Спират ли Avid Juicy 3.5

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Спират ли Avid Juicy 3.5

Мнениеот downhiler » Съб Май 26, 2012 11:07 am

Здравейте колеги.Мисля да си купя спирачки Avid Juicy 3.5.
Исках да питам тези спирачки добри ли са дали спират и общо взето кой какво знае за тях.
Благодаря за всякаква информация!!! :beer: :beer: :beer:
Sopot DH Team
downhiler

Рейтинг: 1192

Re: Спират ли Avid Juicy 3.5

Мнениеот DH_Rade » Съб Май 26, 2012 12:09 pm

Джусито попринцип е за хц,но много хора го използват и в по екстремните стилове,аз също съм притежател на джусита, но са 5ца аз съм 70кг и ме вдига в гората след някои скок на предна гума с единия пръст.
Коректен съм с тези които са коректни с мен
Изображение
DH_Rade

Рейтинг: 1091

Мнениеот bikera » Съб Май 26, 2012 12:58 pm

Незнам да ли спират или не,но 1 приятел се спусна на Боровец с чисто нова Juicy 3 и долу накладките бяха на половина...
Аватар
bikera

Рейтинг: 1146

Мнениеот DH_Rade » Съб Май 26, 2012 1:30 pm

bikera написа:Незнам да ли спират или не,но 1 приятел се спусна на Боровец с чисто нова Juicy 3 и долу накладките бяха на половина...

Това е защото все още не са били разработени както трябва.Моите накладки не съм ги сменявал от 3-4 месеца
Коректен съм с тези които са коректни с мен
Изображение
DH_Rade

Рейтинг: 1091

Мнениеот Colonel » Нед Май 27, 2012 8:06 am

Avid Juicy 3.5 са ХС спирачки. Не очаквай кой знае колко да спират за DH/FR. Това е бюджетно решение. Ако искаш евтина и добра спирачка за DH/FR си вземи Quad Deuce FR. ТУК .
:offtopic: Това за накладките, че се били изтъркали толкова лесно, защото не били разработени както трябва е пълна простотия. В Боровец, както и Сопот и подобни на двете трасета, условията са такива, че накладките мога от 100% да се изхабят напълно за около 2-3 дена. А DH_Rade просто през повечето време предполагам, че караш градско и заради това не сменяш накладки често. ;)
Colonel

Рейтинг: 1210

Мнениеот Stancho » Нед Май 27, 2012 11:51 am

Абе спрете се с глупостите бре... Не заблуждавайте човека! Нито тоя Quad е по - стока отJuicy-то, нито то е толкова гадно колкото казвате. Накладките заминават бързо от липса на охлаждане и прегряване. Това в 80% от случайте на карачи от вашето ниво проблема е в начина на спиране или по - точно, че от време на време трябва малко да се пускат тея спирачки. Аз съм си се спускал успешно с Juicy 3 цели 3 години и с правилните по вид и размер дискове и накладки съм сменил точно 3 комплекта, като втория имаше още живот... Също така и на състезанието на Боровец миналата година нямах никакви проблеми с тях, а си давах бая зор. Въпрос на техника е господа и на стил на каране. Дори и XC спирачките могат да ви свършат работа, но трябва малко да се съобразявате с тях. Няма спирачка, която да издържи спускане на Сопот отгоре до долу, нон стоп натисната, без да прегрее и т.н. Всичко е въпрос на съобразяване и след това до компоненти.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд