Споделане на маршрути - онлайн система

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Споделане на маршрути - онлайн система

Мнениеот Stuyo » Пон Май 28, 2012 4:16 pm

Здравейте,
Към сайта за броене на карания добавих и система за споделяне на маршрути.
Който желае, може да се възползва и от нея. Естествено, интегрирана е и с броенето на каранията и със системата за екипировка.

Тук са всички категории:
http://www.diy-co.com/index.php/bg/trails-bg

А това е един от маршрутите:
http://www.diy-co.com/index.php/bg/trails-bg/bike-trails-bg/item/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA-1?category_id=117

Ето и горе-долу как изглежда:
Изображение
Stuyo

Рейтинг: 1320

Re: Споделане на маршрути - онлайн система

Мнениеот Inzagi » Вто Май 29, 2012 11:15 am

доста cool
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот taurus13 » Вто Май 29, 2012 11:20 am

Няма опция за сваляне на тракове, което го прави просто една изложба на маршрутчета.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stuyo » Вто Май 29, 2012 3:26 pm

Има :Ь

Изображение

Отделно има поле за качване и съответно сваляне на ГПС тракове, но на тази карта не съм го качил, защото вече го има за сваляне в самата карта.
Обмислям варината и да добавя поле за добавяне на филмчета от маршрута.
Stuyo

Мнениеот taurus13 » Вто Май 29, 2012 8:08 pm

Аз съм тъп явно, но не виждам тая табличка върху картата откъде я извади. Иначе видях че си добавил ново поле преди "Информация", което го нямаше и откъдето може да се свали трака. Има ли смисъл трака да е ZIP-нат, освен че е неудобно?
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот xcII » Вто Май 29, 2012 8:59 pm

Браво за ентусиазма! :agree: . Ако приемаш доброжелателни бележки, ето ти една:

Опрости дизайна на сайта, щото поне на мен ми прилича на абитуриентски бал... Всичко мига светка, некви точици фърчат и от лево и от десно.. :)

Това, което ми хареса иначе, за такъв тип сайт, е че правилно си се ориентирал, че два важни критерия за сортиране на маршрутите са:
1)Планина (в сайта "Региони")
2) Стил на каране.

Аз на последното не отдавам толкова голямо значение, дотолкова, доколкото повечето по-дълги маршрути включват всички стилове (без FR задължително), но за кратки отсечки ми се струва, че е добра идея.
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Stuyo » Сря Май 30, 2012 8:49 am

@taurus13

Сивата лента в дясния край на картата (под бутона 3д) - цъкаш я и излиза информационната таблица.

@xcII

Всякакви бележки са добре дошли, най-малкото защото показват къде не се харесва сайта и как да го правя по-добър :)

Иначе и на мен не ми харесва претрупаността - за сега съм извадил всички банери да се виждат на всякъде - сега почнах да рекламирам системата .
Идеята е новите хора да могат да видят и другите функционалности на сайта, но до ден-два ще махна повечето реклами (така беше до вчера сутрин :)
Stuyo

Мнениеот taurus13 » Сря Май 30, 2012 9:18 am

Е...тая лента и като ми я каза къде е, пак не я загрях веднага - много мижава и се слива с фона наоколо, седи ми като рамка няква. Сигурен съм, че и други няма да я видят - ако имаш контрол над тоя елемент, може ли малко да я подсилиш. Иначе ми харесва - щрак и си сваляш файла в gpx.
Иначе прав е XC2 - това щеше да е следващата ми забележка, но си я пазех за после :D - много шарено ми иде, отвсякъде някви мигалки и банери. Може и да съм старомоден, но все си мисля, че такива сайтове трябва да имат малко по-изчистен дизайн, за да се харесват и да стават популярни. Иначе евала - действай, пък ние ще критикуваме градивно.
Друго - имаш един шарен фон с връхчета и скиорчета, кото обаче като скролираш съдържанието по някое време ми се намества между табовете горе и става свинщинка. Направи по възможност непрозрачен таб-бара..или както там се нарича това.
После ще ти кажа още неща... :eyebrow:

P.S. @XC2 - абе направо изби рибата с това определение - "прилича ми на абитуренстки бал" :lol:
Последна промяна taurus13 на Сря Май 30, 2012 9:35 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Stuyo » Сря Май 30, 2012 9:34 am

За съжаление не е под мой контрол точно това :/

Иначе както казах - и мен доста ме дразнят банерите, а май положителен ефект от тях няма, та ги разкарах.

За таб бара пробвах с непрозрачно, ама изглежда гадничко, ще видя да го направя просто по-малко прозрачен, може и да се върже добре.
Stuyo

Мнениеот taurus13 » Сря Май 30, 2012 9:48 am

Бих запазил картинката(част от фона) с връхчетата и менюто в неподвижен header(като отделен фрейм) и така ще се избегне местенето на менютата и табовете над фона. Отделно винаги ще ти е достъпно менюто. Но аз съм дърт - може да са ми прекалено консервативни разбиранията. :) Нека кажат и други.
Също така малко ми идат в повече шрифтовете - като цветове, размери и тип(bold)
Всъщност смятам, че едно нещо трябва да бъде първо функционално и после фън.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот xcII » Сря Май 30, 2012 7:58 pm

taurus13 написа:..Също така малко ми идат в повече шрифтовете - като цветове, размери и тип(bold)
Всъщност смятам, че едно нещо трябва да бъде първо функционално и после фън.

Тъй, тъй.. имам една колежка, про програмистка, от която освен некои неща за бази данни запомних следното "правило" за дизайн на добър потребителски интерфейс:

Никога повече от 3, т.е.:

3 цвята (в една гама, при това), 3 размера шрифт (от един вид шрифт, при това), 3 нива на йерархия на структуриране на информацията

Впоследствие забелязах, че това правило за "никога повече от 3" е приложимо и за други сфери в живота, когато се търси умереност, напр. не повече от 3-ка кебабчета, не повече от 3 големи ракии и др. .. но при младото поколение повече е винаги по-добре май.. :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот taurus13 » Пет Юни 01, 2012 12:07 am

Айдее...сега и някви мравки запълзяха по сайта. ЯКо фън.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Stuyo » Пет Юни 01, 2012 9:01 am

Тях ги имаше и преди :)
Проблемът е, че като ги махна чупят други по-важни неща.
В момента гледам как да ги махна безболезнено
Stuyo

Мнениеот did » Пет Юни 01, 2012 6:47 pm

Отворих го. Погледнах го. Скролнах го нагоре-надоле. Затворих го. Повече не смятам да го отварям.

Това ми прилича на издание на Достоевски, оформено като детска книжка с много рекламки. Самият факт, че сайтът си сменя съдържанието при скролиране нагоре-надоле, автоматочни ги праща в графата "това го забрави и повече не го отваряй!".

Функционалността не е по-добра от мнооооого други такива работещи сайтове, но дизайнът и реализацията са на ниво студент-първокурсник.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Общ форум