Махане на обикновена вилка от лапа?!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Махане на обикновена вилка от лапа?!

Мнениеот Snuupy93 » Вто Май 29, 2012 4:53 pm

Здравейте. Колелото е съвсем обикновено, с твърда вилка, онези чашки на резба, които са. Лапата е във вилката. Тръбата на лапата влиза в тръбата на вилката, като тази на вилката е по-широката. Как да ги разделя, за да мога да извадя вилката?

Снимка на колелото:
Изображение

Развъртях всичките елементи на чашките, остана ми само да махна лапата от вилката...
Изображение
Аватар
Snuupy93

Рейтинг: 1200

Re: Махане на обикновена вилка от лапа?!

Мнениеот IvoO » Вто Май 29, 2012 5:45 pm

Здравей, колега. Почти си готов просто отвърти шестограма на лапа и я дръпни внимателно вертикално нагоре, и внимавай с жилата . :beer:
Loved by few, Hated by many, Respected by all
Аватар
IvoO

Рейтинг: 1220

Мнениеот Magicman » Вто Май 29, 2012 6:13 pm

Като не е нужно да се отвива целия болт. Само докато се покаже. Ако след като го развиеш не помръдва, го чукни, за да освободи клинчето, което се намира вътре. Не съм го описал ясно, но като го направиш ще ти се изясни.
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот Snuupy93 » Вто Май 29, 2012 6:43 pm

Благодаря ви, сам се сетих по някакъв начин и го направих, за втори път в живота ми се сблъсквам със стария стандарт на резба и бях забравил как стават работите. Още веднъж ви благодаря и лека вечер. :beer:
Изображение
Аватар
Snuupy93

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик