Да не забравяш че е обратна резбата, нагрей законтрящата гайка и преди да изстине пробвай пак.
Иначе ако луфта е голям може да се махне една от шайбите показани на схемата по-горе.
Относно това каква смазка да се ползва в механизмите на главините - литиева грес, производител, вид, цвят и съдържание всеки сам си преценява.
Аз лично ползвам ето тази от около 2 години:
http://mania4x4.snimka.bg/other-sports/ ... 0.35630678, не е от най-ефтините, но досега няма оплакал се клиент, а на моите лични велосипеди за 2/3 пъти годишно профилактика на главините не съм забелязъл никакви проблеми. Прехваленият Weldtite, по-бързо променя качествата си и не гони водата както от мен ползваната грес.
Относно това от къде да се намерят лагери, досега за всякакъв вид и размери съм намирал всичко в магазинът който се намира:
Слиза се от Цариграско на колелото на 4-ти километър, след това се тръгва посока метростанция Г.М Димитров, веднага като се излезе от кръговото се свива в първата уличка надясно магазина се намира на 1-вият етаж на ниското блокче. Не съм пазарувал там от година, но се надявам все още да се намира там.
Поздрави, Цанко !!!!!