
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот stani_bikera » Съб Апр 28, 2012 5:07 pm

Най-правилната фраза е: I can`t believe ! .. батко за 100 лева не можеш да си вземеш читава спирачка да не говорим за половин колело.......
Аватар
stani_bikera

Рейтинг: 1130

Мнениеот pafi » Съб Апр 28, 2012 10:10 pm

Здравейте. Аз също съм новобранец и от няколко дена се запалих да си сглобя едно триалче. Момчето не е професионалист за да кара колела по 1000 лева. Нали трябва първо да се научи на нещо за трошене. Това като младежите дето взимат книжки и веднага се качват на коли по 200-300 коня. Нека покара малко бракмата на татко да свикне. Съвет за колело не мога да дам, защото съм много бос още, но ще следя темата, защото и на мен ще ми е от полза. Поздрави.
pafi

Рейтинг: 1192

Мнениеот blkmrkt » Нед Апр 29, 2012 9:43 am

Ще по-лесно и евтино ако си вземе 2-ра ръка колело за street или DJ защото едно, че е по-здраво и няма да се чупи толкова лесно (следователно и пари за части няма да ти трябват) и то е пригодено за такова каране и ще ти е много по-удобно да започнеш да се учиш на него.. по-добре събери повече пари и си вземи нещо по-читаво (Prodigy 3.14 рамката ти е към 250лв. намираш си някое здраво амортисьорче, взимаш хубави шини и главини и така... иначе няма как със Клаимъра да се научиш доста от триковете в стриита и дърт джъмпа :) Тежко е и е неудобно.. assgiver е написал тема кой са слабите места на Клаимъра, ето "На тази рамка съм виждал как се чупи на абсолютно всички места, за които можете да се сетите. Като почнем от откъртено чело, (при откъртването на челото установихме, че стените на горната тръба не са еднакво дебели. Лявата беше доста по тънка от дясната.)овализирано чело, спукано чело, спукана при седалкова тръба, спукана при средното, спукана при тръбата от страната на веригата и от другата страна, спукана на триъгълника на дропаутите и запазената марка на climber-a счупени уши за дискова спирачка. Те винаги се чупеха първи. " :peace: без лоши чувства, но според мен Клаимъра е създаден за да се прекарваш от точка А до точка Б :)
blkmrkt

Рейтинг: 1200

Мнениеот mnml46 » Нед Май 13, 2012 1:11 pm

Събирай още пари ... за 100 лева не виждам как ще го сглобиш . Иначе успех :beer:
mnml46

Рейтинг: 1175

Мнениеот dirtnewbie » Нед Май 13, 2012 5:41 pm

Защо си мислите, че сглобка до 1000 лева е качествена... Истинските колела са над 2 бона. Аз не съм виждал професионалисти да карат колела около 1000. Само двете спирачки и гумите им струват толкова. :dontknow:
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот waffleS » Пон Май 14, 2012 6:57 pm

dirtnewbie написа:Защо си мислите, че сглобка до 1000 лева е качествена... Истинските колела са над 2 бона. Аз не съм виждал професионалисти да карат колела около 1000. Само двете спирачки и гумите им струват толкова. :dontknow:

Абе извинявай,ама ти тъп ли си??!??!
Момчето иска да се научи той не е професионалист кат си земе колело за 2к и го с4упи за няколко падания кво??-Г*С
Може да си направи много хубаво за около 5-600 лв
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Мнениеот BeezyJay » Пон Май 21, 2012 9:17 am

Kъм автора: Щом си решил да караш Street ти трябва голям бюджет, колелото трябва да е лекичко. Давам пример не мога да правя толкова хубав с моето колело Manual, колкото на Cody-то на един приятел... Но не пречи и да се научиш с някое колело, което не ти е жал за него.
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот dancho717 » Сря Май 23, 2012 12:55 pm

Момчето иска да си изработи DJ/Street байк,а не да си сглоби или закупи :) Вярвам,че ще успееш с 50 лева за ток и 50 за мат'рял
Аватар
dancho717

Рейтинг: 1152

Мнениеот slomosht » Сря Май 23, 2012 9:55 pm

BeezyJay написа:Kъм автора: Щом си решил да караш Street ти трябва голям бюджет, колелото трябва да е лекичко. Давам пример не мога да правя толкова хубав с моето колело Manual, колкото на Cody-то на един приятел... Но не пречи и да се научиш с някое колело, което не ти е жал за него.

за бюджета no comment
може би за 400 лв нещо сносно втора ръка но не е сигурно
П.С Cody-то мноооого върви на стриит макар и да имам кунтизия на гърба и макар да не емое :D :D
Карам BMX
slomosht

Рейтинг: 1106

Мнениеот microlab » Съб Май 26, 2012 8:12 pm

BeezyJay написа:Kъм автора: Щом си решил да караш Street ти трябва голям бюджет, колелото трябва да е лекичко. Давам пример не мога да правя толкова хубав с моето колело Manual, колкото на Cody-то на един приятел... Но не пречи и да се научиш с някое колело, което не ти е жал за него.

Здравейте първо, а и по коментарът ти как Street колелото ще има голям бюджет ??? това е най-ниско бюджетния стил в карането!!! аз имам си взех колело от Англия.. на доста добра цена, а то струва като ново 3 пъти повече и не съм давал никакви пари отгоре, освен нормалните консумативи (накладки и грипове) ;), така че събери 600-700 лв и си вземи едно стабилно колелце, но да е цяло задължително, не на части много по-скъпо ще ти излезе.. пък ще е същото.., да може и да падаш пак да не се чупи ;))

Поздрави :):):)
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Мнениеот waffleS » Съб Май 26, 2012 8:40 pm

Тая тема е за триене никой не пише по нея а и не може да му помогнем да направи колело за стриит за 200 лв
+Тои сигурно вече не я и гледа
земи си 1 CLIMBER 2ра ръка и си джиткай насам-натам а кат земеш кинти сменяи му частите 1по1 :smash: :wavey: :smash:
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X